Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

No news, good news... Ευχαριστώ τον Σαμαρά


Κλιμάκωση
Κλιμακώνει η κατοχική κυβέρνηση την καταστολή με τη χρήση της υδροφόρας. Είναι σίγουρο ότι μπορούσαν να μην τη χρησιμοποιήσουν αλλά πρέπει να συνηθίσουμε την εικόνα και τη χρήση της.
Άντε και στις σφαίρες.


153
Εδώ οι 153 εχθροί του Λαού. Καταζητούνται για να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  και εσχάτη προδοσία. Τα ονόματά τους στον πρέζαTV
Τσάκρη
Οι κότες ΔΕΝ το σκασαν, παρά τις μεγαλοστομίες ορισμένων. Ψήφισαν. Φτου σας ξεφτιλισμένοι.


Βράχηκαν
Κατέβηκα με ένα μπλοκ του ΣυΡιζΑ στην αρχή αλλά όταν ξεκίνησαν οι υδροφόρες πήγα μπροστά. Ομολογώ ότι τα παιδιά του ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν οργάνωση (μίνι ΠΑΜΕ) που έμειναν στη θέση τους παρά τα χημικά που "ξέφευγαν" που και που από τους μπάτσους προς το μέρος τους.
Μετά έπιασε καταρρακτώδης βροχή και κάτω από πέντε από μας που είχαμε ομπρέλες ήρθε το μισό μαύρο μπλοκ στη μέση της Αμαλίας. Τότε συνειδητοποίησα ότι από πίσω δεν υπήρχε κανένας. Βράχηκαν μάλλον.


Τακτική - Στρατηγική
Τακτική είναι ο σχεδιασμός μιας περιορισμένης κλίμακος σύγκρουσης με την εφαρμογή πρότερου σχεδίου, τους ελιγμούς, και την διαχείριση κατά την εξέλιξη της σύγκρουσης.
Στρατηγική είναι η συνολική σχεδίαση ενός γενικευμένου πολέμου που εξετάζει τις τακτικές, τους πόρους και αποβλέπει σε μια συνολική νίκη.
Τακτικά, ας πούμε, χθες που έβρεχε η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει χρήση χημικών ή και να έκανε θα ήταν άχρηστη λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Επίσης στα στενά οι υδροφόρες δεν θα μπορούσαν να επιχειρήσουν διότι θα εγκλωβιζόταν. Άρα θα μπορούσε να γίνει γενικευμένη σύγκρουση μέσα στα στενά όπου τα ΜΑΤ θα έχαναν το κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα και θα αποκτούσε πραγματική ισχύ η μεγάλη διαφορά αριθμού των διαδηλωτών. Αλλά ας όψεται η νομιμοποίηση που υπάρχει ακόμη στο συλλογικό υποσυνείδητο για τους γερμανοτσολιάδες.

Στρατηγικά από την άλλη, είναι ηλίθιο να μαζευόμαστε κάθε φορά στη γούβα όπου ακόμη και 500.000 ανθρώπων είναι διαχειρίσιμοι από 40.000 μπάτσους. Ακόμη και η ίδια ηγεσία της αστυνομίας σε υπόμνημα προς τον σοσια-ληστή υπουργό της καταστολής της πλατείας και των αστέγων Παπουτσή είχε επισημάνει την επιχειρησιακή ανικανότητα της αστυνομίας να ελέγξει ταυτόχρονες καταλήψεις στις γειτονιές, λόγω διάσπασης των δυνάμεων.
Φανταστείτε δηλαδή να μπαίνουν στα στενά της Καλλιθέας ή του Περιστερίου κάποιες λίγες διμοιρίες μαζί με υδροφόρα και ο κόσμος από τα μπαλκόνια να τους ραίνει λουλούδια, με τις ζαρντινιέρες μαζί.
Νομίζω ότι υπάρχει θέμα για σκέψη εδώ όσο θα σκουραίνουν τα πράγματα με την προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων και εξόντωσης του λαού.


Ευχαριστώ
Ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά που κόβει 250 ευρώ από τους μπάτσους. Άντε σε όλο το μισθό τους.
Ούτε κοκαλάκι στα σκυλιά, στους μισανθρώπους.

Η αλήθεια είναι ότι...
Δεν με νοιάζει τι ψωμί,
Δεν με νοιάζει τι τυρί
Αρκεί το παριζάκι μου να είναι ΜΑΤατζής

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ουσιαστικά προάγεις στρατηγική γενικευμένης επίθεσης με κάθε μέσο... Είσαι βέβαιος ότι σε τέτοια περίπτωση δε θα θρηνήσουμε θύματα; Το ΓΑΠ και τον Παπαδήμιο (έμμεσα αυτόν) τους διώξαμε χωρίς γενικευμένη χρήση βίας κι αντάρτικου. Γιατί να μην συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο;

Η ΚΟΠΡΙΑ είπε...

Δεν μιλάω για αντάρτικο πόλεως αλλά για κατάληψη των γειτονιών αντί να κατεβαίνουνε στο Σύνταγμα.
Ο ΓΑΠ έφυγε με αυτή την τακτική. Την 2η του '11 σε όλη την Ελλάδα κυνήγησαν τους πολιτικούς. Αυτό συνέβη διότι δεν μπορούν να φυλάξουν τα πάντα παντού.
Δεν θα μπορούσε να συμβεί σε μια φυλαγμένη παρέλαση στο Σύνταγμα, όπου εκεί μια γενικευμένη αντίδραση μπορεί να οδηγήσει σε θύματα.
Ο Παπαδήμος είχε από την αρχή ημερομηνία λήξεως.

πρκλς είπε...

Καλά τα λες, καλά τα λες! Χώρια και το επιπλέον πλεονέκτημα που θα δώσει η συμμετοχή ανθρώπων της γειτονιάς, οι οποίοι για τον οποιοδήποτε λόγο (συνήθως επειδή δεν είναι οργανωμένοι κάπου) δεν συνηθίζουν να μας τιμούν με την παρουσία τους στο Σύνταγμα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν εννοείς κάτι τέτοιο συμφωνούμε απολύτως. Έτσι είναι. Σε κανένα χωριό, σε καμία πόλη να μην εμφανιστούν οι 153. Να καταστούν ανεπιθύμητοι από το λαό, τις τοπικές κοινωνίες και τα κοινωνικά κινήματα...

Η ΚΟΠΡΙΑ είπε...

Στην απάντησή μου εννοώ την 28η του 2011. Δεν πατήθηκε το πλήκτρο προφανώς

Συνολικές προβολές σελίδας