Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Νομιμότης κε Πάγκαλε, και λοιποί ΠαΣοΚοι...

Νομιμότης κε Πάγκαλε, και λοιποί ΠαΣοΚοι δεν είναι οι νόμοι που ψηφίζετε εσείς οι πολιτικάντηδες της πλάκας, που είστε αποκομμένοι στον κόσμο σας και εξυπηρετείτε τους μηχανισμούς της διαπλοκής που καταντήσατε δούλοι τους.
Νομιμότης δεν είναι το Σύνταγμα της "ανταγωνιστικότητας" που βεβιασμένα θέλετε να στηρίξετε.
Ξεχάσατε τις αξίες που αντανακλά ένα Σύνταγμα. Δείτε εδώ
Το 2008 που ξεκίνησα το μπλογκ τούτο εδώ έβαλα κεφαλίδα μια ρήση του Πλάτωνα «Ο Νόμος αν δεν είναι η εύρεση του πραγματικού, δεν είναι νόμος αλλά τυραννικόν πρόσταγμα».
Προφανώς για να υπάρχει νομιμότητα πρέπει το νομικό πλαίσιο (συμπεριλαμβανομένου του Συντάγματος) να εκφράζει την αίσθηση δικαίου της κοινωνίας (των πολιτών).
Πρέπει να είναι συνεχώς κάτω από τον έλεγχο των πολιτών και να νομιμοποιείται από κει. Όχι σαν τον νόμο περι ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ που λέγατε προεκλογικά ότι θα καταργησεται αλλά...
Βέβαια για να στηρίξετε τις εταιρίες ψηφίσατε στο άψε-σβήσε (ή πάρε μίζα- βάλτη στην τσέπη) νόμο που ποινικοποιεί την μη καταβολή νταβατζιλικίου, εμ... διοδίων!
Τυραννικά προστάγματα ψηφίζετε και το ξέρετε, και τα δυο κόμματα εξουσίας και ο κολαούζος σας. Όμως θα έπρεπε να γνωρίζετε τι τιμές απολάμβανε στην εποχή του Πλάτωνα ο τυραννοκτόνος (τα πρώτα αγάλματα θνητών στην αρχαία Αθήνα ήταν των τυραννοκτόνων Αριστογείτων και Αρμόδωρου).
Α, και αφήστε το παραμύθι περί εκλογών! Ο τύραννος μπορεί να εκλεγεί παραπλανώντας (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) και να επιβάλλει την τυραννία του ενάντια στη θέληση του Δήμου.
Οψόμεθα..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας