Διαβάστε το ψήφισμα. Έχει και αναφορά στην Ελλάδα.
Ψηφίζεται την Τρίτη 05-10-10 στο Ευρωκοινοβούλιο,περιορισμός της έκφρασης λόγου και περιορισμός του συνεταιρίζεσθαι, σε περίπτωση που αντιστέκεται ή αντιδρά στην κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική...Το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων αρχίζει να μπαίνει σε ρυθμό πλήρους εφαρμογής. Τα χειρότερα έρχονται…
Από σήμερα, η Ευρώπη μεταλάσσεται και επισήμως και περιέρχεται σε κατάσταση απόλυτης φασιστικής νοοτροπίας. Οι κυρίαρχες κυβερνητικές πολιτικές, με τις οποίες μπορεί να διαφωνεί ο οιοσδήποτε, επιβάλλονται και απαγορεύεται η οποιαδήποτε διαφορετική άποψη.
Σήμερα, η Ευρώπη απομακρύνεται από την δημοκρατία και εισέρχεται στον προθάλαμο της Νέας Τάξης, που επιθυμεί πολίτες χωρίς γνώμη, πειθήνιους στις αποφάσεις των λίγων.
Σήμερα η Ευρώπη αποχαιρετά το φως και μπαίνει στο σκοτάδι, ορίζοντας έναν νέο μεσαίωνα και τοποθετώντας τους πολίτες που δεν συμφωνούν στην θέση του εχθρού...
Από το tromaktiko
Γαλλία — Με βασικό μήνυμα την «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού», η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) ενέκρινε σήμερα ψήφισμα της Πολιτικής Επιτροπής που εισηγήθηκε ο Ισπανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Πέντρο Αγκραμούντ (Pedro Agramunt).
Για το ΣτΕ, «η καταπολέμηση του εξτρεμισμού με τη σύγχρονη υπεράσπιση της δημοκρατίας, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αποτελεί τη μόνιμη πρόκληση για τα κράτη-μέλη». Αναγνωρίζουν, παράλληλα, ότι παρ' ότι η ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατίας, «μπορούν να γίνουν αντικείμενο περιορισμών, βάσει του νόμου και της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στοχεύοντας στην προστασία της τάξης, της ηθικής, των δικαιωμάτων του καθενός και της πρόβλεψης του εγκλήματος».
Σύμφωνα με τις συστάσεις που ενέκρινε η Ολομέλεια, οι βουλευτές καλούν το Συμβούλιο των υπουργών να μελετήσει τις συνέπειες και επιπτώσεις που έχει η σύγχρονη οικονομική κρίση στην αύξηση του εξτρεμισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων. Ζητούν, επίσης, από τους υπουργούς να υποστηρίξουν τη συνέχιση των εργασιών για το θέμα της Ισλαμοφοβίας κάτω από το φως των τελευταίων εξελίξεων. Παράλληλα, οι βουλευτές πιστεύουν ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες γύρω από την εκπαίδευση και το διαπολιτιστικό διάλογο ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις θρησκείες.
Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, η βουλευτής της Ν.Δ. Έλσα Παπαδημητρίου, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε στην ανησυχητική αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που οδήγησαν στην υποστήριξη κομμάτων ακραίων τάσεων, όπως διαπιστώθηκε σε πρόσφατες εθνικές εκλογές, καθώς και σε εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου.
Σύμφωνα με την κ. Παπαδημητρίου, «είναι επείγον να επεξεργασθούμε ένα διεθνή νομικό μηχανισμό για να σταματήσει η χρηματοδότηση ακραίων ομάδων και εξτρεμιστικών κομμάτων». Με στόχο να χάσουν οι ομάδες αυτές τις διεθνείς τους διασυνδέσεις, η βουλευτής υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η διασυνοριακή συνεργασία ανάμεσα στις εθνικές δυνάμεις ασφαλείας, να εντατικοποιηθεί η διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση της προπαγάνδας στο Διαδίκτυο και να περιληφθούν στο Ποινικό Δίκαιο διατάξεις κατά της υπόθαλψης μίσους και βίας.
Κάτω από το βάρος αυτών των στόχων, πρόσθεσε η βουλευτής, «πιστεύω ότι δεν θα καταφέρουμε πολλά εάν οι προσπάθειές μας δεν ευθυγραμμισθούν με το σεβασμό όλων των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων επιτρέποντας να ακουσθούν όλες οι φωνές και να απαντηθούν όλα τα σχόλια».
Η κ. Παπαδημητρίου κατέληξε λέγοντας:
«Η τρομοκρατία γεννιέται στην απομόνωση και στην εγκατάλειψη».
http://news.pathfinder.gr/world/eu/659325.html
Άρθρο του Daniel Hannan (μεταφρασμένο το κατά δύναμη) για την telegraph.co.uk/
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso, πρόφερε ένα από τα λίγα απολύτως ειλικρινή επιχειρήματα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο λόγος που χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνει, είναι ακριβώς επειδή δεν είναι δημοκρατική. Αν αφήσουμε μόνες τους τις εκλεγμένες κυβερνήσεις μπορεί να κάνουν κάθε λογής πράγματα απλά για να καλοπιάσουν τους ψηφοφόρους τους:
Οι κυβερνήσεις δεν είναι πάντα σωστές. Εάν οι κυβερνήσεις είχαν πάντα δίκιο δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση που έχουμε σήμερα. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους πιο δημοκρατικούς θεσμούς στον κόσμο είναι πολύ συχνά λάθος.
Από eglimatikotita
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου