Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Πως και γιατί πήδηξαν οι δισκογραφικές την αγορά της μουσικής

- Kύριε τάδε μου (σημ. συντάκτη…που δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα σου ρε κερατά…) δεν καταλαβαίνετε ότι η συγκεκριμένη οικονομικη πολιτική που ακολουθείτε με τις συνεχόμενες αυξήσεις θα επιφέρει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά; Δεν καταλαβαίνετε ότι το συγκεκριμένο προιόν έχει ανάγκη από μια διαφορετική αντιμετώπιση ;
- Και τι θέλετε να κάνουμε. Οταν πέφτουν οι πωλήσεις εμείς αυξάνουμε τις τιμές για να ισοσκελίσουμε τον ισολογισμό της εταιρείας. Σε ένα μήνα είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε το ισολογισμό βάσειτων οικονομικών στόχων που μας έβαλαν οι απ’ έξω. ( Οπου οι «απ’ έξω» στην συγκεκριμένη περίπτωση βάζεται τον οικονομικό διευθυντή της EMI στην Αγγλία που μοιράζει τους οικονομικούς στόχους της κάθε χρονιάς στους εδώ διευθυντές των θυγατρικών. Η ΕΜΙ έχει ήδη εξαγοράσει την ΜΙΝΩΣ στην εποχή που αναφέρομαι.)
- Μα είναι λογική αυτή που μου λέτε; Πως εμείς θα δώσουμε στον καταναλωτή ένα cd στην τιμή των 16 και 17 ευρώ ; Δεν καταλαβένεται ότι εμείς τα μαγαζιά θα πληρώσουμε την πολιτική σας και οι καταναλωτές θα γυρίσουν την πλάτη σε όλους μας ;
- Τι να σου κάνω εγώ; Οποιο μαγαζί θέλει ας μην αγοράσει τον Πάριο. Ο καταναλωτής που θέλει να τον αγοράσει, θα τον βρεί στο επόμενο μαγαζί, αλλά και συλογικά να μου πείς ότι δεν θα τον αγοράσετε θα το δώσουμε στα μεγάλα μαγαζιά και στις «αλυσίδες». Εσείς θα χάσετε. Πάριο έχουμε μόνο εμείς, και εμείς καθορίζουμε τις τιμές.
Τέλος διαλόγου. Εκβιασμός είπατε; Εχει και συνέχεια !

http://yiannis63.wordpress.com/2009/04/27/%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84/

Δείτε το και σκεφτείτε το με το εξής:
Τα κόστη στις διαδικασίες ηχογράφησησης και παραγωγής έχουν πέσει κατακόρυφα λόγω ψηφιακής τεχνολογίας τότε καταλαβαίνουμε πως πραγματικά σκέφτονται οι εταιρίες.
Ειδικά η παραγωγή CD έναντι τηε παραγωγής βινυλίου έχει υποπολλαπλάσιο κόστος και μάλιστα κατά πολύ. Κι όμως το CD κοστίζει πολλαπλάσια του βινυλίου.

2 σχόλια:

spooky είπε...

Δες κι εδώ:

http://hereticrepublic-gr.blogspot.com/2009/03/ifpi.html

Είναι (μαζί με τον ανάλογο σχολιασμό) η απειλητική επιστολή που έστειλε το 2003 ο τότε Γενικός Διευθυντής της IFPI, Ίων Σταμπουλής, στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο τότε πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννης Φίλης ενημέρωσε με κοινοποίηση ΟΛΗ την πολυτεχνειακή κοινότητα και κατόπιν επέστρεψε την επιστολή ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Ο διάδοχός του Ιωακείμ Γρυσπολάκης τι έκανε άραγε; Δε γνωρίζω. Από πέρυσι πάντως, για να δουλέψεις eMule πρέπει να παρακάμψεις το μπλοκάρισμα που έχει μπει. Αυτό σημαίνει ότι η IFPI επανήλθε επί Γρυσπολάκη κι αυτός, χωρίς να ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ, συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις. Και συμπεραίνω ότι δεν ενημέρωσε κανέναν, γιατί ούτε στο All Users είδαμε ανακοίνωση (ο Φίλης το είχε ανακοινώσει στο All Users, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ για τέτοια θέματα) ούτε είδαμε αντίγραφα σχετικής επιστολής στις θυρίδες μας.

Διάβασε την επιστολή (την έχω σκανάρει) και σχολίασε/αναδημοσίευσε ελεύθερα. Ήρθε η ώρα να ξεμπροστιάσουμε τα λαμόγια της δισκογραφίας μια και καλή.

Dimitris είπε...

Υπαρχει κοσμος ακομα που αγοραζει μουσικη, και μαλιστα σε σιντι? Ας προσεχαν!

Συνολικές προβολές σελίδας