Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ελευθερία ή Θάνατος

*μπάτσοι παρελαύνουν μπροστά από μπάτσους

Κάποιοι, μέρες που είναι, ανακινούν το θέμα της κατάργησης της παρέλασης...
Παρέλασης; Ποιας παρέλασης. Έχουμε πάψει να έχουμε παρελάσεις εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια. Από την 25η Μαρτίου του 2012. Δύο χρόνια κλεισμένα σήμερα.

Η εξουσία αποφάσισε να μην ξανακάνει το λάθος και επιτρέψει να μαζευτεί πολύ πλήθος απέναντι από την πολυαγαπημένη ηγεσία του διότι την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, την 28η Οκτωβρίου του 2011 ο Παπούλης ένιωσε να ξανανιώνει από το τρέξιμο και ο ΓΑΠ έπεσε.

Μαλάκας είναι ο Σαμαράς να επιτρέψει να κυνηγηθεί; Όχι, μαλάκας δεν είναι... χεσμένος είναι, όσο και δωσίλογος. Και οι δωσίλογοι είναι χεσμένοι στην πιθανότητα να βρεθούν απέναντι από το Λαό τους που ζει το success story (των τοκογλύφων).

Πρέπει όμως να στηθεί το πανηγυράκι. Να ταϊστεί ο κόσμος που θα δει τηλεόραση πατριωτισμό και περηφάνια μπας και ξεχάσει ότι δεν έχει φάρμακα, γιατρούς, σχολεία και λεφτά. Δεν απευθύνεται αυτός ο "άρτος και θεάματα" σε όλους προφανώς. Είναι γι αυτούς που κάπως, έστω και δύσκολα, τα βγάζουν πέρα και ελπίζουν ότι θα παίρνουν τη σύνταξή τους ακόμη σε ευρώ. Που έχουν κάποια άκρη να επιβιώσουν, απέναντι σε όλους τους άλους. Σε αυτούς που το σκουριασμένο μυαλό τους και η οστεοπωρωμένη ψυχή τους, η δειλία τους να αναζητήσουν λύση σε κάτι άλλο τους κρατά δέσμιους μπροστά από την τηλεόραση να φουσκώνουν τα στήθια τους, και την κοιλιά τους πιθανότητα, με αέρα κοπανιστό.

Φροντίζει η ΔΤ, ή ΝΕΡΙΤ, ή κρατική τηλεόραση - οι απατεώνες έχουν πολλά ονόματα άλλωστε. Αυτοί που εκπέμπουν από τα παλιά στούντιο MEGA του εθνικού μας εργολάβου που φτιάχνει τους δρόμους και του εθνικού μας πετρελαιά που δίνει μπεντζίνα στα άρματα και στα αεροπλανάκια. Για να προπαγανδίζεται σε ποιους οφείλουμε την ύπαρξή μας και την ευγνωμοσύνη μας. Σε ποιους οφείλουμε να δώσουμε οικειοθελώς το αίμα μας να το πιούνε μονορούφι με το μπουρί της σόμπας θέρμανσης.

Το MEGA, συγγνώμη, θα φταίει που ο υπουργός Μέσων Μαζικού Εκμαυλισμού είναι υπάλληλος των προαναφερθέντων ευεργετών-φιλανθρώπων, η ΔΤ λοιπόν πρέπει να προσέλαβε από το MEGA τον τύπο που στο βίντεο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου έβαλε ήχο από φασαρίες για να αθωώσει εκ προοιμίου τον μπάτσο. Δεν εξηγείται αλλιώς πως ακουγόταν χειροκροτήματα και ευφημισμοί στην παρέλαση που πέρναγε μπροστά από τους επισήμους, ενώ στη σιωπή θα έπρεπε να αντηχούν κανονιές οι πορδές του παππούλη.

Σκατά πάρτυ και φέτος η "παρέλαση". Κάτι φάτσες υπόκοσμες-απόκοσμες/κομματικές εν ολίγοις/ που χαίρονται να χαίρονται μπας και πείσουν από το γυαλί ότι υπάρχει χαρά. Κοίτα παππού, γιαγιά, κοίτα εσύ στο χωριό την επαρχία, στο διαμέρισμα στα Καμίνια, στα Ταμπούρια, στην Καλλιθέα. Υπάρχει στρατός και περνά και κόσμος που χειροκροτά. Νιώσε ασφαλής. Πεινασμένος μα ασφαλής. Περήφανος. Εξαθλιωμένος μα περήφανος. Μαλάκας.

Η Ελευθερία είναι πολύ σοβαρό πράγμα και το πρώτο που απαρνιέσαι για να το έχεις είναι η ασφάλεια. Όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι καιροσκόποι, από Ντινόπουλο, Βούλτεψη, Άδωνι έως τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά θα είχαν προ πολλού πάρει τον Πούλογλου, κάθε κομματόσκυλο θα έπρεπε να λέγεται έτσι, και θα τιμωρούταν όπως αρμόζει το δίκιο που πνίγεται στο αίμα και στο βάσανο μιας ζωής συνθλιμμένης κάτω από την μπότα του εξουσιαστή και της πείνας. Αρκεί το σύνθημα να είναι τόσο απόλυτο όσο το "Ελευθερία ή Θάνατος".

Διότι ή παρακολουθείς τις γιορτές για επαναστάσεις που έγιναν ή επαναστατείς ο ίδιος.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας