Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Λαός πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις του...

Αντιστρέφοντας την ρήση του V στο V for Vendetta "Οι Λαοί δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις τους. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους Λαούς τους" αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι εξουσίας που σχεδιάζεται να παιχτεί.
Οι κυβερνώντες και οι πολλοί σύμβουλοί τους αποφάσισαν να δηλώσουν, εμφατικά μετά από διυπουργικό, ότι θα παραστεί όλη η κυβέρνηση στις παρελάσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Μετά τη βαριά ήττα που υπέστη το σύστημα στην 28η Οκτωβρίου, όπου πιάστηκε παντού - εκτός του Συντάγματος που το περίμενε - εξ απηνής και τράπηκε σε άτακτη φυγή πρέπει να κάνει τη ρελάνς του και να ξαναστηλωθεί στα μάτια του κόσμου ως άτρωτο. Μετά την 28η είχαμε πολλά φαινόμενα προπηλακισμών βουλευτών (και τραγουδιστών) ως αποτέλεσμα της αυτοπεποίθησης ότι οι εκπρόσωποι της εξουσίας μπορεί να κυνηγηθούν. Ακόμη, αν και κρύβεται επιμελώς από τότε από τα ΜΜΕκμαυλισμού, διώχθηκε ο Παπανδρέου από την εξουσία.
Περαιτέρω, φαίνεται ότι ο Λαός αναμένει ακόμη μια φορά την εξουσία να ξεμυτίσει σε άλλη μια επέτειο, όπου πάλι συμβαίνει κάτι αντίθετο από αυτό που γιορτάζεται. Την 28η του "ΟΧΙ" ο ΓΑΠ είπε "ναι". Στην επέτειο εξέγερσης του Κιλελέρ ψηφίστηκε το 2ο Μνημόνιο και την 25η Μαρτίου - ημέρα μνήμης Επανάστασης και Ελευθερίας έχει εφαρμοστεί το PSI που μας οδηγεί σε μεγαλύτερη χρέωση και χρεοκοπήσαμε.
Αναρωτιέμαι... σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.
Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να αντιστραφούν και να καταρρεύσει, όσο πιο εμφατικά γίνεται, η εικόνα του δυνατού Λαού που κυνηγά βουλευτές. Αυτό που θα το πετύχει είναι η ευθεία πρόκληση για αντιπαράθεση από το σύστημα και μια "νίκη" έναντι των πολιτών, τέτοιου μεγέθους που θα τους απογοητεύσει τόσο ώστε να υποκύψουν.
Έτσι δημιουργεί ένα θέμα και διασπείρει και την είδηση ότι μπορεί ακόμη και να καταργηθούν οι παρελάσεις. Αυτό τραβά την προσοχή του κόσμου και νιώθει ασυνείδητα ότι τον φοβούνται.
Τότε βγαίνει το κράτος και στήνει την μέγιστη πρόκληση: ΟΛΗ η κυβέρνηση θα παραστεί στις παρέλαση. Είναι προφανές ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει πανελλαδική κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο:
Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να φοβούνται το λαό τους.
Ο Λαός πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις του...


2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ταυτόχρονα η δημοκρατική προπαγάνδα με το φόβο επεισοδίων και τον τρόμο της αστυνομοκρατούμενης παρέλασης (επιτείνει τη βεβαιότητα επεισοδίων), έχουμε και το θέμα της διαφθοράς για να αποδείξουν ότι τελικά "μαζί τα φάγαμε".

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς οι Εκπαι-Γυφτικοί;
Ποιός ο ρόλος μας στην παρέλαση;

Συνολικές προβολές σελίδας