Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Του οσίου Πολυκάρπου ανήμερα..!

Μή μου τους κύκλους τάραττε
Σιγά το χάρτη τριςκατάρατε
και μια πορδή μου θα φτάσει
Ν.Άσιμος

Μεγάλη πορεία, δεν μπορώ να εκτιμήσω αν ήταν μεγαλύτερη απο εκείνη του περασμένου Μαΐου που έγινε η προβοκάτσια στην Μαρφίν.
Πολύς κόσμος σε διάφορα μπλόγκ και ο κόσμος μοιρασμένος, ενώ αυτοί που υπογράφουν μνημόνιο όλοι μαζί - θα τη φτιάξουμε την ιστορία όμως.
Πολλοί καλλιτέχνες, άνθρωποι με αισθητική που όμως δεν έχουν μικρόφωνο, οι καναλάρχες το δίνουν στα παπαγαλάκια ή σε αυτές που τραγουδάνε με το κωλαράκι έξω. Αυτοί δεν κατεβαίνουν στις πορείες. Τους βολεύει το σύστημα και βολεύουν το σύστημα.
Πάλι την έπεσαν τα ΜΑΤ (και ΜΕΑ τον παίρνετε παρέα - παλιό αλλά επίκαιρο σύνθημα).
Οι ιστορίες ξεκίνησαν αφού πέρασε το ΠΑΜΕ (πως διάολο συμβαίνει κάθε φορά αυτό. Μέχρι να περάσει το ΠΑΜΕ οι Μονάδες Καταστολής της Σκέψης δεν κάνουν κιχ!)
Όχι και ιδιαίτερα μεγάλο το μπλόκ του ΣυΡιζΑ αλλά ομολογώ με κάποιο κόσμο διαλεχτό. Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς γιατί την πέφτει στο χώρο αυτό όλο το κοινοβουλευτικό σύστημα; Δεν είναι το πλήθος που φοβούνται... Λίπασμα για σκέψη.

Την έπεσαν στο Σύνταγμα λοιπόν την ώρα που ανεβαίναμε (ήμουν στο μπλόγκ του Γιώργου Μιχαλακόπουλου και του Νίκου Τουλιάτου - τρεις και ο κούκος). Περάσαμε την πλατεία Κλαυθμώνος και άρχισε να μας παίρνει το κάψιμο από τα δακρυγόνα για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν πριν την Ομόνοια αλλά ήταν λιγότερο δυνατή.
Αρχίσαν και τα μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές, μάλλον κρότου λάμψης και τα μάτια άρχισαν να δακρύζουν και ο λαιμός να καίει. Και πριν συνειδητοποιήσεις τι γινόταν άρχισαν τα ίδια και πίσω, στο τέλος της πορείας που ήταν ο ΣυΡιζΑ. Να μη μπορείς να αναπνεύσεις από την "άσκοπη" χρήση - περιορισμένη θα την πουν οι καναλάρχες-εργολάβοι αύριο.
Μόνο άσκοπη δεν ήταν βέβαια. Προσπαθούσαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση μη και μείνει κανείς πάνω στην πλατεία ειρηνικά. Βλέπεις δυό μπορεί να γίνουν τρεις και μετά χίλιοι δεκατρείς και μετά άντε βγάλτους. Τότε θα είναι καιρός να την κάνεις εσύ οπότε... οπότε φλόμωσέ τους όλους να πάνε να γαμηθούν αι όποιοι μείνουν θα είναι έτοιμοι για σύγκρουση, να δικαιολογήσουμε και τη χρήση βίας.
Βέβαια κατεβαίνοντας πίσω από Καραγιώργη Σερβίας ο κόσμος, κάτι ηλικιωμένοι 60 - 70 ετών που έλιωναν τα μάτια τους από τα δακρυγόνα άρχισαν να βρίζουν κάτι "Ζ"ητάδες και ομάδες "Δίας" για ότι συνέβαινε, αλλά και για τους αλήτες που φυλάνε για 3 και 60, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος ο Τουλιάτος σταμάτησε, χαρά στο κουράγιο του, και έκανε κύρηγμα σε κάτι παιδάκια τροχονόμους που έκλεινα κάποιους κάθετους δρόμους, για τον ύποπτο ρόλο της αστυνομίας που δρα μόνο ως καταστολή του πολίτη που θα έπρεπε να υπερασπίζεται. Μόνο ένα κοριτσάκι με στολή κοίταζε περίεργα. Ένας του είπε "Δεν μπορώ να μιλήσω αλλά έχετε δίκιο".
Χρίσαμε παρακάτω και τότε συνειδητοποίησα την μαλακία που είχα κάνει. Είχα αφήσει την μοτοσικλέτα μπροστά από το ταχυδρομείο στην πλατεία Συντάγματος - παραξενεύτηκα που δεν είδα και άλλη ο παπάρας... (Άπό κει πήγα με τα πόδια Πατησίων και Ηπείρου που ξεκίναγε η πορεία να δω και τι παίζει. Πίσω από τον ΣυΡιζΑ ήταν η ΓΣΕΕ αλλά μετά εξαφανίστηκε. Πως ελίσσονται έτσι οι συνδικαλιστές).
Τώρα έπρεπε να ανέβω την Ερμού που στο τέλος της είχαν αρχίσει τα επισόδεια. Γαμώ το... ούτε μέχρι τη μέση και με έπιασαν τα δακρυγόνα. Είχα προσφέρει και μια μάσκα σε έναν μεγαλύτερο από μένα αλλά και να μην την είχα δώσει τα ίδια σκατά θα ήταν. Πως ξεχνάω σε κάθε πορεία να πάρω Μαλόξ!!!
Ευτυχώς ένας πιτσιρικάς πιο πάνω είχε ένα μπουκάλι και μοίραζε στην παρέα του. Ζήτησα και μου έδωσε και έβαλα στο πρόσωπο. Να ξέρετε όλοι ότι δουλεύει. Το τσούξιμο έφυγε από τα μάτια.
Το μαλόξ αδρανοποιεί τα οξέα (και στομάχου και τα σοσιαληστικά). Ευχαρίστησα και ανέβηκα μέχρι την πλατεία.
Μια διμοιρία ήταν παραταγμένη μπροστά από το ταχυδρομείο και μια κάθετα στη Μητροπόλεως. Δυστυχώς στη μια μεριά του προσώπου είχα βάλει λίγο Μαλόξ και το τσούξιμο άρχισε να γίνεται ανυπόφορο.
Η καλλίτερη λύση για να πηγαίνεις ειρηνικά σε μια διαδήλωση και να μη σου σκίζουν την υγεία τα αέρια είναι αυτή

Πήρα τη μηχανή και έφυγα προς τη Φιλελλήνων όπου καιγόταν κάτι κάδοι. Ναι και ο καπνός διώχνει τα δακρυγόνα. Για λίγο όμως. Σε όλη τη διαδρομή και χωρίς κράνος τα μάτια ήταν χάλια και ακόμη τσούζουν.
Ήθελα να ήξερα τι παράνοια είναι αυτή που τα αέρια απαγορεύονται σε πολεμική σύρραξη αλλά επιτρέπονται να τα ρίχνεις στους πολίτες σου. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Καμιά οργάνωση ή κανένας σύλλογος όπως ο δικηγορικός δεν μπορούν να το πάνε δικαστικά το θέμα;

Τελικά η πορεία έγινε, τα επεισόδια γίνονται αλλά ο σκοπός να κάνει ο "κοσμάκης" τη βολτούλα του και μετά να μη μείνει μάλλον επιτεύχθει και αυτή τη φορά.
Δεν πειράζει... μέχρι την επόμενη Hasta Siempre!!

8 σχόλια:

ΔΙΟΔΟΤΟΣ είπε...

Θα σου πω τί κάνω εγώ ώστε να μην παίρνεις τη μηχανή στις διαδηλώσεις.
Βγαίνω, που λες, σε μια λεωφόρο, διαλέγω ένα αυτοκίνητο με όμορφη οδηγό (συνήθης περίπτωση απεργοσπάτισσας)και το σταματάω . Ζητάω ευγενικά να με πετάξει μέχρι το κέντρο, όπου θα συμμετάσχω στις κινητοποιήσεις. Στη διαδρομή της κάνω επαναστατική προπαγάδα (ανεβάζει τη λίμπιντο). Όταν φτάσω στο κέντρο δεν έχω πάρει τη μηχανή αλλά, πιθανότατα τής έχω πάρει το τηλέφωνο.
Φυσικά όλα αυτά μου πετυχαίνουν γιατί εκτός από έξυπνος, είμαι κι ομορφόπαιδο.
:)

ΥΓ. Πάντως είχε πολύ, πάρα πολύ κόσμο. Εγώ ήμουν με τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ.

kopria είπε...

έλα ρε τους είδα...
θα μπορούσαμε να τα πούμε και λίγο αν το ήξερα...
για παν ενδεχόμενο ιδού η λύση http://www.petridi.gr/store/index.asp?page=product&pid=1576
τι κάνεις εσύ...
χρόνια και ζαμάνια

ΔΙΟΔΟΤΟΣ είπε...

Χα χα!
Ωραία λύση η αντιασφυξιγόνα μάσκα. Φαντάσου, να δεις καμιά όμορφη, πνιγμένη από τα μπατσοαέρια, να την πλησιάσεις ιπποτικά και να της πεις:
"Δεσποινίς, μού επιτρέπετε να σας δανείσω τη μάσκα μου;"
Θα την πεθάνεις!

ΥΓ. Ακόμα δεν με έχει πιάσει για τα καλά η κρίση, με την έννοια ότι δεν έχω μείνει άνεργος (προς το παρόν).

Κλείτωρ είπε...

εγώ ήμουν με τους μαύρους που έπαιζαν ταμπούρλα. Το ΄ριξα στον χορό, τι να κάνω; Έφυγα νωρίς κατα τις 4 όταν είδα τον εφοριακό της περιοχής κι αναρωτήθηκα τι θέλει αυτός εκεί - μετά σκέφτηκα τι θέλω εγώ εκεί, χαιρέτησα τους μαύρους κι έφυγα.

kopria είπε...

Εμένα με έπιασα για τα καλά...
Τους είδα τους τυμπανιστές, εσένα δεν σε είδα Κλείτορα

Κλείτωρ είπε...

ούτε εγώ σε είδα. Βρε λες να μας έχουν κάνει μάγια; :))

Dimitris είπε...

Και εντελως τυχαια, τα μεσα μαζικης εξημερωσης/εξαπατησης προβαλαν τις μολοτωφ που ριξαν καποιοι σε εναν της ΔΙΑΣ και τις μηχανες που καηκαν. Αντιθετα, τα πανεξυπνα συνθηματα της ομαδας Συλλογος Ειλικρινων Βιομηχανων, τουμπεκι ψιλοκομμενο. Δεν μπορουμε να ρισκαρουμε να δωσουμε συνθηματα για τα οποια δεν υπαρχει απαντηση....

kopria είπε...

Εννοείται Δημήτρη, εννοείται

Συνολικές προβολές σελίδας