Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλό (μας)

Δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύς ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών, διεμήνυσε τη Δευτέρα (14/6) ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, επιβεβαιώνοντας τις “υποψίες” όλων ότι οι εμπλεκόμενοι βουλευτές και υπουργοί των σκανδάλων Siemens, Βατοπεδίου, κ.ό.κ δεν πρόκειται να “ενοχληθούν”.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός στη συνέντευξη Τύπου, ο νέος νόμος, όπως κάθε ποινικός νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, όμως ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι για τα μεγάλα σκάνδαλα, των οποίων οι ευθύνες δεν έχουν ακόμα αποδοθεί, η ελληνική δικαιοσύνη έχει “τεράστιο νομικό οπλοστάσιο” για να αντιμετωπίσει την παραγραφή των αδικημάτων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα πράγμα: Ότι για να ασκηθεί δίωξη σε κάποιον εμπλεκόμενο υπουργό για τις υποθέσεις της Siemens ή του Βατοπεδίου πρέπει να προκύψουν νέα στοιχεία και να κατηγορηθεί με βάση αυτά.
Ο υπουργός παρ' όλα αυτά θέλησε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες πολίτες, πως ο πολιτικός κόσμος θέλει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι:
“Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι πολίτες είναι εάν ο πολιτικός κόσμος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος της εξερεύνησης των σκανδαλωδών υποθέσεων. Θα ήθελα να υπενθυμίσω την εμμονή του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου της κυβέρνησης ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και η αποφασιστική διάθεση να ριχθεί φως σε κάθε υπόθεση".
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/277241.html


Και αφού το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο και χυθεί άπλετο φως κανείς δεν θα τιμωρηθεί, κάτι που γνωρίζουμε από την αρχή, και τίποτα δεν θα αλλάξει... ίσως αυτό να θέλουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας