Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Ρε μας δουλεύετε ή όντως είμαστε τόσο κορόϊδα;
Φοβούνται τον έλεγχο
Εκροές κεφαλαίων 4 δισ. ευρώ στο εξωτερικό λόγω φόβων για το «πόθεν έσχες»
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1089310&lngDtrID=251
Κεφάλαια άνω των 4 δισ. ευρώ έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες προς το εξωτερικό, μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για επέκταση του «πόθεν έσχες» και στις τραπεζικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, τα 4 δισ. δεν φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί οριστικά από τα ταμεία των τραπεζών, καθώς πολλές καταθέσεις κατευθύνθηκαν σε θυγατρικές τράπεζες, τράπεζες του εξωτερικού ή υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών.

Η φυγή αυτή προκάλεσε πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο με τη σειρά του δημιούργησε ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών για άντληση κεφαλαίων. Το πρώτο σύμπτωμα ήταν η αύξηση του επιτοκίου στις προθεσμιακές καταθέσεις , που σε ορισμένες ιδιωτικές τράπεζες προσέγγισε το 3% ενώ στην Εθνική έφτασε το 2,2%.

Η κυβέρνηση, πάντως, αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει πίσω στις εξαγγελίες για την επέκταση του «πόθεν έσχες» και στις τραπεζικές καταθέσεις.Για να καταλάβω δεν ξέρατε ότι αν διαρρεύσει τέτοια πληροφορία αυτοί που "πρέπει" και μπορούν θα τα βγάλουν τα χρήματα έξω από τη χώρα ή απλώς προειδοποιήσατε αυτούς που θέλατε να την κάνουν στα γρήγορα;

Αν ισχύει το πρώτο είστε ανίκανοι και ακατάλληλοι αλλιώς είστε πουλημένοι και ακατάλληλοι.

Αλλιώς θα το κάνατε στα γρήγορα και χωρίς καμιά διαρροή ώστε να έχει και κάποια επιτυχία το μέτρο...

1 σχόλιο:

Lalù είπε...

Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα. Κοινώς.

Συνολικές προβολές σελίδας