Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΛ.ΑΣ-Λα.Ο.Σ. χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη

Η ΕΛ.ΑΣ. είναι ο βασικός πυλώνας για κοινωνική ειρήνη, δήλωσε ο Γ.Καρατζαφέρης
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1054210&lngDtrID=244

Μα τι γλύψιμο είναι αυτό...
Βέβαια το κάνει παντού αλλά εδώ οι ψήφοι είναι πολλοί λόγω ιδεολογικής συγγένειας.
Όμως δεν είναι η αστυνομία ο βασικός πυλώνας της κοινωνικής ειρήνης. Πως είναι δυνατόν άλλωστε. Εκτός αν η επιβολή είναι ο στόχος. Βέβαια επιβολή της ειρήνης μου φέρνει κάτι σε επέμβαση των Η.Π.Α.
Η Είρήνη είναι μια κατάσταση ισορροπίας που δημιουργείται λόγω υποχωρήσεων των συνθηκών που προκαλούν συγκρούσεις. Σε κοινωνικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι ή οι ταξικές ανισότητες έχουν εξαληφθεί ή υπάρχουσα κρατική εξουσία δεν έχει αποκόψει τους ομφάλιους λώρους από την κοινωνία και την εκφράζει (αλλιώς έχουμε φαινόμενα Δεκεμβριανών όπου η δυσαρέσκει, ανεξαρτήτως τάξεων μπορεί να ξεσπάσει).
Ο κ. Καρατζαφέρεις προφανώς, γνωρίζοντας το φρόνημα μεγάλου μέρους των ενστόλων, προσπαθεί να προσελκύσει την ψήφο τους.
Το θέμα είναι αν οι ίδιοι οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν ότι το έργο τους δεν είναι η κοινωνική Ειρήνη –αν υπάρχει ή όχι αντανακλά την πολιτική κατάσταση- ούτε ρόλος τους η φύλαξη «αφεντικών» γιατί αλλιώς θα είναι ξένο σώμα από την κοινωνία και ας μην αναρρωτιούνται τον –προφανή- λόγο και να μην αναρρωτιέται ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής Γιάννης Ραχωβίτσας αν θα επισκεφτούν κι άλλοι από τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς τη Γ.Α.Δ.Α.

3 σχόλια:

HappyHour είπε...

Κάτι σαν τους Τζι Αι Τζο, θυμάσαι, οι πολεμιστές της ειρήνης !

kopria είπε...

λολ

Φοίβη είπε...

ΕΛΑ, ΛΑΕ να σου δείξω τα αμπελοχωραφά σου...


καλό σκ...

Συνολικές προβολές σελίδας