Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Μπροστά στην δημόσια και συνολική κατακραυγή υποχωρεί και η εξουσία (δηλαδή οι τράπεζες)...

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/218054.html

Σώθηκε τελικά το σπίτι συνταξιούχου του ΙΚΑ, το οποίο επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό για χρέος 1.849 ευρώ, ενώ η τράπεζα διέγραψε και το χρέος του οφειλέτη.

Σημειώνεται ότι συμβολική διαμαρτυρία για το ζήτημα πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων, η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Ενώσεων Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών μαζί με τη νεολαία του ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

Ανακοίνωση για τη θετική εξέλιξη στην υπόθεση, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη. Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «η επιτυχία ανοίγει ένα ελπιδοφόρο δρόμο κινηματικών πρωτοβουλιών για να σταματήσουν οι καταχρηστικές πρακτικές των Τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών, την ώρα, μάλιστα, που η κυβέρνηση "χαρίζει" στις Τράπεζες το μυθικό ποσό των 28 δισ. ευρώ».

«Σήμερα, όσο ποτέ, η χώρα χρειάζεται μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική υπό τον έλεγχο του δημοσίου, η οποία θα ασκείται όχι με κερδοσκοπικές επιδιώξεις, αλλά αποκλειστικά με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσαν το θέμα του συνταξιούχου οφειλέτη που κινδύνεψε να χάσει την περιουσία του για το παραπάνω χρέος, στην πρώτη σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας