Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σειρά σας τώρα

Είναι η σειρά τους.
Από χθες ξεκίνησαν όλα τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕξαπάτησης να λένε ότι 11,5 δις είναι όσα "κλέβουν" οι ελεύθεροι επαγγελματίες από φόρους και πόσο θα τα είχαμε αποφύγει όλα αυτά αν τους πλήρωναν. 
Να θυμίσω ότι η διαδικασία κοινωνικών αυτοματισμών με σκοπό να στρέψουν την μια ομάδα ενάντια στην άλλη ώστε να μην αντιδράσουν όλοι μαζί ενωμένοι ξεκίνησε από την αρχή.
Δημόσιοι υπάλληλοι vs Ιδιωτικών
Ταξιτζήδες vs Φορτηγατζήδων

Νεοεισερχόμενοι στην εργασία vs συνταξιούχων


Έλληνες vs ξένων
Μάχιμοι ένστολοι vs μη μάχιμων
Ελεύθεροι επαγγελματίες vs όλων

Ξέρετε, δεν θα άλλαζε τίποτα αν πλήρωναν τους φόρους τους. Πάλι εδώ θα ήμασταν. Απλώς θα είχαν φάει πιο πολλά οι Άκηδες και οι Λαυρεντιάδηδες και άλλοι πυλώνες της κοινωνίας μας

17 σχόλια:

  1. Κοίτα. Στην αρχή ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι (τεμπέληδες, βολεμένοι, κακοί σε όλυος κλπ). Μετά ήρθαν τα κλειστά επεγγέλματα (αντιαναπτυξιακά, τεμπέληδες, βολεμένοι). Μετά έφτασαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (κλέφτες, βολεμένοι). Δίπλα τους και οι εργάτες (τεμπέληδες, εξασφαλισμένοι -βλ. βολεμένοι- από το εργατικό δίκαιο). Κάπου στη μέση ήταν οι μετανάστες (μας αρρωσταίνουν, παράνομοι, εγκληματίες), οι πόρνες (άρρωστες, επικίνδυνες), οι ασθενείς (κοστοβόροι), οι αυτόχειρες (δειλοί, τεμπέληδες)..

    Ουσιαστικά όποιος μένεις σε τούτη τη χώρα πρέπει να τιμωρηθεί.
    Ίσως μας αξίζει αφού αφήσαμε το Σαμαρά να κυβερνά μαζί το Μπένυ και το Φωτάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός πως τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες προκειμένου να διχάσουν. Όμως οι παθολογίες αυτές δεν υπάρχουν;;; Και επίσης δεν θα πρέπει να αντισταθούμε στην οριζόντια ισοπέδωση; Π.χ ο μάχιμος ένστολος δεν θα πρέπει να αμοίβεται περισσότερο από τη "μοδίστρα" του γραφείου; Ο γιατρός που ξενυχτάει σε κεντρικό νοσοκομείο της πόλης δεν θα πρέπει να αμοίβεται καλύτερα από γιατρό που εφημερεύει σε περιφερικό ιατρείο, βλέπει πονόλαιμους και από τις 18.00 κατεβάζει ρολά και βλέπει σίριαλ;;

    Μπορεί τα ΜΜΕ να τα εκμεταλλεύονται αυτά για δικά τους παιχνίδια, αλλά ποια είναι η στάση; Να πάμε στο άλλο άκρο και να αρνηθούμε τα οφθαλμοφανή, διαστρεβλώνοντας ξανά (προς το άλλο άκρο) τα πράγματα; Η να πούμε την πραγματική αλήθεια χωρίς μίσος και φθόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο θέλουμε να πιστεύουμε πως η διάλυση ήρθε μόνο γιατί έκλεβε ο Άκης, η ρίζα του κακού παραμένει στην κοινωνία μας και τίποτα δε θα αλλάξει. Ακόμα και να κρεμάσουμε όποιον πολιτικό κυβέρνησε τα τελευταία 40 χρόνια, οι "τυφλοί" της Ζακύνθου πάλι θα ψηφίσουν τον επόμενο διεφθαρμένο που θα τους εξασφαλίσει το μαΐμού επίδομα. Τόσο μας κόβει μάλλον, έτσι έχουμε μάθει. Κοντόφθαλμα να βλέπουμε το άμεσο, προσωπικό, άντε οικογενειακό μας, συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι στη γενιά μας να κάνουμε τη διαφορά, την τομή, θα πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψουμε το εμφυλιοπολεμικό (εμείς vs οι άλλοι, καλοί vs κακοί) και να θεσμίσουμε εκ νέου κοινωνία.

    Δηλαδή τι γνώμη έχεις για την δήλωση Τσιπρα για τους εκπαιδευτικούς και τα ιδιαίτερα;; Γιατί πρέπει να χαιδέψει αυτιά; Έτσι και ο γιατρός που κρίνει οτι δεν ζει ικανοποιητικά, ας ζητήσει φακελάκι, ο ΔΥ μπαξίσι και πάει λέγοντας. Τι λογικές είναι αυτές;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ Δημήτρη λέω να πούμε στον Τζήμερο να ρωτήσει τη Μέρκελ να μας πει τι να κάνουμε. Αλλά από την άλλη η Μέρκελ μας λέει τις τομές.
    Τουλάχιστον σε λίγο θα έχεις πτώματα αρκετά να κάνεις τομές... όλων των ηλικιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανής η άκυρη ειρωνεία και ο πασοκικός μεταπολιτευτικός χλευασμός, ακυρωτικός κάθε διαλόγου...

    Αν και διαφωνούμε σε αρκετά, διαβάζω το blog σου ανελλιπώς, γιατί σε γνωρίζω και ψάχνω να δω την αντιπρόταση, πέρα από την οργή. Τι πιστεύεις δηλαδή; Πως η οικονομική κατάστασή μας είναι καλύτερη και απλά μας γαμάνε οι δυνατοί, οι ολιγάρχες; Ότι μας πίνει το αίμα το τέταρτο ράιχ και μόλις το αποτινάξουμε μαζί με τη σαπίλα της πολιτικής, η ανθηρή μας οικονομία θα χρειαστεί κάποιες μικροαλλαγές για να εκτιναχθεί και να διατηρήσει το επίπεδο που είχαμε πριν; Ένα επίπεδο το οποίο εξασφάλιζε η σουπερ παραγωγή μας, οι συντριπτικές εξαγωγές μας,οι απαστράπτουσες υπηρεσίες μας και η πρωτοπορία μας στην καινοτομία κλπ;

    Το ότι μπορεί κάποιοι να πληρώνουμε περισσότερο από μια ολιγαρχία (η οποία ενδεχομένως και να κερδίζει), δεν σημαίνει πως η οικονομία μας δεν φούνταρε και πως οι ευθύνες είναι και δικές μας σε σημαντικότατο βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα 'χουμε ξαναπεί Δημήτρη. Αν το διορθώσουμε θα το κάνουμε μόνοι μας γιατί το 4ο Ράιχ θα το κάνει προς συμφέρον του. Ίσως αυτή τη φορά εκτός από το να καταφέρουμε να διώξουμε τους Γερμανούς, μπορέσουμε να εξαφανίσουμε και τους δωσίλογους τύπου Τζήμερου και άλλων...

    Όσο για τη λύση... σίγουρα δεν είναι ο χυδαίος νεοφιλελευθερισμός που θέλουν διάφοροι. Όλοι αυτοί που γίνονται πιόνια του συστήματος με τις επιχειρηματολογίες του και τις δόλιες τακτικές του, με κύρια το να μοιράζει παράνομα ψίχουλα ώστε τώρα να επικαλείται συνενοχή και με εφεύρημα την παρανομία, που το ίδιο το σύστημα εξέθρεψε, να πιουν το αίμα όλων μας. Μια χαρά ιστορία και έχει πολλούς δράκους που θα τρώνε τις σάρκες μας.
    Για να γίνω σαφέστερος. Όταν επέτρεπε το σύστημα να δίνονται μαϊμού επιδόματα δεν είναι λύση να κόψεις όλα τα επιδόματα (που αυτός είναι ο σκοπός).
    Όσο για τη λύση, 1ον να καταλάβουμε ότι χώρα είναι ο λαός
    2ον στα αρχίδια μου η "υγιής" ανταγωνισμός, η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα. Με ενδιαφέρουν άλλα πράγματα πιο σοβαρά από το πως να γίνω δούλος και να παράγω λεφτά για κάποιον σαπιοκοιλιά.
    Είναι περίεργο πως από την Γιανναρική προσέγγιση του κοινωνείν προκύπτει νεοφιλελευθερισμός.

    Τέλος, όσο αφορά τη λύση ήμουν σαφής κάποιες φορές http://kopria.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5.html

    Τώρα έχουμε πόλεμο, και δεν έχεις αντιληφθεί τον εχθρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο σου. Αλλά εκεί δεν βρήκα άμεση λύση στα προβλήματα. Αν και θα το θυμάσαι, η αμεσοδημοκρατία της Αθήνας ήταν στην ακμή της όταν είχε εξασφαλισμένους τους πόρους της (βλέπε αθηνϊκή ηγεμονία) και φυσικά εκφυλίστηκε ΑΜΕΣΩΣ μόλις η Αθήνα έχασε τον πόλεμο και την επάρκειά της σε αγαθά. Επίσης και η πνευματικής της παραγωγή σχεδόν εκμηδενίσθηκε και μεταφέρθηκε αργότερα σε άλλες (πλούσιες) πόλεις (Αλεξάνδρεια).

    Επομένως η δημοκρατία και η ισοπολιτεία και γενικώς η οποιαδήποτε ευνομία απαιτεί πόρους, άρα παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα. Όταν δεν έχεις πόρους, τα ιδεολογικά μανιφέστα είναι παντεσπάνι.

    Πόλεμος υπάρχει, αλλά εγώ δεν βλέπω τον εχθρό στην ΕΕ ούτε ταξικά. Βλέπω ότι εκεί διάφορα συμφέροντα κάνουν το παιχνίδι τους. Εις βάρος μας ναι! Κερδίζουν στο τομάρι μας, ναι! Αλλά δε φταίει ο λύκος που τρώει τα πρόβατα. Κάποιοι σκότωσαν το τσοπανόσκυλο πρώτα (τους νόμους). Και αυτοί ήταν μια ολόκληρη παρασιτική κάστα που διέλυσε κάθε έννοια κοινωνίας και κοινωνείν. Η κυριαρχία μιας κουλτούρας ψευτομαγκιάς και άκρατου κοντοφθαλμου παρασιτικού ατομισμού. Ποιοι εξέλεξαν τον ΓΑΠ όταν είπε λεφτά υπάρχουν;; Οι Γερμανοί; Υπήρχε άλλο κριτήριο στην εκλογή του πλην το όραμα μιας ανδρεοπαπανδρείκής ευμάρειας διορισμών στο δημόσιο και εύκολου χρήματος;;;

    Επομένως για να νικήσει το λύκο πρέπει να ανδρώσεις μια κοινωνία που θα αποζητά την ευνομία και όχι απλά την εκδίκηση και τη λεηλασία του, έστω και αδίκως αποχτημένου, πλούτου άλλων. Η προοδευτική δύναμη που θα ξυπνήσει το λαό από τον λήθαργό του και θα του ζητήσει αξιοπρέπεια (που θα πει αυτοκριτική και μεταμέλεια) θα καταφέρει να αποκαταστήσει την ανεξαρτησία. Αλλιώς στην καλύτερη απλά θα έχουμε εναλλαγή τυρράνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επομένως θέλεις δύο λύσεις:

    α) πραγματική παραγωγή, έτσι ώστε να έχεις πόρους και μέσα

    β) ευνομία.

    Το πρώτο απαιτεί μεταρρύθμιση των σάπιων δομών της οικονομίας μας (και είναι πάμπολλες) και η σωστή ηγεσία και διανόηση θα πρέπει να τις δείξει χωρίς λαίκισμούς και χαϊδέματα.

    Το δεύτερο απαιτεί στιγματισμό όλων των νοοτροπιών του λαού μας που οδήγησαν και επικρότησαν την ανομία. Από το διπλοπαρκάρισμα για καφέ έως τον εκβιασμό του γιατρού στον πόνο του άλλου.

    Η ηγεσία που άφοβα θα δείξει το δρόμο σε αυτά θα θελήσει πραγματικά να σηκώσει το λαό από τη υποτέλεια σε πραγματική ανεξαρτησία. Αλλιώς εξυπηρετεί συμφέροντα δικά της (απόκτηση της εξουσίας και εγκαθίδρυση μιας άλλης κυρίαρχης κάστας) ή άλλων (διατήρηση της εξουσίας της ήδη υπάρχουσας κυρίαρχης κάστας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και επειδή είπες να το κάνουμε μόνοι μας, στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης καμία πολιτική δύναμη δεν εστίασε στα θέματα αυτά. Καμιά πραγματική αλλαγή στις δομές της παραγωγής, της παιδείας, της οικονομίας και κανένας καταγγελτικός λόγος για την ακοινώνητη κοινωνίας μας των εκβιασμών και του ατομικίστικης καταπάτησης των νόμων αλλά και των στοιχειωδών κανόνων κοινωνικής συμβίωσης.

    Άρα αμφιβάλλω, αν οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις μπορεί μόνη της ή θέλει να πάρει τον οδυνηρό δρόμο. 40 χρόνια τώρα θα το χε κάνει... Ακόμα και οι αγώνες της Αριστεράς αφορούσαν συνδικαλιστικά (πολλές φορές εξόφθαλμα άδικα) συμφέροντα. Δεν υπήρξε ποτέ κανένας αγώνας ενάντια στη μικροδιαφθορά ας πούμε, στο φακελάκι. Πάντα ήταν "μεμονωμένες περιπτώσεις" και αφορμή για να χτυπάει το σύστημα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τρίχες κατσαρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διώξε τον κατακτητή και μετά μιλάμε για τα άλλα, εσύ έχεις άλλες προτεραιότητες οπότε δεν έχουμε κοινό τόπο συζήτησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχει κατακτητής. Μόνο ο κακός μας εαυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είσαι λιγόλογος. Είτε βαριέσαι/δεν έχεις χρόνο να επεκταθείς είτε το θεωρείς μάταιο (μάλλον αυτό).

    Έχουμε κοινό τόπο. Αναγνωρίζουμε πως έχουμε πέσει θύματα λεηλασίας από διάφορα εξωγενή (της κοινωνίας) συμφέροντα που βρήκαν μια διαλυμένη και αδύναμη οργάνωση/άμυνα και άρχισαν το πάρτι. Συμφωνούμε στον εξωτερικό παράγοντα. Διαφωνούμε στο εσωτερικό καρκίνωμα που αδυνάτισε/εξάλειψε εντελώς τις αντιστάσεις της κοινωνίας μας. Εκεί δεν βρίσκουμε κοινό τόπο. Το θεωρείς επουσιώδες. Αλλά αυτό είναι το καρκίνωμα, η αρχική αιτία, και η τωρινή λεηλασία απλώς μια ευκαιριακή λοίμωξη (θανάσιμη μεν περιστασιακή δε) που απλά έκατσε σε ένα σάπιο σύστημα. Αν δεν αποκαταστήσεις την υγεία της κοινωνίας μας (νοοτροπία, δομές) ακόμα και αν διώξεις αυτή τη λαίλαπα (που πρέπει να φύγει), σύντομα άλλη θα ρθει...

    Δεν το βλέπεις αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Μήτσο θα αποκαταστήσει τις δομές ποιός; οι δοσίλογοι ή οι ξένοι; Με δουλεύεις; Ο χαρακτήρας της κοινωνίας θα σφηρηλατηθεί με τους αγώνες της. Τα άλλα είναι παπαριές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χμ... Να σου θυμίσω ότι οι ντόπιες δυνάμεις έφαγαν τον Καποδίστρια για τα συντεχνιακά, τοπικιστικά, κοτζαμπάσικα συμφέροντά τους. Και ότι οι βαυαροί (μέσα στις ανομίες τους) έθεσαν θεμέλια κράτους. ντροπή για εμάς, αλλά εθνικόν το αληθές.

    Οι μέχρι τώρα αγώνες, ειδικά οι πρόσφατοι, κατοχύρωσαν εκτός τον άλλων την κατάργηση των αξιολογήσεων παντού, γελοία επιδόματα και άλλα αστεία συντεχνιακά καμώματα (μεταξύ επιτυχιών οι οποίες όμως αφορούσαν παλαιότερες - πολύ παλαιότερες - δεκαετίες). Οι λαϊκοί αγώνες εκφυλίστηκαν σε ατομικίστικες προσπάθειες εύκολου χρήματος, χωρίς όραμα και απαιτήσεις. Ένα μόνο: πού είναι η αξιολόγηση των πανεπιστημιακών, που τόσες φορές προτάθηκε και άλλες τόσες καταργήθηκε; Για να ακυρωθεί στη πράξη και η διαμαντοπούλου μέσα από τους "αγώνες" των πανεπιστημιακών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στις ντόπεις δυνάμεις και θα την αποκτήσω αμέσως μόλις κάποιος πει το προφανές: ότι ανεξάρτητος λαός είναι ο λαός που αναλαμβάνει την ευθύνη και το βάρος της ανεξαρτησίας του, δηλαδή περιφρούρηση των νόμων και του γενικότερουσυμφέροντος εις βάρους του ατομικού. Μέχρι χτες ίσχυε το αντιθετο: το συντεχνιακό συμφέρον uber alles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε συ αν είναι να γίνονται πουτάνα όλα τουλάχιστον ας τα κάνουμε μόνοι μας.
    ΥΓ Δεν βαριέμαι, μπορεί να απογοητεύτηκα αλλά προτιμώ τέτοιες κουβέντες που έχουν προσωπικό χαρακτήρα να γίνονται από κοντά και όχι δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή