Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Δεύτε λάβετε Φως

Έξη χρόνια μόνο Σταύρωση,
πότε Λαέ θα κάνεις επανάσταση;

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

No news, good news... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Τσίπρα δώστα όλα... και άλλα τόσα
Λοιπόν,  * 2,2% -5% χαράτσι αλληλεγγύης προς τους πλούσιους * κατάργηση συντάξεων * εθνικό επίδομα πείνας * κατέβασμα αφορολόγητου * 100 ευρώ ελάφρυνση φόρου για κάθε παιδί (!!!) ετήσια(!!!) * εισφορά σε κάθε ταμείο που είσαι ασφαλισμένος (κατάργηση απαλλαγής) * έως 45% φορολογία ενοικίων * μείωση αναπηρικών συντάξεων κάτω από 80% αναπηρία * έντοκη χρέωση των 5 πρώτων χρόνων της απαλλαγής των επιστημόνων * μάζεμα όλων των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδας (λέμε τώρα) * τα κέντρα φιλοξενίας γίνονται κανονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα λεφτά πάνε στην τράπεζα των δανειστών όπου το άλλο τσιράκι ο Στουρνάρας τα διαχειρίζεται εκ μέρους των τοκογλύφων!!!! σε αυτούς που θα καταλήξουν τα λεφτά (μας)
κι όμως... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ....

Αν είναι να κάνουμε αφή κάποιας φλόγας, ας μην την κάνουμε για το show της Μαριάννας και των καναλιών του άντρα της, του κατοικίδιου star της φιλανθρωπίας Για τα Ολυμπιακά παίγνια της μίζας, της μάζας, της ρεμούλας, των αναβολικών και των πολυεθνικών, της Βραζιλίας που γκρέμιζε τις φαβέλες των φτωχών ... ας την κάνουμε φλόγα για Αντίσταση, και Ελευθερία Βάλε φωτιά σ'ότι σε καίει, σ'ότι σου τρώει την ψυχή

Γυρίστε πίσω....


Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Το "Αρκετά" δεν είναι αρκετό...


Οκ ... Δεν είμαι αντίθετος, προφανώς.
Και θα είμαι εκεί όπως το 2011. Αλλά δεν είμαι αισιόδοξος...
Πως να είμαι αισιόδοξος.. "Αρκετά με τη λιτότητα και τα μνημόνια";
Αυτό ΄το σύνθημα είναι υποχώρηση από το "Αληθινή Δημοκρατία" πριν 5 χρόνια στις πλατείες.

Δεν είμαι αισιόδοξος διότι θα στηρίξουν όλες εκείνες οι κομματικές ή περίπου κομματικές μικρομέγαλες, αριστερόστροφες συλλογικότητες και προσωποπαγείς σχηματισμοί για να αποκομίσουν ότι μπορεί να αποκομίσει η αναγνωρισιμότητά τους και η αριστεροσύνη τους.
Μετά τον ξεΤσίπρωτο και τον τΣυΡιζΑ δεν θα κάτσω σε κανέναν που δεν θα μου δώσει λόγο στην εξουσία του... που θεωρεί δικιά του δηλαδή γιατί είναι γαμάτος και σωτήρας και τίμιος και... γαμάτος...

Είμαι απαισιόδοξος γιατί παλιές πουτάνες αριστερές οι τΣυΡιζαίοι θα το εκμεταλλευτούν τα μάλα και μετά θα στείλουν τα ΜΑΤ (αν και είναι ικανοί για κάθε είδους προπαγάνδα... σιγά μη χάσει κανένα μισθουλάκο ο κάθε Παπαδημιούλης) και υπάρχει ακόμη κόσμος έτοιμος να την πατήσει.

Είμαι απαισιόδοξος διότι ακόμη υπάρχουν "συζητήσεις" όπου κάποιοι μιλάνε για την κοινωνία και δεν μιλάει η ίδια η κοινωνία γιατί δεν έχει τρόπο να μιλήσει, και δεν διεκδικεί τρόπο και μέσο να μιλήσει. Και δεν ντρέπονται να μιλάνε για την κοινωνία αντί να αφήνουν να μιλά η κοινωνία.

Είμαι απαισιόδοξος γιατί μιλάνε για ανάθεση αυτοί που την επιζητούνε για να υπάρχουν, Αρχηγοί και αρχηγίσκοι, συνήθως αυτόκλητοι που εμφανίζονται με το μηχανισμό και τη συλλογικότητά τους σαν έτοιμοι από καιρό. Και οι από κάτω πάντα πρόθυμοι να τους κουβαλήσουν και να τους καλοθρέψουν και πάνω α'όλα να τους επιβεβαιώσουν την ύπαρξη και την αυθεντία τους.

Είμαι απαισιόδοξος που τα τραπέζια έχουν κεφαλή και δεν έχουν βρεθεί ακόμη κάποιοι με πριόνια να στρογγυλέψουν τα τραπέζια!

Είμαι απαισιόδοξος γιατί δεν γνωρίζω πολλούς που θα κατέβουν έτοιμοι να θυσιάσουν κάτι από τον εαυτό τους ώστε να κερδίσουν κάτι. Δυστυχώς η ελευθερία θέλει θυσία, αλλά δεν είναι η ελευθερία η διακύβευση. "Μνημόνια και λιτότητα" είναι.
...

Αλλά θα είμαι εκεί γιατί όταν σου μένει μόνο ο αγώνας... αγωνίζεσαι.

Αγωνίζεσαι όχι για τα μνημόνια ή τη λιτότητα.. Γιατί δεν ζητώ από κανέναν ελεημοσύνη και καλή προαίρεση ώστε να με ελαφρύνει. Προσωπικά ζητώ ελευθερία.

Ελευθερία από ηγετισκος και ηγεμονίσκους  που δεν αντέχουν πάνω από 17 ώρες ξύπνιοι με χαβιάρι, σαμπάνια και ροκφόρ (όχι εκείνο το blue cheese, το κανονικό λέω)

Ελευθερία από αυτοανακηρυγμένους σωτήρες και γνώστες που τους ακολουθεί η κάμερα παντού.

Ελευθερία από όλους εκείνους που μιλάνε πάντα και έχουν το βήμα αγκαζέ και όταν δεν φτάνει ο χρόνος δεν χάνουν ποτέ στην κλήρωση γιατί είναι επώνυμοι και όλοι οι άλλοι ανώνυμοι και απρόσωποι, μόνο πλάτες με πόδια.

Θα ήμουν αισιόδοξος αν το σύνθημα ήταν "Αρκετά ρε μουνόπανα, το σύστημά σας δεν μας κάνει και πριν σας διώξουμε θα σας γαμήσουμε"...
αν και όσο να τους ξεσκίσουμε τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε που να φτάνει αυτά που μας κάνουν όλοι αυτοί* (και το λιγότερο είναι το βρίσιμο και η αθυροστομία. By the way, νομίζω ότι ασόβαροι και πονηροί είναι όλοι αυτοί οι καθωσπρέπει. Έχουμε πόλεμο και κάποια στιγμή πρέπει να φερθούμε ανάλογα αν θέλουμε τουλάχιστον να πολεμήσουμε και μεις).

Θα ήμουν αισιόδοξος αν ζητούσαμε Δημοκρατία, ξέρετε αυτή την κανονική, όπου όλοι όσοι θα έχουν θέση ευθύνης θα είναι άμεσα υπόλογοι στη διάθεση της βάσης, του Λαού.
Μιας βάσης (για σχηματισμούς και δομές), ενός Λαού/Δήμου(δηλαδή συγκρότησης σώματος πολιτών) που θα έχει θεσπισμένη και θεσμισμένη εξουσία.

Αλλιώς ικετεύουμε ο νταβατζής μας να είναι καλός ώστε να είμαστε καλές πουτάνες, αντί για κακοποιημένες που είμαστε τώρα.

... αλλά θα είμαστε εκεί, διότι μόνο μέσα από το απρόβλεπτο μπορεί να γεννηθεί κάτι,

και ίσως να είναι δικό μας αυτό το κάτι - αν είμαστε διαθέσιμοι να θυσιάσουμε κάτι ο καθένας μας


Σάββατο 23 Απριλίου 2016

6 χρόνια φαγούρα

*και στο χα πει πριν έξη χρόνια...
"αν δεν πάρουμε ότι έχουμε μπροστά μας 
-κουτάλες, πιρούνες, μαχαίρια - 
και  δεν τους κυνηγήσουμε... τη γαμίσαμε

Κόβουν το δώρο Πάσχα στους στρατεύσιμους. Όσοι μάλιστα από αυτούς είχαν εισπράξει το… «ιλιγγιώδες» ποσό των 4,20 ευρώ καλούνται να το επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία,
πηγή enikos.gr

και έλεγαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τα wikileaks για να μειώσουν το χρέος... και πήγαμε για κούρεμα και βγήκαμε με μνημόνιο στο κώλο

Δέχτηκε το επιπλέον πακέτο η κυβέρνηση: Όχι σε κούρεμα, πιθανό νέο Eurogroup τη Μ. Πέμπτη


αλλά οι αριστεροί είναι παλιές πουτάνες ... έτσι Τσακαλώτε κλαψομούνη;
Ο ελιγμός της κυβέρνησης για να μπορέσει να περάσει από την βουλή το 4ο Μνημόνιο έχει και επίσημα όνομα: Ονομάζεται Μηχανισμός Δέσμευσης και μοιάζει με ένα νέο Δημοσιονομικό Συμβούλιο με τη δυνατότητα να αποφασίζει οριζόντια μέτρα που δεν χρειάζεται να περάσουν από τη Βουλή σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του Μνημονίου. «Το συζητάμε» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

και επειδή οι δανειστές συνεχίζουν να μαζεύουν ότι ρευστό κινείται, μετά τα αποθεματικά των νοσοκομείων (πηγή iefimerida) που πήγαν στον λογαριασμό της τράπεζας των τοκογλύφων του Στουρνάρα τώρα πήγαν και του ΟΑΕΔ.. Αφού θα ψοφήσετε τι να το κάνετε το επίδομα ανεργίας... 
πηγή anemosanatropis, ας τα πάρουν οι τοκογλύφοι που ξέρουν και να ζουν (σε βάρος σου)



Και μη φανταστείς ότι άλλαξε τίποτα με τον τΣυΡιζΑ... 
Ίδια στρατηγική, ίδια πολιτική, να δώσουν τσάμπα την δημόσια περιουσία (όπως τον ΟΠΑΠ, την Πανγαία) και να πάρουν την ιδιωτική περιουσία μέσα από βεβαιωμένα χρέη (από εφορία και ταμεία )

Όπως έλεγε, και κάνει τώρα, ο ξεΤσίπρωτος ο Τζίφρας 

αλλά και ο Παπαδημιούλης που χρόνια τώρα έχει καρέκλα σστον κώλο του να έχει να πορεύεται... αριστερά πάντα με μια δεξιά τσέπη ναααα!!!!!!


και δεν έχει αλλάξει τίποτα από παλιά http://kopria.blogspot.gr/2011/11/blog-post_19.html
και κάτσε και κοίτα τους μαλάκα




Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Η αληθινή Τρόικα


Κάποια στιγμή πρέπει τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Να ειδωθούν με το σωστό πρίσμα και από την ορθή οπτική γωνία.
Παρά τις μαλακίες του Βαρουφάκη για την βάπτιση της τρόικας σε "θεσμούς" και "κουαρτέτο" και άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, η Τρόικα υπάρχει, είναι εδώ και γαμάει το λαό.

Το λαό που δεν έχει λόγο στη νομοθέτηση και στα κέντρα λήψης απόφασης.
Εξετάζοντας το θέμα, με κριτήριο ποιος τελικά καταστρέφει τη χώρα, ποιος ωφελείται και ποιος όχι, τα πράγματα γίνονται απλά.

Το ΔΝΤ ως εκπρόσωπος της αμερικάνικης ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού με επικεφαλής το πτωματοφάγο όρνιο που ακούει στο ανθρώπινο όνομα Κριστίν ΛαΓκάρντ.
Το κατεστημένο των Βρυξελλών, χρηματοπιστωτικό-βιομηχανικό λόμπυ που ελέγχει την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία  με επικεφαλής τον έμπειρο από την σφαγή της απορρόφησης της Ανατολικής Γερμανίας Βόλφαγκ Σόιμπλε και
τελευταίο τροχό της αμάξης των δυναστών μας την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση τους υπουργούς και τους βολευτές της που πληρώνονται αδρά για να ψηφίζουν τα εκτρώματα που επιβάλλουν τον θάνατο,  την εξαθλίωση και την κατάσχεση της περιουσίας, δημόσιας και ιδιωτικής. Εκπρόσωπος ο εκάστοτε φερόμενος ως πρωθυπουργός, εθελόδουλο τσιράκι των ξένων και ντόπιων ολιγαρχών. Έμμισθος δήμιος των ζωών μας. Αυτή την περίοδο είναι ο Τσίπρας ο ξετσίπωτος.

Όσο ανεχόμαστε να μην έχουμε λόγο στα τεκταινόμενα. Όσο ζητωκραυγάζουμε σωτήρες. Όσο δεν διεκδικούμε την συμμετοχή μας και την ισχύ μας. Όσο δεν απαιτούμε να μοιραστεί η εξουσία εξίσου, τότε δεν έχουμε λυτρωμό...

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Conspiracy theories


Θεωρίες συνωμοσίας ... Λοιπόν,
τα μέτρα θα είναι πολύ σκληρά και εκεί που υπολόγιζαν να χτυπήσουν αμυγδαλές τώρα βάζουν οδοντόκρεμα!!!!
Τίποτα δεν βγαίνει, γιατί το κόλπο δεν είναι να βγει κάτι αλλά να μη μείνει ρουθούνι όρθιο στην Ελλάδα και έτσι ετοιμάζεται νέο μνημόνιο. Το 3ο το πιο σκληρό, το 4ο το πιο μακρύ
Ο ξεΤσίπρωτος θέλει να ελέγξει τις καταστάσεις αλλά δεν μπορεί να ξανακάνει δημοψήφισμα γιατί όλοι ξέρουν πια ότι δεν έχει νόημα τι θα αποφασίσει ο Λαός στην ολιγαρχία που ζούμε.
Οι εκλογές φαίνονται ως καλή λύση για να φοβίσει τους ιθαγενείς με την επάρατο δεξιά και την έξοδο από το ευρώ.
Η Κωνσταντοπούλου ανακοινώνει κόμμα (πράγμα που μαρκετίστικα θα το έκανε σχετικά κοντά σε εκλογές)
Και ανακοινώνεται και η επιστροφή στις πλατείες.. που την τελευταία φορά τις εγκόλπωσε ο Συριζα και το κατεστημένο τις γύρισε προς το συμφέρον του (θέλει λίγο προσοχή σε όλα πια) και το εκτόνωσε με την υπόσχεση εκλογών!!!
Το μόνο που μας σώζει είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας. Κάτι που δεν έχουν υπολογίσει και μπορεί να φύγει εκτός ελέγχου.
Ίσως η μαζική συμμετοχή στις πλατείες το φέρει αυτό (αν και το σύστημα όταν δει ότι αποσταθεροποιείται έχει και το χαρτί της ακροδεξιάς)
Για να δούμε...

First rule...


Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Eddie, the neoliberal slayer


Όλα θα τα υπογράψει ο Τζίφρας


"Killers"
You walk through the subway, his eyes burn a hole in your back,
A footstep behind you, he lunges prepared for attack.
Scream for mercy, he laughs as he's watching you bleed,
Killer behind you, his blood lust defies all his needs.

My innocent victims are slaughtered with wrath and despise,
The mocking religion of hatred that burns in the night.
I have no one, I'm bound to destroy all this greed,
A voice inside me compelling to satisfy me.

I can see what a life's meant to be,
And you'll never know how I came to forsee, see, see.

My faith in believing is stronger than lifelines and ties,
With the glimmer of metal my moment is ready to strike.

Death call arises, a scream breaks the still of the night,
Another tomorrow, remember to walk in the light!
I have found you, and now there is no place to run,
Excitement shakes me, oh God help me what have I done?!
Oooh yeah, I've done it!
YEEEEAAAAAAAAHHHH!

You walk through the subway, my eyes burn a hole in your back,
A footstep behind you, he lunges prepared for attack.
Scream for mercy, he laughs as he's watching you bleed,
Killer behind you, my blood lust defies all my needs.
Oooh look out, I'm coming for you!
Ahahahaha!

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

όμορφη μικρή τσοπάνα


Ωραίο το κόλπο της όμορφης μικρομέγαλης Τσοπανίδου τσοπάνας... 
Μία βγάζει τον Αθανασίου από τις Βρυξέλλες που τραβά τις κωλότριχές του ότι δεν κάνουμε ότι δεν κάνουμε ότι μας λέει το ΔΝΤ, μια βγάζει έναν κάποιον Γκλεζάκο που είναι εγκλεζάκος στις ιδέες και η ίδια ανησυχεί για τον κόσμο και τι θα κάνει, 
...έχουν προτείνει όμως τη σφαγή μας ήδη

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Συνολικές προβολές σελίδας