Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ομολογία...

Πηγή PrezaTV
Σόιμπλε: Στήριξη στην Ελλάδα μόνο με τήρηση των δεσμεύσεων «Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τους Έλληνες» τόνισε ο Σόιμπλε, λέγοντας πως οι ανισορροπίες δεκαετιών «δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε δύο χρόνια». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να περιγραφούν με συνηθισμένους όρους ανάπτυξης και ύφεσης... αλλά μπορούν μάλλον να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».
read more prezaTV

Έγραφα πριν ένα χρόνο και κάτι ότι ο ίδιος άνθρωπος που κατέστρεψε την ανατολική Γερμανία, σκοτώνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την Ελλάδα. Και βέβαια η ρητορική τους βγάζει την Ελλάδα από την κανονικότητα - ειδική περίπτωση - ώστε να γίνεται ανεκτό ότι συμβαίνει... κατάργηση εθνικής κυριαρχίας, γενοκτονία... κλπ

Για να γνωρίζουμε τι έρχεται δείτε το άρθρο εδώ:

Δεν τους έτυχε, τους πέτυχε. Θα αφήσουμε να δέσει το σιρόπι; (updated)


(*το πρώτο σύνθημα που ανέβηκε στο Σύνταγμα, το έγραψα με τα υλικά που έφερε ο Σπύρος, 
ένα παλικάρι στο ένα καράβι για τη Γάζα. Πήγε και φέτος. Ελπίζω να είναι καλά.)

Τίποτα δεν γίνεται πια στην τύχη όσο τυχαίο και αν φαίνεται. Όλα είναι υπολογισμένα να οδηγήσουν κάπου και γι' αυτό προετοιμάζονται τα πράγματα για χρόνια, και οι συνθήκες. Και βέβαια εμείς, μέσα από θεωρίες, εκπαίδευση και ΜΜΕ. Πρέπει να όμως και εμείς να προετοιμαστούμε για όλα, για το χειρότερο. Και για την επίθεση που μας κάνουν και την βία που μας ασκούν, και για την δική μας λαϊκή αντίδραση, αντίσταση. Για να πετύχουμε πραγματική ανατροπή.

Λέμε πολλές φορές ότι είναι ανίκανοι, είναι βλάκες, είναι άχρηστοι. ΛΑΘΟΣ.
Δεν είναι τίποτα από αυτά. Το ότι ο Παπανδρέου δεν μιλά Ελληνικά δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτεται. Το ότι δεν επιτυγχάνουν να βελτιώσουν τη ζωή μας και τη θέση της χώρας δεν σημαίνει ότι αυτό επιδίωκαν.

Μην αναρωτιέστε αν είναι παράλογοι με όσα κάνουν. Δεν είναι. Γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούμε σε λίγο να πληρώσουμε τίποτα από αυτά που εφαρμόζουν. Δεν ενδιαφέρονται αν θα πληρώσουμε ή όχι.
Πρέπει να προσέχουμε λέξεις που ξεφεύγουν και δεν κολλάνε ή πράγματα που φαίνονται αδύνατα να εκπληρωθούν από αυτά που ζητάνε.

Π.Χ.Ο Παπαδήμος τις προάλλες εκεί που μίλαγε για την δημόσια περιουσία πέταξε μέσα την ιδιωτική (διεκόπει και άλλαξε θέμα. Βλαστήμησα γιατί αγωνιούσα να δω τι θα πει αλλά δεν συνέχισε).

Ο Ράιχενμπαχ είπε ότι υπάρχουν 60 δις βεβαιωμένοι φόροι ή φοροδιαφυγή. Μα είναι δυνατόν; Πολλά από αυτά είναι ανείσπρακτα, είτε γιατί δεν θα πειράξουν ποτέ τους δικούς τους διαπλεκόμενους, είτε γιατί όντως έπεσε έξω η επιχείρηση και με τα πανωτόκια της εφορίας έφτασε ύψη που έτσι και αλλιώς δεν θα πληρώσει κανείς (έχω περίπτωση γυναίκας επιχειρηματία που έπεσε έξω, βρέθηκε να χρωστά καμιά 200.000 ευρώ, έκανε φυλακή και τώρα δουλεύει αποκλειστική και δεν έχει μία. Το χρέος παραμένει. Είναι πολλές αυτές οι περιπτώσεις), είτε γιατί τα έβγαλαν έξω νόμιμα. Είτε είτε είτε. Μα τότε τι τα υπολογίζουν;
Επιπλέον τι φορτώνουν με νέα βάρη;

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα που ανατρέπει τις φοροαπαλλαγές, επιβάλλει νέα μέτρα 12 δισ. ευρώ, διπλασιάζει τα τεκμήρια διαβίωσης και εκβιάζει για την είσπραξη απάνθρωπων χαρατσιών, δεν υπάρχει περίπτωση να αντεπεξέλθει κανένας λαός. Και βέβαια όχι ένας λαός που θα έχει ανεργία 30-40%, μισθούς των 300-400 ευρώ το μήνα, εργασιακό μεσαίωνα, συνεχή-επιδεινούμενη ύφεση και εξαθλίωση νομοθετημένη. Είναι παράλογο να το κάνεις. Ξέρεις ότι δεν θα εισπράξεις τίποτα από κάποια στιγμή και μετά. Και όμως συνεχίζεις απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική. Γιατί; Είναι στόχος σου να εισπράξεις ή όχι;

Όλοι γνωρίζουμε ότι θέλουν να βάλουν την δημόσια Ελληνική περιουσία σε μια ανώνυμη εταιρία στις Βρυξέλλες και να την ξεπουλήσουν μισοτιμής. Αυτή είναι η λεία για τα εγχώρια και ξένα όρνια. Ο Σόιμπλε, που το σχεδιάζει, γνωρίζει την διαδικασία καλλίτερα από όλους*. Το ύψος της περιουσίας θα φτάνει τα 125 δις ευρώ περίπου. Τι ωραία που θα ήταν να έβαζαν χέρι και στην ιδιωτική ταυτόχρονα, ε; Άλλωστε μας βομβαρδίζουν όλα τα τσακάλια με το πόσο καλά περνάγαμε. Πόσο δεν το αξίζαμε. Πόσο μεγάλο ποσοστό ιδιοκτησίας έχουμε (οι δικοί μας πρωτίστως, αλλά και όσοι από μας μπορέσαμε, φτύσαμε αίμα για να πάρουμε ένα σπίτι, δεν είμαστε κλέφτες σαν του λόγου τους). Πόσο μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών έχουμε. Όλα αυτά σε σχέση με την Ευρώπη. Και έτσι βάλθηκαν να μας κάνουν Ευρωπαίους.

Θα μου πεις πως θα μπορέσουν να βάλουν και την ιδιωτική περιουσία στο παιχνίδι για να την διαμοιράσουν. Απλά, θα σου απαντήσω. Αρκεί να υπολογίσουν τα βεβαιωμένα χρέη προς τις εφορίες ως περιουσία του κράτους και να τη βάλουν μαζί με την υπόλοιπη δημόσια περιουσία για πώληση.
Με την πολιτική που ακολουθούν, ο εξαθλιωμένος μέσος Έλληνας θα αρχίσει να βεβαιώνει χρέη και ανείσπρακτους φόρους προς την εφορία με ραγδαίους ρυθμούς. Έτσι όταν θα βάλουν την δημόσια περιουσία σε μια ανώνυμη εταιρία για να την ξεπουλήσουν(δες *), θα βάλουν και τα βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο μαζί. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι θα διεκδικεί τα χρέη κάποιος διεθνής μεγαλοάρπαγας. Τότε θα κατασχεθεί μαζί και μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας έναντι των χρεών.

Έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα του μεγάλου ποσοστού ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Όπως λύνεται και το πρόβλημα πολλών ελεύθερων επαγγελματιών άλλωστε. Ήδη οι άστεγοι αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικούς. Στην Αγγλία αυτή την περίοδο όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και χάνουν τα σπίτια τους. Θα έρθει και η σειρά των χωραφιών και της γης.

Αυτό είναι το απλό σχέδιο της κατακρεούργησης της χώρας, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της. Και οι νταβατζήδες είναι πιο πονηροί, πιο ανήθικοι και πιο ικανοί από ότι νομίζουμε. Εκεί που δεν υπήρχε χρέος, σε όσους είχαν ξεχρεώσει ένα σπίτι, αλλά είχαν τις τρομερές δυσκολίες του καθημερινού βιοπορισμού, τους δημιουργεί χρέος με το νόμο. Από το πουθενά. "Ασφάλιστρο κινδύνου" το είπε ο Bennyζελος, νταβατζιλίκι στην πραγματικότητα. Πραγματική προστασία από υπόκοσμο. Και τώρα που χρωστάς, αν δεν αντέχεις, που θα κανονίσουν με νέα μέτρα να μην αντέχεις, θα σου το βεβαιώσουν το χρέος. Και μετά θα το ξεπουλήσουν στο αφεντικό. Και συ θα το νοικιάσεις, αν μπορείς, μετά.

Βέβαια αναρωτιόμαστε αν σε μια δημοκρατία είναι δυνατόν να συμβούν αυτά. Ακόμη και σε μια κουτσή αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, που έγινε ένα πολίτευμα για όσους μπορούν να ασχοληθούν με τα κοινά (res public). Για κείνους που έχουν δυνατότητες -από τζάκια-οικογένειες, διαπλοκή με ΜΜΕ, πλούσιους- να προβληθούν και να εκλεγούν. Όχι, γι'αυτό θα αλλάξει η μορφή της Δημοκρατίας. Πολλοί λένε άλλωστε ότι η ο Καπιταλισμός δεν χρειάζεται πια τη Δημοκρατία και παίρνει διαζύγιο από αυτή. Άλλωστε όπως έκανα σε μαθήματα στη σχολή μου, η Αγορά δεν χρειάζεται τη Δημοκρατία. Άσε που είναι πιο αμεσοδημοκρατική από τη Δημοκρατία. Το προϊόν το διαλέγεις αυτοστιγμή και είναι άμεση ψήφος προς αυτό, την εταιρία που το παράγει και το σύστημα εν γένη. Όπως το λέω το διδάσκει η σχολή του Σικάγο. Η δυνατότητα επιλογής απορυπαντικού και αποφρακτικού χέστρας είναι πιο σημαντικό από την συμμετοχή στα κοινά. Από την δημιουργία σχέσεων και κανόνων κοινωνείν. Από την διαχείριση του βίου της κοινωνίας από την κοινωνία την ίδια. Από ιδέες, ηθική και αξίες.

Η έννοια του πολίτη όπως την γνωρίζαμε - έστω ιδεατά - τελειώνει. Κάθε έννοια Δημοκρατίας ξεψυχά στα χειροκροτήματα των λειτουργών της που τη σκοτώνουν σε κάθε χώρα, μέσα στα κοινοβούλια, χωρίς καμιά τύψη και ντροπή. Παραδίδουν την λαϊκή εντολή που τους δόθηκε - όπως τους δόθηκε - σε μια θολή εξουσία που μέχρι τώρα ήταν πίσω από τις κουρτίνες και εργαζόταν σαν υποβολέας. Άλλωστε διαβεβαιώνει ο Σόιμπλε ότι θέλουμε άλλου είδους πολιτική ένωση. Επικρίνει ο Κινέζος πρόεδρος του China Investment Corporation ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα των παρωχημένων πολιτικών κοινωνικών παροχών. Και ανακοινώνει το 2005 η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη στον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Παπούλια, ότι θα έχει μια θητεία όπου η Δημοκρατία θα αλλάξει και τα ατομικά δικαιώματα θα συρρικνωθούν.

Το νέο πολίτευμα έχει όνομα. Διαμεσολαβητική Δημοκρατία. Τη λέξη Δημοκρατία την έχει μέσα για επικοινωνιακούς λόγους. Σε αυτή τη διαμεσολαβητική Δημοκρατία η εξουσία κάθε χώρας θα διαμεσολαβεί, θα είναι ο μεσάζων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα προς το λαό και την περιουσία της χώρας. Θα υπάρχει για να εφαρμόζει τους νόμους που θα θέτει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όχι ο λαός, ούτε για το καλό του λαού. Δεν θα υπάρχει λαϊκή γνώμη, ανθρωπιστικά κριτήρια ή δημοκρατικές ευαισθησίες. Παράδειγμα τρανταχτό της νέας αυτής "δημοκρατίας" είναι ο νόμος στην Ελλάδα για το χαράτσι στο ρεύμα. Δεν πληρώνεις στο κόβουμε. Δεν πληρώνεις, σου παίρνουμε το σπίτι. Θα το νοικιάσεις μετά, ή όχι. Όμως λόγος δεν σου πέφτει πληβείε. Αποφασίσανε και διατάξαμε.


Έτσι βέβαια χρειάζεσαι τους ειδικούς. Εκεί που απέτυχαν οι ειδικοί της πολιτικής θα αναλάβουν οι ειδικοί των τραπεζών ή οικονομικών. Και θα παρουσιαστούν ως σωτήρες για να εφαρμόσουν τα "σκληρά αλλά αναγκαία" μέτρα. Σκέτος εκβιασμός και κανονικός βιασμός. Κάποιος που δεν επέλεξες θα κάνει κάτι που δεν θέλεις προς όφελος κάποιου που δεν ξέρεις. Υπέροχα, για κάποιους τύπους στο City ή στη Wall Street και για τα αφεντικά τους που βλέπουν τα ψηφιακά χρήματά τους, που μέχρι τώρα ήταν μηδενικά σε TFT οθόνες να γίνονται "εμπράγματες αξίες", εταιρίες όπως η ΔΕΗ, Γη, ενέργεια κλπ.

Πρώτα θύματα οι λαοί της Ελλάδας και της Ιταλίας. Πρωθυπουργοί που δεν έχουν καμιά λαϊκή εντολή εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα που τα επιβάλει η Γερμανία, ο υποβολέας του συστήματος στην Ευρώπη.

Είναι σίγουρο πια ότι δεν έτυχε αυτό που γίνεται. Πέτυχε και πέτυχε μετά από πολύ μελέτη σε μέρη όπως η τριμερής που απεργάζεται τέτοια σχέδια από το 1973. Μέλη της ο Έλληνας τραπεζο-διοικητής της Ελλάδας Παπαδήμος, ο Ιταλός τραπεζο-διοικητής της Ιταλίας Μόντι και ο νέος πρόεδρος, διάδοχος του Τρισέ, στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα Μάριο Ντράγκι. Τυχαίο; Δεν νομίζω.Να δούμε ποιοί θα ακολουθήσουν.

Το ίδιο συμβαίνει και στα μέσα προπαγάνδας. Στη ναυαρχίδα προπαγάνδας του νεοφιλευθερισμού στην Ελλάδα, όμιλος ΣΚΑΪ, στην τηλεόραση διευθυντής είναι ο Βουρλούμης και στην εφημερίδα Καθημερινή ο Παπαχελάς. Ο πρώτος σε θητεία στον ΟΤΕ που ξεπουλήθηκε στους Γερμανούς και ο δεύτερος υποβολέας της αμερικάνικης πολιτικής στην Ελλάδα, εμ, λάθος, ανταποκριτής του ισάξιου προπαγανδιστικού μέσου MEGA στις ΗΠΑ. Πολλές συμπτώσεις μαζί παύουν να είναι συμπτώσεις πάντως.

Οι λαοί πρέπει να αντισταθούν. Μόνο η μαζική αντίσταση μπορεί να σταθεί απέναντι στην οργάνωση που έχουν και τα μέσα. Τίποτα άλλο δεν σώζει την κατάσταση, τις ζωές μας, το μέλλον μας.
Ανυπακοή, Αφοβία, Ανατροπή και Αναρχία απέναντι στους στρατούς κατοχής και τα ξένα αφεντικά τους.  (Η αριστερά πότε θα δείξει τον αλτρουισμό που οφείλει απέναντι στην κοινωνία και θα ενωθεί μαζί του; Πότε θα αποφασίσει ένα κοινό μέτωπο για την ανακούφισή όλων;)

*Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Φολβανγκ  Σόιμπλε είναι γνωστός πια και στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που προτείνει να μπει όλη η Ελληνική περιουσία σε μια ανώνυμη εταιρία και να ξεπουληθεί διεθνώς. Αν δεν φτάσουν τα λεφτά που θα μαζέψει το χρέος θα μεταβιβαστεί στον Ελληνικό λαό. Τα στελέχη της εταιρίας αυτής θα έχουν πλήρη και καθολική ασυλία από το Ελληνικό δίκαιο. Όπως είχε και ο Σόιμπλε όταν το 1990 ήταν ο διευθυντής της εταιρίας "Εμπιστοσύνη" (πάντα βρίσκουν ονόματα ωραία για να καλύψουν τις βρωμοδουλειές τους) που αποκρατικοποίησε την περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας.

Όταν λοιπόν εκποιήθηκε η περιουσία, αντί για κέρδη 900 δις δολαρίων περίπου βρέθηκε χρεωμένη κάπου 170 δις δολάρια. Και αυτό από παθητικό ΜΗΔΕΝ.
Στην ανατολική Γερμανία βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο μερικά εκατομμύρια άνθρωποι, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ακόμη και σήμερα 4.000.000 άνθρωποι εργάζονται και προσπαθούν να ζήσουν με 400 ευρώ και κάτω μισθό. Και αν ο Σόιμπλε είχε ασυλία από το δίκαιο δεν είχε από το δίκιο. Ο Dieter Kaufmann, ανατολικογερμανός οικογενειάρχης πυροβόλησε τον νυν Γερμανό υπουργό τρεις φορές πετυχαίνοντάς τον στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη. Αυτό άφησε τον Σόιμπλε ανάπηρο αλλά ζωντανό και iκανό να περιφέρει τις επιτυχημένες πολιτικές του πλέον μέσα στην ευρωζώνη.

Διαβάστε ακόμη:
παραλληλογράφος
Jungle-report
Ναυτεμπορική
elnewsgr


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μια από τα ίδια...

Παίξτε το βίντεο και ακούστε τις αλλαγές.
Θα συνειδητοποιήσετε  ότι δεν έχει σηασία ποιος μιλά και τι λέει. Τι εικόνες παίζουν. Όλα τα ίδια είναι και να τα ανακατέψεις παίζουν το ίδιο πράγμα

Ίδια αισθητική
Ίδια σκηνοθεσία.
Ίδια ψέμματα...


Συγκρίνετε μόνοι σας :

Διαφημιστές Σαμαρά: Διαφημιστές ΓΑΠ (οι ίδιοι;)

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Kreator


Οι συγκρούσεις στην Ελλάδα είναι Thrash Metal

Φαντάσου...

Σκέψου να πάμε στη δραχμή και να παίρνουμε μέτρα για να μη γυρίσουμε στο ευρώ!!!

...


Δεν γράφω... είμαι ακόμη ντάγκλα από τη δόση. Μόλις συνέλθω θα τα πιούμε όλα.
Χαίρομαι πάντως με τη χαρά των συνανθρώπων μου πολιτιών ταγών που πανηγυρίζουν για τη σωτηρία τους.
Και επιτέλους μια αναγνώριση για τον άντρακλα Γιακουμάτο που είπε με τσαμπουκά χιλίων διακοσίων τριάντα δύο κουτσαβακίων  ότι δεν ξαναψηφίζει περικοπές.
Το είπε βέβαια αφού ψήφισε μέσα στα πάντα και την αυτόματη διαδικασία περικοπών όταν δεν θα πιάνουμε τους στόχους τους. Που θα πιάνουμε τα @@ μας και θα τα τραβάμε από 1/1/ του επάρατου 2013.
Μωρέ κάτι ήξερε ο ΓΑΠ που ήθελε απελευθέρωση της μαύρης. Καλλίτερα ντάγκλα εδώ που τα λέμε. Καλλίτερα ντάγκλα.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Junkie

Junky: πρεζάκι->τοξικομανής->ο εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες.

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις ή ουσίες που εθίζουν. Άλλοι εθίζονται στα ναρκωτικά και κάνουν οτιδήποτε για να πάρουν τη δόση τους. Άλλοι στην αδρεναλίνη, με αποτέλεσμα να εκθέτουν τον εαυτό τους σε κινδύνους. Άλλοι πάλι είναι εθισμένοι στην εξουσία και είναι ικανοί να θυσιάσουν τους πάντες για το στόχο τους. Ακόμη και λαοί εθίζονται στην καλοπέραση, τον καταναλωτισμό και την ατομικότητα και έτσι δεν τολμούν να αντιδράσουν όταν χάνουν την αξιοπρέπειά τους προσπαθώντας να κρατήσουν το τελευταίο έστω νόμισμα στις ξηλωμένες τσέπες τους.

Όσοι έχουν ζήσει από κοντά το δράμα μιας οικογένειας που έχει μέλος τοξικομανή  καταλαβαίνει αμέσως το αδιέξοδο που οδηγείται όλη η οικογένεια. Η πρώτη συμβουλή από τους ειδικούς είναι να επιβάλλει η οικογένεια τους όρους της στον εθισμένο και αν τους παραβεί να τον διώξουν ώστε να μην καταστραφούν αφού ο εθισμός του ατόμου λειτουργεί ως μια μαύρη τρύπα που ρουφά την περιουσία, τις ψυχές και στο τέλος τις ίδιες τις ζωές των κοντινών του ανθρώπων.

Όμως στις σύγχρονες κοινωνίες όλοι είναι εθισμένοι σε κάτι. Και ο εθισμός δεν είναι ατομικός μόνο. Γίνεται φαινόμενο κοινωνικό. Εθισμός στον τρόμο που αφειδώς σκορπούν τα ΜΜΕ. Εθισμός Εθισμός στο επιτυχημένο ατομικό πρότυπο του καπιταλισμού, όπου η επιτυχία είναι ατομικό αποτέλεσμα, όπως και η αποτυχία και η φτώχεια, αποτέλεσμα λόγω ανικανότητας.

Έντεχνος ο τρόπος που οι εθισμένοι σε πλούτο ολιγάρχες χρησιμοποιούν τους εθισμένους στην εικόνα τους τηλεπαπαγάλους ώστε να προωθήσουν σε νομικό πλαίσιο οι εθισμένοι στην εξουσία πολιτικοί τα συμφέροντά τους έναντι στον εθισμένο στον τρόμο, ατομικότητα και καταναλωτισμό λαό.

Πως να διώξεις τον εθισμένο που ρουφάει ως τα μύχια της ψυχής σου το είναι σου; Μόνο αν καταλάβεις και αποδεχτείς τον δικό σου εθισμό. Αντιληφθείς ότι όλα για τα οποία πάλευες παλιότερα και φοβάσαι μη χάσεις τώρα δεν είναι παρά φενάκη. Ότι δεν ήσουν παρά στο νησί των λωτοφάγων  και η τηλεόραση κερνούσε αβέρτα θαλπωρή στους λωτούς της αποχαύνωσης, σε όλους και μάλιστα δωρεάν.

Αν δεν σηκωθείς να φωνάξεις το πρόβλημά σου για να δεις πόσοι ακόμη σαν και σένα κρύβονται απλώς στο πλήθος δεν θα μπορέσεις να δώσεις και να πάρεις αλληλεγγύη.

Θέλει δρόμο μέχρι να φτάσουμε και να πούμε "Είμαι 'η Κοπριά' και είμαι καλά".
Και όταν μαζευτούμε πολλοί τότε θα μπορέσουμε να αρχίζουμε να βάζουμε τους δικούς μας κανόνες ή να διώχνουμε όσους δεν θέλουν να αφήσουν τον εθισμό τους.
Τότε δεν θα θέλουμε καμία "δόση".

Θέλουν οι πουτάνες να κρυφτούν
και η χαρά δεν τις αφήνει











Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

... and counting


Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου.

"Με 586 ευρώ είναι δύσκολο να ζήσει κάποιος αλλά υπάρχει και το 25% των ανέργων"
Βρούτσης, προδότης δοσίλογος υπουργός ανεργίας και εξαθλίωσης.

Έχει το θράσος και μιλά. Χρησιμοποιεί τους άνεργους, φτωχούς και εξαθλιωμένους, που αυτός και οι όμοιοί του φτιάξανε ώστε οι υπόλοιποι να δέχονται ότι κόκκαλο τους πετάξουν.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου όπως ορθά έπρεπε να λέγεται και όχι "μνημονίου".

Πεθαίνουν οι Έλληνες, και αν δεν πεθαίνουν μαραζώνουν πριν πεθάνουν.
Δέκα νοσοκομεία δεν έχουν διοικητές γιατί η τρικομματική (ή καλλίτερα τρομοκρατική) συγκυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ποιους θα διορίσει. Τσακώνονται για τους κολλητούς; Είναι υπό ιδιωτικοποίηση τα συγκεκριμένα; Τα υποβαθμίζουν για να τα ιδιωτικοποιήσουν;
Τι νοιάζει αυτό τους ανθρώπους που έπαψαν να έχουν την όποια δημόσια υγεία.
Αν έχουν κάτι σοβαρό θα πεθάνουν. Αν έχουν κάτι ελαφρύτερο μπορεί και να ζήσουν. Μπορεί και όχι.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου.

Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι είχαν βγει σε διαθεσιμότητα και δεν το ήξεραν. Πήγαιναν και δούλευαν κανονικά, και τους δούλευαν κανονικά. Δεν ειπώθηκε τίποτα, δεν τους είπαν τίποτα. Είχαμε και εκλογές στα σκαριά. Πάλι με τρικομματική συγκυβέρνηση. Στο ρόλο του Κουβέλη ο (της υπεύθυνης ακροδεξιάς) Καρατζαφέρης, και σήμερα στο ρόλο του Καρατζαφέρη ο (της υπεύθυνης αριστεράς) Κουβέλης. Υπουργός οικονομικών που εκτελούσε τα χρέη του δεσμοφύλακα της τρόικα Bennyζέλος. Ο άνθρωπος που Ιούνιο φωνασκούσε ως εσωτερική αντιπολίτευση του ΓΑΠ για το αντισυνταγματικό και ανήθικο του χαρατσιού της ΔΕΗ το έκανε πράξη μόλις του δώσανε θεσούλα να ζεστάνει το τροφαντό εγώ εφάρμοσε φοροδολοφονική πολιτική που οι διεθνείς τοκογλύφοι ούτε ονειρεύονταν. Τρίτος και καταϊδρωμένος ο Σαμαράς που περίμενε να μπει και αυτός στην λίστα τον πρώην πρωθυπουργών, με τίμημα τη ζωή μας. Τόσο "αξιόπουστας" (για να θυμόμαστε τον αρχι-οικονομικό δολοφόνο ΓΑΠ) που διέγραψε στην αρχή όσους ψήφισαν μνημόνιο_1. Μετά διέγραψε όσους ΔΕΝ ψήφισαν το μνημόνιο 2. Και τώρα διαγράφει τους πάντες με το μνημόνιο 3.

Κόβονται, παρά τα προεκλογικά ψέματα που εκστομίστηκαν, τα επιδόματα αναπήρων, χρόνιων πασχόντων. Και για να τελειώνουμε πιο γρήγορα με αυτούς που καταναλώνουν τα χρήματα των διεθνών τοκογλύφων. τους κόβουμε τα φάρμακα. Όποιος έχει τους πληρώνει, δικές τους είναι οι φαρμακευτικές. Όποιος δεν έχει να πληρώσει, θάνατο.   Μαζί και οι γέροι. Δούλεψαν, παρήγαγαν υπεραξία για τον νταβατζή τώρα ψόφος κακός. Ας πρόσεχαν, ειδικά αυτοί, τι ψήφισαν - και μάλλον θα ξαναψηφίσουν. Χωρίς υγεία, περίθαλψη, φάρμακα, θα μείνουν ζωντανοί όσοι αντέχουν να κάνουν κουπί. Και θα είναι αλυσοδεμένοι στην απελπισία τους.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου.

Το 2009 για κάθε επιχείρηση που έκλεινε, άνοιγαν τρεις. Τώρα για κάθε μία που ανοίγει κλείνουν 3 1/2 - και με αυξητική τάση. Και ο Αρμαγεδδών έρχεται, όχι τότε που είπαν οι Μάγιας, αλλά 31/12/2012 όπου αναμένεται να κλείσει μεγάλος αριθμός καταστημάτων για να αποφύγουν το εκτελεστικό του νέου φοροκλοπικού νόμου. Σταμάτησε να επιδοτείται το 2ο ταξίδι των δόκιμων εμποροπλοιάρχων με αποτέλεσμα να σαπίζει στην ξηρά ένα ανθρώπινο δυναμικό που θα ανέβαζε το συναλλαγματικό πλεόνασμα. Ακόμη και η σχολή τους, στο πλαίσιο της αποδόμησης κάθε παραγωγικής διαδικασίας, έκοψε το φαγητό στους εσωτερικούς. Έτσι δεν αντέχουν πολλοί να συνεχίσουν.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου.

Όπως πολλές οικογένειες δεν αντέχουν να έχουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν στην επαρχία. Σαν μια γνωστή μου που η κόρη της τελείωνε την ιατρική αριστούχα, όπως μπήκε,  σε λίγους μήνες αλλά δεν μπορούν να την υποστηρίξουν πια. Ας σπουδάσουν όσοι αντέχουν οικονομικά. Η παιδεία ιδιωτικοποιείται με τα  διατάγματα νομοφασιστικού περιεχομένου που υπογράφει ο πρόεδρος παππούλης κάθε λίγο.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου.

Στην Κύπρο διαπραγματεύτηκαν τους μπράβους που πουλάνε την διεθνή προστασία. Δεν είχαν ανάγκη αλλά τον προστάτη δεν τον καλείς. Έρχεται μόνος του και σου ζητά λεφτά για να σε προστατέψει από τον εαυτό του. Εκεί όμως δεν έδωσαν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες. Εδώ ξεπουλάνε και τις ζωές των ανθρώπων. Ειδικές οικονομικές ζώνες θα γίνουν εκεί που φτιάχνουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξέρουν οι Γερμανοί από αυτά. Φθηνότερη εργασία και μέσα στα κάτεργα των ΕΟΖ. Για να παίρνει το χρυσό η Goldman Sucks με τον εθνικό εργολάβο. Να καταστρέφει τα αρχαία δάση, και τους ανθρώπους. Να έχει το Ελληνικό δημόσιο να κάνει έφεση εναντίον των κατοίκων και υπέρ του όταν η Ευρώπη δικαιώνει τους κατοίκους. Ούτε τα έξοδα της έφεσης δεν καταδέχεται να κάνει ο ίδιος. Ούτε φύλακες να πάρει. Φωνάζει τους τραμπούκους των κρατικών δυνάμεων καταστολής τσάμπα είναι.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου.

Τσάμπα είναι και οι ζωές μας. Να μπορεί ο κάθε Χατζηδάκης, που ακόμα και το "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος" πάνω του δεν έχει αποτέλεσμα. Θα μας θυσιάσει όλους για να μπορεί να είναι σκυλάκι στην νέα τάξη πραγμάτων του φιλελευθερισμού ώστε να γλύφει τα πόδι ατων αφεντικών του και να χαμογελά σε κανένα χαδάκι του Φούχτελου, του Ράιχνεμπαχ ή της Μέρκελ.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου.

Όμως δεν μπορεί ο Λαός να είναι πάντα έτσι. Κάποια στιγμή ένα τυχαίο γεγονός. Κάποιος που θα αποφασίσει να αυτοκτονήσει με παρέα κάποιο πολιτικό, κάποιος που θα θελήσει να εκδικηθεί το θάνατο κάποιου δικού του από την κατάσταση και θα κατέβει σε διαδήλωση αποφασισμένος,  κάποιος δικός τους που δεν θα αντέξει και θα πυροβολήσει προς το πλήθος, ακόμη και κάποιος που θα πεθάνει τυχαία και δεν θα είναι της "πειθαρχημένης και συντεταγμένης" παράταξης. Αυτό το "κάτι" που επιμένει να υπάρχει ως παράμετρος στην ίδια τη φύση του σύμπαντος το φοβούνται. Ο εξωτερικός εχθρός δεν έχει πια σημασία. Ας πάρει κάτι και αυτός. Άλλωστε και αυτόν οι ίδιοι τον ελέγχουν. Ο εσωτερικός έχει, και επειδή όταν φτάσει η κρίσιμη ώρα αν πετάξει την ασπίδα ή το όπλο του κάποιος από αυτούς που δεν έχει γίνει το μυαλό του ζελέ από την προπαγάνδα, κλείνουμε συμβόλαιο με διεθνείς εταιρίες μισθοφόρων. Όπως η πρώην "Black Water" με πείρα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ξέρουν αυτοί να πυροβολούν χωρίς να σκέφτονται.  Τα ίδια αφεντικά υπηρετούν άλλωστε. Το χρήμα είναι άλλου Λαού κάθε φορά. 30% μείωση στρατιωτικών σχολών, 2 χρόνια κλείσιμο αστυνομικών, ζήτω οι μισθοφόροι.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου.

Και θα αυτοκτονήσουν και άλλοι. Και άλλοι θα αυτοκτονηθούν είτε αμέσως είτε αργά και βασανιστικά σε μια χώρα ειδική οικονομική ζώνη. Μια χώρα κολαστήριο, στρατόπεδο συγκέντρωση. Οι μισοί θα έχουν να φάνε λίγο, αλλά όχι να χορτάσουν και θα φοβούνται μη γίνουν σαν τους άλλους μισούς που θα πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα.

Πάνω από 3.100 αυτοί που αυτοκτόνησαν τα τελευταία δύο χρόνια του μνημοσύνου... and still counting

Πόσο θα το ανεχτούμε ακόμη; Τι πρέπει να μάθουμε πια; Πόσα ψέματα θα θελήσουμε να πιστέψουμε;

Το αίμα κυλά, εκδίκηση ζητά. Και σας ξέρουμε όλους σας. Έχετε υπογράψει.
Ερχόμαστε...

Έξω οι νεοχαζοί...


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η κλήση σας καταγράφεται...

Και ποιον δεν παίρνουν πια αυτές οι ανεκδιήγητες,ενοχλητικές όσο και επικίνδυνες εταιρίες κλήσεων για να "ενημερώσουν" για "προσωπική σας" υπόθεση.
Οι τράπεζες με την παραμικρή καθυστέρηση (ειδικά οι ιδιωτικές που ευθύνονται για ότι συμβαίνει) δίνουν τα στοιχεία σε call centers και σου σπάνε τα @@δια. Αν πέσεις δε σε κανένα/καμία υπάλληλο που νομίζει ότι θα πάρει παράσημο αν σε πιέσει να πληρώσεις τότε, αν γνωρίζεις πως να το χειριστείς τότε έχει πολύ πλάκα.
Παρόλα αυτά, και τυχαία, διαπίστωσα ότι... όταν τους πεις ότι δεν θες να καταγράφεται η κλήση σου τότε το σύστημα μπλοκάρει!!!
Σου λένε να ενημερώσεις την τράπεζα γι' αυτό και κλείνουν το τηλέφωνο...!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τα αδιέξοδα της εξέλιξης...

Βρήκα τη φωτογραφία αυτή στο Φατσοβιβλίο στους Αγανακτισμένους Μοτοσυκλετιστές

Θέλω να δηλώσω τη διαμαρτυρία μου για την αντιεπιστημονική προσέγγιση του δημιουργού και την διασπορά ψευδών στοιχείων.
Είναι σαφές ότι η θεωρία της εξέλιξης προβλέπει είδη που είναι σε κλαδιά που καταλήγουν σε αδιέξοδα.
Έτσι και εδώ... Το συγκεκριμένο είδος ματατζής-μαλάκιους-ανεγκέφαλους (όπως είναι η πλήρης επιστημονική ονομασία ΔΕΝ ανήκει στο ανθρώπινο είδος ούτε σε κάποια από τα υποείδη των ανθρωπίδων. Λόγω του δυσλειτουργικού του εγκεφάλου η συγκεκριμένη εξελικτική πορεία από το μπάτσους-καθήκιους στο αναφερόμενο είδος θα διακοπεί συνεπεία φυσικής επιλογής και θα εξαφανιστεί.

Βέβαια το ανατριχιαστικό τέλος του συγκεκριμένου ζώου έχει, δυστυχώς, αντίκτυπο στην ανθρώπινη κοινωνία διότι η ενστικτώδης αντίδραση του προκαλεί προβλήματα.


Πιο σοβαρή από τις αρχικές εκτιμήσεις είναι η κατάσταση ενός 19χρονου που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα. Ο νεαρός ο οποίος δέχθηκε δακρυγόνο στο ένα του μάτι, κινδυνεύει να χάσει την όρασή του κατά 80%. «Κινδυνεύει να τυφλωθεί από το ένα του μάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του κ. Λιαρομμάτης. Η οικογένεια του 19χρονου τραυματία είναι αποφασισμένη να κινηθεί εναντίον των αστυνομικών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού και ήδη συγκεντρώνονται στοιχεία. 
Υπενθυμίζεται ότι στην επέτειο του Πολυτεχνείου έγιναν επισόδια στο κέντρο της Πάτρας, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει ομάδες των αντεξουσιαστών που έριχαν βόμβες μολότοφ σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα.
http://www.koutipandoras.gr/?p=28828


Για όλους αυτούς τους "μάγκες" με τα όπλα και ΄τον κρατικό μηχανισμό και ασυλία πίσω τους που ρίχνουν τα χημικά σημαδεύοντας τους πολίτες στο σώμα και στο κεφάλι έχω να πω μόνο τούτο

Ακούτε ανεγκέφαλοι πίθηκοι.
Στ' αρχιδια μου με τι σας κάνουν πλύση εγκεφάλου στο ανάπηρο σώμα σας που βρίζουν όλοι οι συνάδελφοί σας και μιλάνε για την ψυχολογία της κλούβας (και τι κλείνουν σε κλούβες ρε ζώα; Τα ζώα. Για ζώα σας έχουν και οι δικοί σας).
Στ' αρχίδια μου η παραμύθα που τρώτε για να συντηρείτε μια κόντρα με "αναρχικούς" ή αναρχικούς.
Ξέρεις πότε θα αρχίσετε να τρέχετε χεσμένοι; Κάποιος θα χάσει ένα παιδί ή τη γυναίκα του από την κατάσταση που φυλάτε προδοτικά σκουλήκια και τότε αυτός θα αποφασίσει ότι θα φύγει για τον άλλο κόσμο αλλά όχι μόνος. Θα ζώσει ότι βρει και θα πέσει πάνω σας, γιατί εσείς στέκεστε ανάμεσα σε αυτούς που φταίνε και στο ΛΑΌ. Ή θα αρπάξει την καραμπίνα του και θα πάρει κανά δύο από σας τα ρεμάλια μαζί του για παρέα πριν τραβήξετε τα όπλα σας. Ξέρω ότι είστε χεσμένοι για το πότε και σε ποιον θα τύχει. Όμως αυτό δεν είναι το χειρότερο. Αυτό θα αποκτήσει μιμητές και εσείς θα θελήσετε να αμυνθείτε. Τότε θα αρχίζει να απαντά όλο και περισσότερος κόσμος. Κοντά είναι η ώρα που χιλιάδες κόσμος θα έρχεται κατά πάνω σας με ότι έχει ο καθένας, καραμπίνες, Καλάσνικοφ, κουζινομάχαιρα, δυναμίτες. 
Θα δείτε ακόμη και τη μάνα σας που δεν θα της καλύπτουν τα φάρμακα για την οστεοπόρωση. Τον πατέρα σας που θα ψοφά αβοήθητος από καρκίνο. Καραβανάδες, που είδα να σας πετούν πέτρες και να σας αποκαλούν ψυχασθενείς (ήπια κουβέντα για διεστραμμένους μισανθρώπους σαν εσάς). Δεν θα είναι 20-30 γενναίοι πιτσιρικάδες(γενναίοι αφού δεν τα βάζουν με τον καθένα από σας προσωπικά αλλά με ένα ολόκληρο διεφθαρμένο κράτος και όλα τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει.
Προς το παρόν αληταράδες φυλάξτε τους τοκογλύφους που εξαθλιώνουν το Λαό και τη χώρα σαν γνήσιοι γερμανοτσολιάδες που είστε αλλά να ξέρετε ότι όταν οι πολιτικοί θα το σκάνε με τα ελικόπτερα εσείς θα την πληρώσετε στη θέση τους. Αλλά τα σκυλιά και οι προδότες παίρνουν το τέλος που τους αξίζει.


ΥΓ Μην νομίζεται ότι φυλάτε καμιά πατρίδα. Κράτος φυλάτε. Είτε έχει Γερμανική σημαία, είτε Τούρκικη, είτε των τοκογλύφων όπως τώρα. Είστε το μόνο σώμα που διατηρεί το ένοπλο όταν η χώρα είναι σε κατοχή

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τα μπλογκ πιο επικίνδυνα από τις ρουκέτες;


Τελικά αν δε πας από ρουκέτα θα πας από ανάρτηση.
Μάλλον αυτό σκέφτηκε και ο Βαρδής και την έπεσε στο Jungle Report.
Αντιγράφω από τον pitsiriko

Κάποιος Βαρδής Βαρδινογιάννης, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, έκανε αγωγή στη Google, ζήτησε να αφαιρεθεί από το μπλογκJUNGLE-Report -αλλά και από κάθε άλλο μπλογκ που το αναπαρήγαγε- το άρθρο «Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.», και ζητάει πέντε εκατομμύρια ευρώ γιατί θίχτηκε η τιμή της οικογένειάς του. Είναι η γνωστή φιλάνθρωπη οικογένεια που έχει το ίδρυμα «Καρκίνος για τα παιδιά χωρίς ελπίδα». Αφού παρακαλέσω όλους τους καλούς φίλους που έχουν σάιτ και μπλογκ να αναδημοσιεύσουν το άρθρο που έθιξε την αξιοπρέπεια της ιερής οικογένειας των εθνικών ευεργετών -που σύντομα θα πάρουν πόδι-, ορίστε το κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι:
Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.


«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,
αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ρθει»
Πάμπλο Νερούντα
Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας του 1986, έξω από το χωριό Πόμπια, στα νότια του νομού Ηρακλείου, το αυτοκίνητο που κινείται αργά στον άδειο και επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο αναγκάζεται να σταματήσει όταν σε μία στροφή κάποιοι έχουν πετάξει κλαδιά και πέτρες που κλείνουν τον δρόμο.
Ο οδηγός γνωρίζει καλά την περιοχή, είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδάκια.
Ανυποψίαστος βγαίνει από το αυτοκίνητο για να δει τι συμβαίνει, όταν δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό.
Τραυματισμένος προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από το αυτοκίνητο, αλλά ο δολοφόνος πλησιάζει και τον εκτελεί μπροστά στα έντρομα μάτια της οικογένειάς του.
Η δολοφονία του κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη, άγνωστη δυστυχώς στους περισσότερους, έβαλε τίτλους τέλους σε μια μακροχρόνια αντιπαράθεση, και είναι χαρακτηριστική για το πώς λειτουργεί το παρακράτος στην χώρα μας.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.
Το μοναστήρι της Οδηγήτριας κατέχει μεγάλες εκτάσεις, τις οποίες νοικιάζει ή παραχωρεί σε βοσκούς της περιοχής.
Το 1961 ο Νίκος Βαρδινογιάννης, αξιωματικός τότε του πολεμικού ναυτικού, βρίσκεται ξαφνικά ιδιοκτήτης 4.400στρεμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, μόνο που δεν τα αγοράζει από τον νόμιμο ιδιοκτήτη (την μονή δηλαδή) αλλά από τους βοσκούς ενοικιαστές για ένα κομμάτι ψωμί.
Παρά τις διαμαρτυρίες που έφτασαν τότε μέχρι και το κοινοβούλιο, το σκάνδαλο κουκουλώνεται μια που η οικογένεια διαθέτει ισχυρή πολιτική κάλυψη.
Η κομπίνα ολοκληρώνεται με την μυστηριώδη…«εξαφάνιση» των τίτλων ιδιοκτησίας που είχε στην κατοχή της η μονή, έτσι ώστε να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί η απάτη σε βάρος του δημοσίου.
Λίγο αργότερα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη δημιουργεί την εταιρία ΣΕΚΑ και αγοράζει με αποικιοκρατικές διαδικασίες από το Ελληνικό δημόσιο το νησάκι «Άγιος Παύλος» στην είσοδο του όρμου των Καλών Λιμένων, έναντι 78.000 δραχμών.
Στην συνέχεια, με υποθήκη το νησί που αγόρασαν, παίρνουν δάνειο 36 εκατομμυρίων δρχ. (!) από Αμερικανική τράπεζα, και σε συνεργασία με την Mobil δημιουργούν στην περιοχή εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων και ανεφοδιασμού πλοίων (βλέπε αμερικανικός 6ος στόλος).
Μοναδικό αγκάθι στα μεγαλεπήβολα σχέδια της οικογένειας ήταν ο μικρός οικισμός των Καλών Λιμένων και οι λιγοστοί ψαράδες κάτοικοί του.

Οι κάτοικοι του οικισμού βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας.
Πολλοί εγκαταλείπουν την περιοχή και μεταναστεύουν, ενώ οι εναπομείναντες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν συνεχή και ψυχοφθόρο πόλεμο νεύρων από την εταιρία και τους τραμπούκους της.
Βροχή οι ξυλοδαρμοί και οι μηνύσεις για ανύπαρκτες πολεοδομικές παρατυπίες ακόμα και όταν κάποιος προσπαθούσε να επιδιορθώσει την τουαλέτα του, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρία έχτισε παράνομα διάφορα κτίρια, ένα ξενοδοχείο, και μια βίλα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Η εκλογή του Γιάννη Κουτσάκη το 1978 δίνει ελπίδα στους κατοίκους.
Το πρώτο του μέλημα είναι να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος από τα Πηγαδάκια στους Καλούς Λιμένες.
Ο δρόμος είχε χαραχθεί το 1962, οι απαλλοτριώσεις είχαν τελειώσει το 1966, αλλά η εταιρία παρόλο που είχε πληρωθεί, δεν άφηνε τα συνεργεία της νομαρχίας να προχωρήσουν.
Το 1981 μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ ο Κουτσάκης πιστεύει πως θα μπορέσει επιτέλους να ξεπεράσει τα εμπόδια και την τρομοκρατία της ΣΕΚΑ, τελειώνει τον δρόμο και ξεκινά να φτιάχνει δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης στην περιοχή, δίνοντας καθημερινά μάχη με τους μπράβους της ΣΕΚΑ που τα βράδια καταστρέφουν ότι φτιάχνουν τα κρατικά συνεργεία την ημέρα.
Τα έργα του κοινοτάρχη έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κύμα επιστροφής των εκδιωγμένων κατοίκων, σε μια προσπάθεια να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους.
Η ΣΕΚΑ τους κάνει την ζωή δύσκολη, με ένα καταιγισμό μηνύσεων προσπαθώντας έτσι να κατεδαφίσει τα σπίτια των κατοίκων ως αυθαίρετα!
Οι Βαρδινογιάννηδες ασκούν αφόρητη πίεση στον νομάρχη να γκρεμίσει τα σπίτια των ανθρώπων, όμως όλα πέφτουν πάνω στην άρνηση του κοινοτάρχη ο οποίος απαντά ότι πρώτα θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα της εταιρίας, οι βίλες των Βαρδινογιάννηδων κλπ.
Τον χειμώνα του 1985 γίνεται απόπειρα δολοφονίας του κοινοτάρχη όταν ένα άγνωστο αυτοκίνητο προσπαθεί να ρίξει το αυτοκίνητο του Κουτσάκη σε γκρεμό, ενώ σε μια συνάντηση του με τους εκπροσώπους της εταιρίας, οι μπράβοι ξυλοκοπούν τον ανυπόταχτο κοινοτάρχη.
Ο Κουτσάκης σχεδιάζει να επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα εξαφανισμένα συμβόλαια της μονής Οδηγήτριας και να ξεσκεπάσει την απάτη των Βαρδινογιάννηδων, μόνο που τον πρόλαβαν οι πληρωμένοι δολοφόνοι.
Οι συγγενείς του δολοφονημένου κοινοτάρχη περιμένουν εδώ και δεκαετίες να πέσει φως στην υπόθεση, ενώ οι απειλές συνεχίστηκαν και μετά τον θάνατο του Κουτσάκη.
Το κόλπο με την αρπαγή κρατικής περιουσίας με την βοήθεια μοναστηριών ήταν τόσο πετυχημένο που ο όμιλος Βαρδινογιάννη το επανέλαβε και στην Χαλκιδική.
Η περίπτωση της Σιθωνίας
Πρόκειται για τη μονή Ξενοφώντος και μια έκταση 57.000 στρεμμάτων στην Σιθωνία.
Το 1965 η μονή υποβάλλει αίτηση αναγνώρισης ιδιοκτησίας στο Ελληνικό δημόσιο, η οποία και φυσικά απορρίπτεται.
Επί χούντας όμως η μονή κάνει και δεύτερη προσπάθεια και με την βοήθεια … του θεού και της χούντας, ως εκ θαύματος δικαιώνεται.
Αμέσως μεταβιβάζει την έκταση για ένα συμβολικό ποσό -μαντέψτε που- στην …ΣΕΚΑ!
Με την μεταπολίτευση, και μετά από τις έντονες αντιδράσεις τοπικών φορέων και κατοίκων, το 1974 η πολιτεία ακυρώνει την χουντική απόφαση και ανακηρύσσει την έκταση δημόσια.
Από τότε η μονή σε συνεργασία με την ΣΕΚΑ έχουν ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα κατά του δημοσίου με τα γνωστά κόλπα, ψευδομάρτυρες, απειλές, δωροδοκίες, κλπ.
Οι απάτες με τις εκκλησιαστικές περιουσίες δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνονται μέχρι και τις μέρες μας, με διάφορες εκδοχές, όπως πχ με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, τη μονή Τοπλού, και άλλες.
Έτσι λοιπόν δύο απόστρατοι του ναυτικού βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστιες περιουσίες με την βοήθεια των Αμερικανών που τόσο τους εξυπηρέτησαν στο εμπάργκο της Ροδεσίας. Ας θυμηθούμε και αυτό το ..κατόρθωμα.


«Ioanna V»: το πειρατικό του ομίλου Βαρδινογιάννη
Τα χρόνια της πειρατείας
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη …διαπρέπει στο σπάσιμο του αποκλεισμού του ρατσιστικού καθεστώτος της Ροδεσίας από τον ΟΗΕ που έγινε παγκόσμια γνωστός ως «Beira Patrol», προμηθεύοντας πετρέλαιο την κυβέρνηση του Ιαν Σμίθ με την υποστήριξη της CIA.
Οι Αμερικανοί θέλοντας να πάρουν κάτω από την σφαίρα επιρροής τους τις πρώην αποικίες της Μεγάλης Βρετανίας αλλά αποφεύγοντας να συγκρουστούν μετωπικά με τους Βρετανούς συμμάχους, βοηθούν τους Βαρδινογιάννηδες να δράσουν ως πειρατές χωρίς αυτοί να χρειαστεί να λερώσουν τα χέρια τους.
Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μία από τις μαύρες σελίδες της ελληνικής ναυτιλίας: περιφρόνηση ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλαγή σημαίας από λιμάνι σε λιμάνι, αλλαγή ονόματος του καραβιού μεσοπέλαγα, κλπ.
Πηγή: http://kora.matrix.msu.edu/files/50/304/32-130-9D0-84-al.sff.document.nusa19660407.pdf
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.
Το 1972, επί χούντας δηλαδή, ιδρύουν την Μότορ Όιλ.
Το 1979 με υπουργό Συντονισμού τον …Μητσοτάκη τους δίνεται πεσκέσι ο Παναθηναϊκός.
Και αυτό το κόλπο ήταν τόσο πετυχημένο που το μιμήθηκε κάθε σωστός απατεώνας (Κοσκωτάς κλπ) που θέλησε να κάνει καριέρα στο ελληνικό Ελ Ντοράντο.

Κατά τραγική σύμπτωση, πάλι επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, αποκτούν την τράπεζα Πειραιώς, καταπίνουν την Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ας μην ξεχνάμε πως μερικές μόνο μέρες μετά τον σχηματισμό της Οικουμενικής Kυβέρνησης του Ξενοφώντα Ζολώτα, το 1989, ξεκινά το MEGA Channel …

Το «τηλεοπτικό πλυντήριο» όχι μόνο βοηθά στις μπίζνες της οικογένειας προσφέροντας δωρεάν διαφήμιση με το γνωστό κόλπο των …αγαθοεργιών της φιλεύσπλαχνης οικογένειας ως υποκατάστατο της ανύπαρκτης δικαιοσύνης, αλλά και ελέγχοντας έτσι έμμεσα το πολιτικό σύστημα δίνοντας τηλεοπτικό χρόνο σε άτομα της αρεσκείας τους.
Και έτσι φτάσαμε σήμερα στα γελοία ψευτοδιλήμματα «ευρώ ή μνημόνιο» και τα καταστροφολογικά σενάρια του παρακράτους και των παπαγάλων τους, που ευτυχώς αρχίζουν να ξεθωριάζουν στα μάτια της κοινής γνώμης.
Ο μόνος τρόπος πια για να κρατηθούν στην εξουσία είναι πουλώντας φόβο.
«Δεν θα έχουμε φάρμακα, πετρέλαιο, τρόφιμα, οδοντόβουρτσες, αν βγει η αριστερά» φωνάζουν χωρίς να ντρέπονται, αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο επί τόσες δεκαετίες.
Σε μία χώρα που έχει τόσο ανάγκη από ριζικές αλλαγές, προσπαθούν απελπισμένα να περάσουν το μήνυμα ότι «δεν είναι τώρα εποχή για αλλαγές, ας κάτσουμε στα αυγά μας»
Σταθεροί στις …αξίες τους ως γνήσια τέκνα ενός συστήματος Φρανκεστάιν, προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά.
Τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις μιας κομματοκρατίας που απέτυχε σε όλα πουλώντας ταυτόχρονα πατριωτική ηθική, ενώ ακόμα και τώρα που όλα έχουν καταρρεύσει γύρω τους, αδυνατούν να ψελλίσουν έστω και δυο κουβέντες ουσιαστικής αυτοκριτικής.
«Οι μεγαλύτερες καταστροφές δεν προήλθαν από την ανυπακοή, αλλά από την υπακοή», είχε πει κάποτε ο Χάουαρντ Ζιν, ενώ ο ίδιος υπερασπιζόμενος πριν αρκετά χρόνια μια ομάδα οικολόγων που είχε εισβάλει σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, είχε πει απευθυνόμενος προς τους δικαστές:
«Χωρίς την πολιτική ανυπακοή, εσείς σήμερα δεν θα ήσασταν εδώ»
(σημείωση του πιτσιρίκου: Παραθέτω πάλι ένα αγαπημένο μου απόσπασμα από τους «Στοχασμούς» του Πασκάλ: «Δεν πρέπει ο λαός να αισθάνεται την αλήθεια του σφετερισμού: ο σφετερισμός που πραγματοποιήθηκε κάποτε παράλογα, εμφανίζεται τώρα ως λογικός. Αν δεν θέλουν να πάρει σύντομα τέλος, πρέπει να τον παρουσιάζουν ως αυθεντικό, αιώνιο και να αποκρύπτουν την απαρχή του.») 

17 Ν

Περίργη 17η Νοέμβρη φέτος.

Πέρσυ ερχόταν μετά την 28η Οκτωβρίου που ο Λαός έδιωξε τον ΓΑΠ και όλοι ελπίζαμε ότι όλοι μαζί θα κάναμε κάτι, θα αλλάζαμε κάτι... θα τους σταματούσαμε.

Φέτος όμως έχουμε μια αντίστροφη 17Ν. Ο φασισμός είναι στα ντουζένια του και αντί να γίνει η καθιερωμένη (και ακούσια είναι αλήθεια) στη βουλή πανηγυρική, λόγο της χρυσής αυγής κάναν εκεί τέσσερις βολευτές μια αναφορά.

Προφανώς το σύστημα δεν θέλει να δίνει στο Λαό να θυμάται μεγάλες δικές Του στιγμές από τη μία και από την άλλη να σπρώξουν όσο πιο πολύ δυναμικά μπορούν την ΧΑ(χαχα) και να δείξουν πόσο τη φοβάται το σύστημα και καλά.

Όλα είναι σε μια κόψη. Θα σταθούμε όρθιοι; Θα κοπούμε στα δύο ή στα χίλια όπως θέλουν, ελπίζουν και επιτυγχάνουν;

Μόνο αν καταλάβουμε ότι είναι στο χέρι μας θα συμβεί κάτι.

Στο κάτω κάτω, όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις κάνεις ότι μπορείς...

*Έλεγα να βάλω το τραγούδι του Τσακνή που μιλά για όλους αυτούς που εξαργύρωσαν τον αγώνα τους και σήμερα είναι με τη μεριά των στυγνών εξουσιαστών ή γίναν ή ίδιοι τέτοιοι, Μου είναι αδιάφορο τι κάνουν τώρα. Δεν ήταν αυτοί το Πολυτεχνείο. Το Πολυτεχνείο είναι η ανάγκη για ανάσα λευτεριάς και ανήκει σε όλους εμάς που το έχουμε ανάγκη.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

People have the power

Προσέξτε τη δύναμη που έχουμε. Κοτζάμ (υφ)υπουργάρα βγαίνει με σκυμμένο το κεφάλι καθώς του σέρνουν τον εξάψαλμο και τον ραίνουν με καφέδες. Ο μπράβος δίπλα του δεν αντιδρά διότι γνωρίζει ότι αν ανοίξει έστω το στόμα του θα τους σκίσουν και τους 2 και όσους μπράβους κουβαλά η (υφ)υπουργάρα της τρόικας μαζί του. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή είναι η πραγματική αναλογία του κόσμου προς τους χέστες εξουσιαστές και τους πραιτοριανούς τους (ΜΑΤ-ασφάλεια-μπράβοι) θα τους ξεσκίσουμε.
Η πραγματική δύναμη είναι δική μας... αν το καταλάβουμε

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Έρχονται ... πιάστε τα ντουφέκια σας

Βρήκα αυτό το άρθρο στην Καλόγρια (που γίνεται και κωλόγρια... και τούμπαλιν) που αυτή το βρήκε εδώ


Πριν αρχίσουν όλα, υπερατλαντικές πληροφορίες έλεγαν ότι ένας από τους στόχους που θα επιδιωχθούν, θα είναι η αφαίρεση κάθε ιδιωτικής περιουσίας. Ακογόταν λογικό, αλλά συγχρόνως και εξαιρετικά δύσκολο για να πραγματοποιηθεί.

Σήμερα, η δυσκολία αυτή, δεν φαίνεται και τόσο μεγάλη. Κάντε τον κόπο να διαβάστε με μεγάλη προσοχή το παρακάτω κείμενο και θα καταλάβετε.....

Αξίζει να υπενθυμίσουμε και την φράση του Γκαίμπελς "¨οσα περισσότερα σας κάνουμε, τόσο λιγότερο πιστεύετε ότι σας τα κάνουμε"

Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό:
«Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;»

Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη:

«Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».

Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.

Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και από δικηγορικά γραφεία.
 

Οι δικηγόροι των Τραπεζών εξηγούν στους δανειολήπτες ότι αν δεν ανταποκριθούν στις δανειακές τους συμβατικές υποχρεώσεις, οι Τράπεζες θα αναγκαστούν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις πετυχαίνοντας δικαστικά να κάνουν το συνολικό ποσό ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!
Πολλοί δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έλαβαν στην πορεία και έγγραφα εξώδικα, με τα οποία ενημερώνονταν από τις Τράπεζες για τον άμεσο κίνδυνο να καταπέσει η δανειακή τους σύμβαση.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη εκταμίευσης της «δόσης» για να σωθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ! Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδιάζει μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες σε απόλυτη αδυναμία να υποστηρίξουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις Τράπεζες. Γιατί αν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών δεν μπορεί., φανταστείτε τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Και ως του θαύματος ανοίγει η συζήτηση για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις Τράπεζες να κατάσχουν την πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών τους!

Οι Τράπεζες επανακάμπτουν αποκτώντας ρευστότητα απ τον ιδρώτα του λαού, γιατί έτσι το σχεδίασαν οι κρατούντες. Και ο υποστηρικτικός τους μηχανισμός των μεγάλων ΜΜΕ που είτε ανήκουν σε Τραπεζίτες είτε διαπλέκονται με αυτούς εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους με δάνεια, με τον ίδιο τρόπο που διαπλέκονται με την εξουσία εξασφαλίζοντας ασυλία στην μη καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, όχι απλά δεν μιλά για τις δραματικές εξελίξεις και το «μεγάλο κόλπο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να πείσουν τις μάζες ότι δίχως τη δόση η χώρα θα καταστραφεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι σε θέσεις κλειδιά των κυβερνήσεων σε αυτή την κρίση βρέθηκαν πρόσωπα που προέρχονται από το Τραπεζικό σύστημα. Αυτοί ξέρουν πώς να υλοποιήσουν το «μεγάλο κόλπο» για να φτάσουμε στην «τελική λύση». Οι πολιτικοί μαθαίνουν και εκπαιδεύονται.

Φτάσαμε λοιπόν στο παρά πέντε.

Το προσεχές έτος θα καταργηθεί η απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και θα ξεκινήσει το τσουνάμι της κατάσχεσης περιουσιών που σήμερα αν και επιτρέπονται δεν γίνονται ακόμα για τους λόγους που προανέφερα.

Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς: Και τι θα τα κάνουν οι Τράπεζες τα σπίτια (και όχι μόνο); Σε ποιους θα τα πουλήσουν; Ποιος έχει χρήματα να αγοράσει σπίτι σήμερα; Και πόσο λογικό είναι να πετάξουν οι Τράπεζες στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες επαγγελματίες (απ τις επιχειρήσεις τους) για να μείνουν όλα αυτά άδεια κι έρημα χωρίς να μπορούν οι Τράπεζες να κερδίσουν ρευστό από αυτά;
Πολύ λογική απορία.

Πριν λίγες μέρες κάποιοι μπορεί να διάβασαν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά.
 

Ο Λάτσης πούλησε την Τράπεζα του (Eurobank) στην Εθνική και αποχώρησε οριστικά απ το Τραπεζικό σύστημα που είναι στις μέρες μας «υψηλού ρίσκου». Και στράφηκε σε επενδύσεις real estate!!!

Σε μια εποχή που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά ακινήτων ο Λάτσης στρέφεται σε αυτήν!
Και τι θα κάνει; Θα κτίζει σπίτια να τα πουλάει στους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο της πρώτης κατοικίας που ήδη τους βαραίνει;

Μα είναι τρελός αυτός ο Λάτσης;

Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι πως ο Λάτσης και άλλοι που ετοιμάζονται να παίξουν δυνατά στο χώρο της αγοράς ακινήτων, ούτε τρελοί είναι ούτε άσχετοι. Μάλλον έξυπνοι είναι και με εξασφαλισμένες πληροφορίες για ότι πρόκειται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αφού λοιπόν άνοιξε η συζήτηση για να επιτραπεί η κατάσχεση και της πρώτης κατοικίας και με δεδομένο ότι οι δανειολήπτες θα βρεθούν μετά την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, οδηγούμαστε στη διαμόρφωση μιας κατάστασης που θα φέρει τις Τράπεζες (πιθανόν και το Δημόσιο έναντι οφειλετών) σε απόλυτα πλεονεκτική θέση.

Κάθε Βορίδης που εμφανίζεται και λέει:
 

«Είμαι υπέρ της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας», δεν είναι απλά ένας κακός άνθρωπος που δεν λυπάται τους κακόμοιρους μικροϊδιοκτήτες. Είναι ο «λαγός» που τον αμολούν στο ξέφωτο ενός σκοτεινού δάσους για να παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι πληρώνοντας το τίμημα που του αναλογεί σε εκείνους που του εξασφάλισαν την πολιτική του ανέλκυση. 

Τον κάθε «Βορίδη» τον έβαλαν στα σπίτια μας και τον μετέτρεψαν από φιλοχουντικό κατακάθι σε μορφή της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου, οι καναλάρχες που όπως περιέγραψα πιο πάνω διατηρούν αρρήκτους δεσμούς με το Τραπεζικό κατεστημένο της χώρας.

Αύριο, η υποτιθέμενη «εθνοσωτήριος κυβέρνηση» θα βγει μπροστά και θα αναγγείλει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, επειδή η κακιά Τρόικα θα έχει πετύχει την κατάργηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Και θα νομοθετήσουν ένα σύστημα «εγγύησης» της πρώτης κατοικίας στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος οι φιλεύσπλαχνες Τράπεζες με κάποιες ακόμα πιο φιλεύσπλαχνες μεγάλες (κι όταν λέω «μεγάλες» εννοώ ΜΕΓΑΛΕΣ!!!) Εταιρείες Real Estate!

Οι Τράπεζες θα καταγγέλλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα κάνουν όλο το ανατοκισμένο ποσό άμεσα απαιτητό. Στη συνέχεια και εφόσον θα υπάρχει αδυναμία καταβολής του από τους δανειολήπτες θα τους καλούν για να τους προτείνουν την κατά το νόμο. εναλλακτική λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο.

Εκεί θα εμφανίζεται η Εταιρεία (του Λάτση επί παραδείγματι) και θα παριστάνει τον «εγγυητή» του ποσού που απαιτεί η Τράπεζα, έναντι μηνιαίου μισθώματος που θα συμφωνείται για να παραμένει ο δανειολήπτης στο σπίτι του με την ψευδαίσθηση ότι κάποτε μπορεί να επανακτήσει τον τίτλο του υποθηκευμένου του ακινήτου.

Οι τράπεζες (τους) θα εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες πολίτες.

Το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί (και θα εφαρμοστεί) για υποχρεώσεις έναντι της Εφορίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.α.

Οι πιο αδύναμοι, που θα αθετούν τους όρους της «εγγύησης» που παρέχει η Εταιρεία θα πετιούνται στο δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση θα υπογράφουν τη δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας ή και θα αναγκάζονται να παραχωρήσουν κάποιο χωραφάκι ή οικόπεδο που έχουν κληρονομήσει στο χωριό απ τους γονείς τους.

Στη Νέα Τάξη πραγμάτων, που ευαγγελίζονται οι θιασώτες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων.

Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο των μαζών, που εξαθλιωμένες θα άγονται και θα φέρονται από κυβερνήσεις που θα φροντίζουν για την «δημοκρατική ομαλότητα» και θα επαίρονται για τις δικλείδες ασφαλείας που βάζουν για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, στοιχειώδη παιδεία (επικίνδυνο πράγμα η παιδεία ενός λαού για εκείνους που θέλουν να τον ελέγχουν) και στοιχειώδη δημόσια υγεία.

Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.

Νομίζω ότι οι διαφαινόμενες εξελίξεις δίνουν μια απάντηση στην πρεμούρα των κρατούντων να πείσει την κοινή γνώμη ότι η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι πρωτεύον Εθνικός στόχος.

Και μη χειρότερα.


Υπάρχουν και χειρότερα, μια και όλα εφαρμόζονται από κάποιον που τα ξανάκανε, τον πυροβόλησαν αλλά δεν τον σκότωσαν... και ιδού τα αποτελέσματα


Πότε ρε θα πάρετε το ντουφέκι σας; ε;


(το βιντεάκι το είδα στον περίκαλο)

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλες νίκες στην Ευρώπη

Βρίθει ο καθεστωτικός τύπος, ηλεκτρονικός και μη για τα 44 δις που θα μας δώσουν από την Ευρώπη.
Πιάσαν τόπο τα μέτρα λέει ο Στουρνάρας για να ακούν τα στουρνάρια.
Δεν λένε τι ζητάνε επιπλέον οι τοκογλύφοι. Δεν λένε ότι ο λογαριασμός που θα μπαίνουν τα ψηφιακά χρήματα θα γυρίζουν στους δανειστές μας. Ότι εκεί θα μπαίνουν τα έσοδα του κράτους και θα παίρνουν όσα θέλουν. Και αν μένει τίποτα θα μας δίνουν και μας. Αλλιώς θα ενεργοποιούνται αυτόματα οι περικοπές κάθε μήνα.
Αφήσαν το καλαμάκι και πήραν το μπουρί της σόμπας να μας πιουν το αίμα. Τουλάχιστον ο Σαμαράς πληρώνεται (από μας) για να μας θάψει..!

Δείτε το σχέδιο που το έχει ξανακάνει ο ίδιος άνθρωπος εδώ

Τίποτα δεν γίνεται πια στην τύχη όσο τυχαίο και αν φαίνεται. Όλα είναι υπολογισμένα να οδηγήσουν κάπου και γι' αυτό προετοιμάζονται τα πράγματα για χρόνια, και οι συνθήκες. Και βέβαια εμείς, μέσα από θεωρίες, εκπαίδευση και ΜΜΕ. Πρέπει να όμως και εμείς να προετοιμαστούμε για όλα, για το χειρότερο. Και για την επίθεση που μας κάνουν και την βία που μας ασκούν, και για την δική μας λαϊκή αντίδραση, αντίσταση. Για να πετύχουμε πραγματική ανατροπή.

Λέμε πολλές φορές ότι είναι ανίκανοι, είναι βλάκες, είναι άχρηστοι. ΛΑΘΟΣ.
Δεν είναι τίποτα από αυτά. Το ότι ο Παπανδρέου δεν μιλά Ελληνικά δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτεται. Το ότι δεν επιτυγχάνουν να βελτιώσουν τη ζωή μας και τη θέση της χώρας δεν σημαίνει ότι αυτό επιδίωκαν.

Μην αναρωτιέστε αν είναι παράλογοι με όσα κάνουν. Δεν είναι. Γνωρίζουν ότι δεν θα μπορούμε σε λίγο να πληρώσουμε τίποτα από αυτά που εφαρμόζουν. Δεν ενδιαφέρονται αν θα πληρώσουμε ή όχι. 
Πρέπει να προσέχουμε λέξεις που ξεφεύγουν και δεν κολλάνε ή πράγματα που φαίνονται αδύνατα να εκπληρωθούν από αυτά που ζητάνε.

Read more: http://kopria.blogspot.com/2011/11/blog-post_19.html#ixzz2CC8j4CQQ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Five down, some to go

Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των συμπολιτών μας που έχασαν τα αγγελούδια τους. Είναι μια κατάσταση που και μόνο να τη διανοηθεί κάποιος τον συνθλίβει συναισθηματικά.
Θεωρώ ότι αυτού του είδους τα περιστατικά είναι απόρροια των πολιτικών εκκαθάρισης που ακολουθείται ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ από την μνημονιακή ηγεσία.
Οι αυτοκτονίες, οι ενδεχόμενοι θάνατοι συμπολιτών μας από έλλειψη φαρμάκων, από περικοπή των μισθών τους, από την φοροαρπαγή, από... από.. από...
δεν είναι παράπλευρες απώλειες αλλά σκοπός.
Με την φωτογραφία από πάνω δεν προσπαθώ ούτε να σατυρίσω, ούτε να κάνω χιούμορ. Είναι η πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, και που εκφράζεται από τον αλαζονικά ανάλγητο κύριο "Άλλο να πτωχεύσουν οι Έλληνες, άλλο η Ελλάδα".
Μόνο που κύριοι της κυβέρνησης σκοτώνοντας τους Έλληνες, σκοτώνεται την Ελλάδα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζεται ήδη.

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά το θάνατο τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα. 


Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης ο οποίος θα διερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Εν τω μεταξύ, σταματούν προσωρινά οι εισαγωγές νεογνών στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του νοσοκομείου, μετά από σύσταση αρμοδίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως αναφέρει Το Βήμα.

Οι αρμόδιοι συνέστησαν αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησαν επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου...  

πηγή πρέζαTV

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Slip of the tongue

Άνοιξε τον γιγαντίων διαστάσεων στόμα του ο τιτάνας πολιτικής σκέψης, ευφράδειας και ευκοίλιας μωροφιλόδοξος, κενολόγος/παπαρολόγος Βενιζέλος και τι του ξέφυγε!!!
Αυτό που λέω από τότε που οι μεγαλοεργολάβοι/καναλάρχες ανέδειξαν ως παίκτη την ως τότε ανύπαρκτη (0,2%) χρυσή αυγή.
"Δεν είστε πια της μόδας κύριε Τσίπρα" είπε λες και οι ζωές, οι αποφάσεις και οι εκλογικές επιλογές των πολιτών είναι θέμα μόδας - το προσπαθούν σκληρά να γίνει πάντως μέσα από τα βρωμοκάναλά τους. "Της μόδας είναι η χρυσή αυγή".
Προσπάθησε σκληρά το σύστημα να αναδείξει έναν πόλο που να είναι πιο αντισυστημικός από τον ΣυΡιζΑ και κατάφερε εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας (κατά την άποψή μου το 50% αυτών που ψήφισαν χρυσή αυγή) για πολλούς λόγους - απόγνωση, έλλειψη παιδείας, μειονεκτικά συναισθήματα, αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα κλπ - να στραφούν στο φασισμό/ναζισμό.
Το ομολόγησε απόψε περιχαρής ο Bennito. Κατέδειξε την επιτυχία του συστήματος (θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει) και έδωσε το στίγμα της προπαγάνδας που θα παίξει από δω και μπρος. Άλλωστε αν αυτοί οι άνθρωποι που αναφέρω ψήφιζαν ΣυΡιζΑ και Ανεξ. Έλληνες τότε δεν θα είχαμε μνημονιακή κυβέρνηση. Ακόμη ένα κατόρθωμα της χρυσής αυγής, μαζί με πιο απίστευτο. Πέρσυ κυνηγούσαμε μνημονιακούς πολιτικούς, φέτος αλλοδαπούς!!!
Και πόσο απλά έγινε. Απέσυραν στη αστυνομία από συγκεκριμένες περιοχές, που τελείως συμπτωματικά η υποβάθμιση που ακολούθησε συνεχίστηκε από φτηνές αγορές στην περιοχή από μεγαλοεργολάβους, και άφησαν την εγκληματικότητα ανεξέλεγκτη. Εδώ προσοχή, πάντα ήταν ανεξέλεγκτη η επικερδής εγκληματικότητα  - ναρκωτικά, εμπόριο σαρκός, όπλα - και δεν κυνηγήθηκε ποτέ.
Μετά, με παρότρυνση όσο και προστασία αργότερα του ίδιου του κράτους ανέλαβε η χρυσή αυγή το ρόλο του προστάτη των πολιτών και της καθημερινότητάς του. Δεν διαμαρτυρήθηκε κάποιος, ούτα καν αναρωτήθηκε (;) που πήγαν τα θεσμικά όργανα του κράτους που "προστατεύουν" και "εφαρμόζουν το νόμο". Τα κωλοκάναλα πρόβαλαν μετ' επιτάσεως το θεάρεστο έργο της χρυσής αυγής, η οποία φάνηκε ως η λύση στο κατεστημένο και στον νεοκατασκευασμένο εχθρό.
Έτσι αντί να επιζητούμε ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για όλους, βάση της Δημοκρατίας, αρχίσαμε να ζητάμε την "σφαγή" των μεταναστών. Λες και υπέγραψαν τα μνημόνια αυτοί. Ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι του συστήματος είχε ριχτεί στα μουλωχτά την κατάλληλη στιγμή και είχε πιάσει... προς το παρόν τουλάχιστον.
 Ελπίζω να μη γίνει το διεστραμμένο/προδοτικό χατήρι του Bennito.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αϊνστάιν έφα

"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια, το σύμπαν και η ανοησία. Για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος... αλλά για την Θεοδώρα Τσάκρη!!!" Αλβέρτος Αϊνσταϊν

No news, good news... Ευχαριστώ τον Σαμαρά


Κλιμάκωση
Κλιμακώνει η κατοχική κυβέρνηση την καταστολή με τη χρήση της υδροφόρας. Είναι σίγουρο ότι μπορούσαν να μην τη χρησιμοποιήσουν αλλά πρέπει να συνηθίσουμε την εικόνα και τη χρήση της.
Άντε και στις σφαίρες.


153
Εδώ οι 153 εχθροί του Λαού. Καταζητούνται για να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  και εσχάτη προδοσία. Τα ονόματά τους στον πρέζαTV
Τσάκρη
Οι κότες ΔΕΝ το σκασαν, παρά τις μεγαλοστομίες ορισμένων. Ψήφισαν. Φτου σας ξεφτιλισμένοι.


Βράχηκαν
Κατέβηκα με ένα μπλοκ του ΣυΡιζΑ στην αρχή αλλά όταν ξεκίνησαν οι υδροφόρες πήγα μπροστά. Ομολογώ ότι τα παιδιά του ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν οργάνωση (μίνι ΠΑΜΕ) που έμειναν στη θέση τους παρά τα χημικά που "ξέφευγαν" που και που από τους μπάτσους προς το μέρος τους.
Μετά έπιασε καταρρακτώδης βροχή και κάτω από πέντε από μας που είχαμε ομπρέλες ήρθε το μισό μαύρο μπλοκ στη μέση της Αμαλίας. Τότε συνειδητοποίησα ότι από πίσω δεν υπήρχε κανένας. Βράχηκαν μάλλον.


Τακτική - Στρατηγική
Τακτική είναι ο σχεδιασμός μιας περιορισμένης κλίμακος σύγκρουσης με την εφαρμογή πρότερου σχεδίου, τους ελιγμούς, και την διαχείριση κατά την εξέλιξη της σύγκρουσης.
Στρατηγική είναι η συνολική σχεδίαση ενός γενικευμένου πολέμου που εξετάζει τις τακτικές, τους πόρους και αποβλέπει σε μια συνολική νίκη.
Τακτικά, ας πούμε, χθες που έβρεχε η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει χρήση χημικών ή και να έκανε θα ήταν άχρηστη λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Επίσης στα στενά οι υδροφόρες δεν θα μπορούσαν να επιχειρήσουν διότι θα εγκλωβιζόταν. Άρα θα μπορούσε να γίνει γενικευμένη σύγκρουση μέσα στα στενά όπου τα ΜΑΤ θα έχαναν το κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα και θα αποκτούσε πραγματική ισχύ η μεγάλη διαφορά αριθμού των διαδηλωτών. Αλλά ας όψεται η νομιμοποίηση που υπάρχει ακόμη στο συλλογικό υποσυνείδητο για τους γερμανοτσολιάδες.

Στρατηγικά από την άλλη, είναι ηλίθιο να μαζευόμαστε κάθε φορά στη γούβα όπου ακόμη και 500.000 ανθρώπων είναι διαχειρίσιμοι από 40.000 μπάτσους. Ακόμη και η ίδια ηγεσία της αστυνομίας σε υπόμνημα προς τον σοσια-ληστή υπουργό της καταστολής της πλατείας και των αστέγων Παπουτσή είχε επισημάνει την επιχειρησιακή ανικανότητα της αστυνομίας να ελέγξει ταυτόχρονες καταλήψεις στις γειτονιές, λόγω διάσπασης των δυνάμεων.
Φανταστείτε δηλαδή να μπαίνουν στα στενά της Καλλιθέας ή του Περιστερίου κάποιες λίγες διμοιρίες μαζί με υδροφόρα και ο κόσμος από τα μπαλκόνια να τους ραίνει λουλούδια, με τις ζαρντινιέρες μαζί.
Νομίζω ότι υπάρχει θέμα για σκέψη εδώ όσο θα σκουραίνουν τα πράγματα με την προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων και εξόντωσης του λαού.


Ευχαριστώ
Ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά που κόβει 250 ευρώ από τους μπάτσους. Άντε σε όλο το μισθό τους.
Ούτε κοκαλάκι στα σκυλιά, στους μισανθρώπους.

Η αλήθεια είναι ότι...
Δεν με νοιάζει τι ψωμί,
Δεν με νοιάζει τι τυρί
Αρκεί το παριζάκι μου να είναι ΜΑΤατζής

Συνολικές προβολές σελίδας