Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ίτε παίδες Ελλήνων...


Ίτε παίδες Ελλήνων
ελευθερούτε πατρίδα,
ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας,
θεών πατρώων έδη,
θήκας τε προγόνων.
Νυν υπέρ πάντων αγών



Πρόκειται για τους στοίχους του παιάνα που παραθέτει ο Αισχύλος στην τραγωδία του «Πέρσες».
Σε λίγες γραμμές περιγράφει τι είναι η πατρίδα, τουλάχιστον για τους Αθηναίους της εποχής. Όχι κάτι αόριστο αλλά πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τον καθένα. Κυρίως την ζωή του και την καθημερινότητά του.
Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι αναφερόμαστε σε μια εποχή όπου το πολιτικό αγαθό διαμοιραζόταν πέρα από όσο επέτρεπε η εποχή και τα ήθη της διεθνώς. Το αναφέρω αυτό διότι πολύ έχουν μια στρεβλή εικόνα για τον αρχαίο πολιτισμό. Προφανώς μπορούμε και πρέπει να πάμε πέρα από κει.

Πρώτα όμως πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαμοιράσουμε πάλι την πολιτική ισχύ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας γίνεται. Να αδράξουμε το σημείο που το άφησαν και να πάμε παρακάτω.  Πράγμα που μου φέρνει στο μυαλό ότι δεν είμαι καθόλου περήφανος «ως Έλληνας» διότι τόσοι άλλοι σαν εμένα, και εγώ μαζί τους, δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τα πράγματα και να ανατρέψουμε αυτό το ανθρωποβόρο σύστημα και το σάπιο προδοτικό κατεστημένο του.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι είναι περήφανοι «ως Έλληνες» όταν δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα για να παραγάγουν κάποιο σημαντικό επίτευγμα. Είναι οι άνθρωποι που είναι περήφανοι για ότι κάνουν άλλοι, σε άλλο χρόνο ή τόπο και έτυχε να έχουν απλώς το ίδια ονομασία εθνικότητας. Θλιβερό όσο και η αγωνιώδης προσπάθειά τους να αναδείξουν μια κάποια αξία απλώς απαξιώνοντας άλλες εθνικότητες – κυρίως πιο αδύναμες μειονότητες διότι τους ισχυρούς τους φοβούνται. Είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν μέχρι εκεί που φτάνει η μούντζα τους ή να βρίσουν από την ασφάλεια του καναπέ τους. Δεν τολμούν καν να ψηφίσουν έξω από τα τρομοκρατικά διλήμματα που τους θέτουν κάθε φορά και τόσο εύκολα τους σκιάζουν.

Αυτοί δεν θα καταλάβαιναν πως περιγράφει ο Αισχύλος την έννοια της πατρίδας. Τόσο συγκεκριμένη και προσδιορισμένη στην ευθύνη της ζωής του κάθε ενός. Προτιμούν μια αόριστη και ομιχλώδη ερμηνεία διαφοροποιημένη από τους ίδιους, από το λαό γενικά. Έτσι και δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι σημαντικό και οι ίδιοι και μεταθέτουν αλλού τη δική τους ευθύνη. Δεν γνωρίζουν καν με ποιο σεβασμό μιλά ο ποιητής για τους εχθρούς της πόλης του. Αλλά για να σεβαστείς τον άλλο –τον διπλανό, τον όμοιο ή τον διαφορετικό, πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου. Αυτοί, και είναι πολλοί, έχουν μάθει, ή καλλίτερα εκπαιδευτεί από το σπίτι, το σχολείο και το σύστημα να φοβούνται. Έτσι, δυστυχώς, βρίσκουν την επιβεβαίωση του εαυτού τους μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη της φασιστικής βίας.
Γι’ αυτούς η πατρίδα είναι κάτι αφηρημένο και έτσι πάντα θα εξυπηρετεί την κοιλιά του «Μαζί τα έφαγα», την μωροφιλοδοξία του «άλλο να πτωχεύσει η Ελλάδα άλλο οι Έλληνες», την ανάγκη του νυν πρωθυπουργού να μπει στο club των πρωην προς ενοικίαση. Ακόμα και την υποτακτικότητα αυτών των τρίτων κολαούζων που θα δίνουν άλλοθι πλειοψηφίας ή αριστεράς στους δολοφόνους της κοινωνίας.

Για τους άλλους, κάποιους σαν εμάς, πατρίδα είναι η ίδια μας η ζωή. Η ευθύνη της καθημερινότητάς μας. Η ανάγκη μας για δικαιοσύνη, κρυστάλλινη και προστατευτική στον αδύναμο. Ο πολιτισμός που προσπαθούμε να κομίσουμε, γνωρίζοντας το παλιό αλλά σέρνοντας το δικό μας φορτίο ως χαρά. Ένας πολιτισμός που δεν σταματά στο τι γράφει του καθενός η ταυτότητα αλλά απλώνεται φυσικά για να αποστερήσει από τους δυνατούς αυτού του κόσμου την ισχύ να αδικούν. Ο κάθε ένας από τους κατατρεγμένους είναι σύντροφος στον στοίχο  γιατί και καθένας από «εμάς» κατατρεγμένος είναι –είτε το ξέρει είτε όχι.

Διότι «όταν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλο (σ.μπ. όποιον άλλο) είμαστε κιόλας νεκροί».

Γι’ αυτό «Ω παίδες Ελλήνων... ίτε»

...και βασίλευε

Ιδιωτικοί εναντίον δημοσίων, ταρίφες εναντίον φορτηγατζήδων, υποαπασχολούμενοι εναντίον ανέργων, νέοι εναντίον συνταξιούχων και τώρα μάχιμοι εναντίον "ντακότων".
Όλοι εναντίον όλων... διαίρει και βασίλευε.

ΥΓ Να δείτε πως μάχιμοι μπάτσοι θα είναι οι τραμπούκοι των ΜΑΤ και λοιπές αντικοινωνικές ομάδες

...να κάνουν τη δουλειά τους

Δηλαδή... για να καταλάβω....
Οι μπάτσοι ζητάνε να μην κόψουν τους μισθούς τους για να συνεχίσουν τη δουλειά τους, δηλαδή να βαράνε εμάς που δεν έχουμε ούτε δουλειά ούτε μισθό.

Υ.Γ. Στη φωτιά που βοήθαγα στη Μάνη για μια ακόμη φορά οι πυροσβέστες ήταν συγκινητικοί.
Υ.Γ. Για τους λιμενικούς δεν γνωρίζω αλλά προς μπάτσοι μου φέρνουν κάποιες φορές
Υ.Γ. Ρήση απόστρατου, τον μπάτσο μην τον εμπιστεύεσαι.... σου κάνει το φίλο για να πας κοντά να σε πιάσει

No news, good news... τα τελευταία μέτρα... μέχρι τα επόμενα μέτρα

...μέχρι τα τελευταία
Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνει ο Σαμαράς, με τον Bennyζέλο και τον Φώτη Κουρέλη. Μέχρι τα επόμενα.
Αλλά μη μασάς Σαμαρά. Πήδα όσους σε ψήφισαν... το αξίζουν.

Στουρνάρια
Ποιός στούρνος θα απαξίωνε το προϊόν του πριν το πουλήσει; Ο Στουρνάρης πάντως που ως υπουργός οικονομικών είπε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι "μη βιώσιμο" και έριξε την μετοχή του 30% στούρνος δεν είναι. 
Στουρνάρια είναι όσοι ψήφισαν τους μνημονιακούς κλέφτες που ήξεραν και εμπιστευόταν. Τώρα θα δωθεί τσάμπα το Τ.Τ. 
Δείτε το ενδιαφέρον άρθρο εδώ

Ξεκωλώνονται στη νομιμότητα


Τα ηρωικά ΜΑΤ (και ΜΕΑ τον παίρνετε παρέα) την έπεσαν σε αναπήρους και στους γονείς τους. Παιδιά ενός κατώτερου θεού όλοι μας αλλά οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες πιο  κατώτερου και θα αφεθούν να πεθάνουν ώστε να ξαλαφρύνει ο προϋπολογισμός. 
Έτσι δεν θα μειωθεί ο μισθός των τραμπούκων της Τρόικας (βλ. ΜΑΤ) για να προστατευτεί το ξεπούλημα της Ελλάδας και ο θάνατος των αδυνάμων (σχεδόν όλων μας. 
Το είπε ο ηγέτης "Θα επιβληθεί η νομιμότητα" από τους απεργούς της Χαλυβουργίας, στα δάση των Σκουριών (να προστατέψουμε το μπομπολιστάν και την Goldman Sachs) μέχρι και στις εξώσεις που θα μας κάνουν οι γενναίοι των ΜΑΤ από τα σπίτια μας όταν θα τα παίρνουν οι Γερμανοί.

Πονάνε;

Πονάς από τα μέτρα Έλληνα  -  εσύ που βλέπεις τη γενναιότητά σου να εξαντλείται σε κανένα σκουρόχρωμο φτωχοδιάβολο ;-
Πονάν ωρέ τα παλικάρια;

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Περήφανα νειάτα... γαμήστε τα τιμημένα γηρατειά

Ο κύριος Βρούτσης δήλωσε:
«Δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη».
Ανεβάστε τους μισθούς τότε ρε καραγκιοζάκο, γελοίο υποπόδιο των νεοφιλελεύθερων κτηνών που υπηρετείς. Ξενδιάντροπε που ροσπαθείς να ενεργοποιήσεις κοινωνικούς αυτοματισμούς των νέων εναντίον των πατεράδων τους και των παπούδων τους, που τους στηρίζουν τώρα που είναι άνεργη.

Προσπαθείτε να εξαθλιώσετε τα πάντα. Να μην υπάρχει πουθενά στήριγμα για να σκύψουμε το κεφάλι μας εντελώς. Έρχεται όμως η ώρα σας εθελόδουλοι προδότες.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Μολών λαβέ



«Η χώρα χάνεται. Από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή [...] Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και με αφορμή την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς».

Ναι.. μπράβο στον υπουργό της κουκούλας που δεν αναγνωρίζει τους Δωριείς ως ελληνικό φύλλο...
Άρα τις Θερμοπύλες τις φύλαγαν απόγονοι λαθρομεταναστών σύμφωνα με τον Δένδια... και με τα λίγα περσικά που ήξερε ο Λεωνίδας είπε στον Ξέρξη "Μολών λαβέ"!!!
Υπερπατριώτες όλοι... το τελευταίο καταφύγιο των -αγράμματων- καθαρμάτων είναι τελικά ο πατριωτισμός.

Ρατσισμός

Και ενώ υπάρχει μέριμνα για έξοδο των μεταναστών από το κολαστήριο του στρατοπέδου συγκέντρωσης που λέγεται Ελλάδα, οι ιθαγενείς είναι εγκλωβισμένοι ώστε να υποστούν την χρεοκοπία και την αφαίμαξη έως τέλους.

Σταματήστε το ρατσισμό και ανοίξτε τα σύνορα ώστε να την κάνουμε όλοι.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Θα Σκουριάσει όλη η Ελλάδα

Χαμός γίνεται στις Σκουριές Χαλκιδικής καθώς προσπαθεί να επιβληθεί η καταστροφή του περιβάλλοντος και η κερδοφορία των ξένων νταβαντζήδων της Goldman Sachs  και των εγχώριων απατεώνων.

Το ελληνικό (fail) κράτος που απλώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μιζαδόρων έδωσε την περιοχή δώρο στους διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους και εργολάβους. Μάλιστα κινήθηκε εναντίον της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για αποζημίωση της κοινοπραξίας των μαφιόζιων προς του κατοίκους.

Συνεχίζεται και εκεί ο επαίσχυντος όσο και προδοτικός ρόλος της αστυνομίας και ειδικά των τραμπούκων και μπράβων των ΜΑΤ, που χωρίς εισαγγελική απόφαση κλείνουν δημόσιο χώρο και απαγορεύουν την προσπέλαση στο δάσος. Φαίνεται ότι προτιμούν να είναι τα σκυλιά των αφεντικών, όπως και με τη Χαλυβουργία.

Οδηγός μας ας είναι η Κερατέα. Να Σκουριάσει όλη η Ελλάδα.

Υ.Γ. Το νόμος και τάξη του Σαμαρά (που σημαίνει θα γαμηθείτε όλοι για να βγάλει λεφτά ο κάθε Μπόμπολας και ο κάθε Μάνεσης) μπήκε σε εφαρμογή. Πλαστικές σφαίρες ρίχνουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη στους κατοίκους για να προστατέψουν την "επένδυση" όπως χαρακτηρίζει το έγκλημα κάθε καριόλης των ξεπουλημένων ΜΜΕ.

Δείτε το χρονικό και φωτογραφίες εδώ


Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Στο "Δεν Πληρώνω" και ο ΓΑΠ

Τελικά αυτά τα ανδράποδα του βαθέως ΠαΣοΚ είναι ότι πιο σιχαμερό έχει βγάλει ο τόπος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Και δεν είναι μόνο του ΠαΣοΚ αφού η πασοκίλα έχει διαποτίσει το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού φάσματος.
Γι'αυτούς εμείς υπάρχουμε να τους ευχαριστούμε, να τους ταΐζουμε και να τους υπηρετούμε.
θεωρούν τους εαυτούς τους το δώρο του θεού επί γης.
Πατρίδα θεωρούν την άπατη κοιλιά τους που έχουν σε λογαριασμούς offs-shore και Ελβετία. Γι'αυτό και λένε ότι άλλο να πτωχεύσουν οι Έλληνες και άλλο η "Ελλάδα "τους".
Είναι τόσο ανήθικοι και πωρωμένοι που όταν μια γυναίκα έβαλε χέρι στο Πάγκαλο γιατί μπήκε τσάμπα στην λίμνη της Βουλιαγμένης εκείνος φώναξε τις ορτινάτσες-μπάτσους (αυτούς που φυλάνε  κάθε λογής Ψωμιάδη κλέφτη) για να την πιάσουν.
Στο μυαλό του Πάγκαλου όχι απλώς θα έπρεπε να μπαίνει τσάμπα οπουδήποτε και να αρπάζει οτιδήποτε αλλά θα πρέπει να τον ευχαριστούμε που κλάνει εκεί που μπανιαριζόμαστε.

Για τον δε Γιωργάκη τον επονομαζόμενο και Διάκενο (GAP), αυτόν που ενώ έλεγε "Λεφτά υπάρχουν" και μας έχωνε στο κρεματόριο, γι'αυτόν οι ιθαγενείς είναι απλώς οι μαλάκες που θα σηκώνουν τα βάρη της τάξης των αφεντικών του. Και βέβαια περιμένει τεμενάδες γι'αυτό...


Με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» που κάνει το δρομολόγιο Σάμος- Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, αντικατεστάθη από την εταιρία διότι στη Σάμο δεν επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένεια του να μπουν στο σκάφος χωρίς εισιτήριο την προηγούμενη εβδομάδα…
8 το πρωί και το δελφίνι που εκτελεί το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος και τερματισμό στην Κωέκλεινε είχε λύσει του κάβους και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, μέσαβγήκαν δύο άνδρες και κατευθυνόμενοι στο δελφίνι τους είπαν ότι έχουν δύο επιβάτες για Πάτμο.
Ο καπετάνιος του Δελφινιού έκανε τη διαδικασία πάλι να δέσει για να πάρουν τους επιβάτες που δεν ήταν άλλοι ο Γιώργος Παπανδρέου με την σύζυγο του.
Όταν όμως πλησίασαν στον καταπέλτη και τους ζητήθηκαν τα εισιτήρια δεν είχαν. Τότε η κυρία που ήταν επί των εισιτηρίων τους είπε ότι υπάρχει ρητή εντολή από την εταιρεία να μην επιτρέπουν χωρίς εισιτήριο σε κανέναν.
Σε αυτό επέμεινε και ο καπετάνιος. Πηγαίνετε να εκδώσετε από την Εταιρεία τους είπαν. Όχι εκείνοι επέμεναν να ταξιδέψουν χωρίς εισιτήριο. Ο καπετάνιος βλέποντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή γιατί η εντολή από την εταιρεία ήταν ρητή και ο κ. Παπανδρέου επέμενε, έδωσε εντολή να λύσουν οι κάβοι και να αναχωρήσουν χωρίς τον Κ. Παπανδρέου διότι ήδη είχε καθυστερήσει η αναχώρηση.
Όταν όμως το δελφίνι έφθασε στην Κω η εταιρεία είχε έτοιμο τον αντικαταστάτη του.
Σημείωση: Λίγο αργότερα και μετά την αρχική δημοσίευση, για προφανείς λόγους ο καπετάνιοςΝίκος Χατζηνάκης, ανασκεύασε την δήλωση του πως η εταιρεία τον απέλυσε γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ. Παπανδρέου, ισχυριζόμενος πως παραιτήθηκε αυτοβούλως για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση….
»Έκανα την αντίσταση μου μας είπε, διότι δεν δέχομαι να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. [...] Παραιτήθηκα όμως για λόγους επαγγελματικής ευθυξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του[...].

πηγή εδώ
Η ξετσιπωσιά στα καλλίτερά της

Ξένος Ζευς

Κάνει επιχείρηση η μπατσαρία σήμερα στο κέντρο να μαζέψει μετανάστες - τέλειωσε με τους απεργούς στη Χαλυβουργία γαρ. Κάποιο ευφυές χαϊβάνι ονόμασε την επιχείρηση  "Ξένιος Ζεύς". Για να γεμίσουν υπερηφάνεια τα στήθη των ημιβάρβαρων ρόμποκοπ μάλλον.

Ρε τους ανιστόρητους, τους αγράμματους, τους άξεστους που νομίζουν ότι αν βάλουν στο κράνος τους ένα αυτοκόλλητο περικεφαλαίας - ή δικέφαλου αετού ή το σήμα τον SS το ίδιο είναι - γίνονται απόγονοι του Σωκράτη και του Λεωνίδα.

Ξένιος Ζεύς ρε ζωντανά λεγόταν ο Δίας που καλωσόριζε τους ξένους, τους προστάτευε και τους φιλοξενούσε. εσείς είστε για τον ξένο Ζεύ. 

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο καλός, ο κακός και ο μαλάκας

Ο ένας κάνει τον κακό, είναι αυστηρός για να κερδίσει πάλι η χώρα την αξιοπιστία της και να κερδίσουν οι τοκογλύφοι τα πάντα.
Ο άλλος κάνει τον καλό, αλλά κάνει την καρδιά πέτρα και παραμένει. Το κάνει γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, γιατί αν υποψιαστούν τα πρόβατα ότι υπάρχει τη γάμισε.
Ο τρίτος απλώς κάνει το μαλάκα και πιάστηκε μαλάκας όπως ο προκάτοχός του στο ρόλο που έχει αυτός τώρα. Είναι η μοίρα των γιαλαντζί... από τον γιαλαντζί πατριώτη στον γιαλαντζί αριστερό. Αυτά αρέσουν σε τούτο τον λαό.


Συνολικές προβολές σελίδας