Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

No news good news, Η γραβάτα στα Ελληνικά..;

*Καλά το πούρο που στάζει στο πάτωμα είναι σκέτος σεβασμός

Είπε ο Πάγκαλος «Όλοι χωρίς εξαίρεση οι άρρενες εκπρόσωποι των κομμάτων σε όλα χωρίς εξαίρεση τα πάνελ της εποχής είναι ξεκούμπωτοι και καμία γραβάτα δεν καλύπτει τους χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους με σπυράκια εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς τους»
Ο κύριος Πάγκαλος θα προτιμούσε να μας κυβερνούν υπέρβαροι γλίτσες που θα βρίζουν το λαό "Μαλάκα" ενώ θα του τρώνε τα λεφτά και ο σβέρκος τους θα κάνει δίπλες από το λίπος. Η γραβάτα είναι αναγκαία διότι λειτουργεί ως πεοδείκτης, για να θυμούνται προς τα που πέφτει το πέος τους που δεν βλέπουν πια από το πέος..!

Οι τράπεζες δημιούρησαν την παγκόσμια κρίση με τις φούσκες που τζόγαραν. Όταν έσκασαν οι φούσκες τότε διέταξαν τα ανδρείκελα τους, τους κυβερνώντες, να τις χρηματοδοτήσουν. Αποτέλεσμα, να αδειάσουν τα ταμεία των κρατών σε βάρος των πολιτών που βρέθηκαν να χρωστούν και στο κράτος και στις τράπεζες. Όμως οι αχόρταγοι τραπεζίτες, κουφάλες ολκής όλοι τους, βρήκαν την ευκαιρία να κηρύξουν πόλεμο στους ανθρώπους. Όταν ήρθαν όμως οι εκλογές και ο κόσμος δεν μάσησε την προπαγάνδα τρόμου τον MEGAλων δημοσιογράφων κάθε τραπεζίτης ένιωθε να ΣΚΑΪ. Έτσι οι ιδιωτικές τράπεζες, που θα είχαν κλείσει να δεν έπιναν το αίμα των λαών και τα χρυσά αγόρια τους θα είχαν μπει φυλακή, άρχισαν να τρομοκρατούν τους καταθέτες τους "Θα χάσετε τα λεφτά σας αν βγει ο ΣυΡιζΑ". Τώρα η κρατικοελεγχόμενη "Εθνική" άρχισε την προπαγάνδα.
Πως τους έλεγε τους τραπεζίτες ο μέγας Φραντς Κάφκα; ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!!!

Στο Λαό κούναγες το δάχτυλο Βενιζέλε και έλεγες "Άλλο να φτωχύνουν οι Έλληνες άλλο η Ελλάδα"; Να το δικό μας δάχτυλο και 6η Μαΐου και 17 Ιουνίου.



Για να καταλάβω! Αν φύγουν οι άλλες χώρες από το ευρώ εμείς θα κάτσουμε μέσα;

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Καλά εμείς... οι άλλοι;



Του Γιάννη Βαρουφάκη
Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;
- Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
- Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;
- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Ζάρα, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;
- Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat);

Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς. Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία;
Για μια στιγμή ας ξεχάσουμε τα δικά μας και ας αναλογιστούμε το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ισπανία (όχι μόνο από αλληλεγγύη προς τον συμπαθή λαό της δυτικής Μεσογείου, αλλά γιατί έτσι θα καταλάβουμε καλύτερα τι μας συμβαίνει κι εμάς τώρα, αυτή τη στιγμή):
Από πέρσι το καλοκαίρι, οι ζημίες των ανόητων ισπανικών ιδιωτικών τραπεζών (που προκλήθηκαν από τζόγο στην αγορά ακινήτων) έχουν μεταφερθεί στους ώμους του ισπανικού δημοσίου, με αποτέλεσμα την ουσιαστική εκπαραθύρωση του τελευταίου από τις «αγορές».
Για να μην αναγκαστεί η EE να παραδεχθεί ότι η Ισπανία είναι η τέταρτη χώρα που «καταπίπτει», αποφασίστηκε η εξής παρανοϊκή «λύση»:
1: Η ΕΚΤ θα δέχεται ό,τι παλιόχαρτο της φέρνουν οι ισπανικές τράπεζες ως «εχέγγυο» και έτσι θα τις δανείσει πάνω από 300 δις με επιτόκιο 1%.
2: Επειδή αυτά τα χρήματα αποτελούν δανεικά, και με τα δανεικά δεν αποφεύγεται μια πτώχευση (παρά μόνο αναβάλλεται), το ισπανικό κράτος θα δανειστεί κι άλλα χρήματα (από το EFSF) με επιτόκιο περί το 4% για να τα χαρίσει στις τράπεζες (στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησης) – χωρίς βέβαια να λάβει κοινές μετοχές (κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του… καπιταλισμού).
3: Λόγω όμως του 2, το ισπανικό κράτος σπρώχνεται βαθύτερα στην πτώχευση. Για να μην βουλιάξει άμεσα, σκέφτηκαν το εξής σοφό: Οι τράπεζες, την ίδια ώρα που θα παίρνουν δανεικά (κι αγύριστα) από το ισπανικό κράτος, θα του δανείζουν με επιτόκια 6% μέρος των δανεικών που παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%.
Κατανοείτε τι σημαίνουν τα παραπάνω;


Οι πτωχευμένες τράπεζες πρώτα μετέφεραν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο… ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός φορολογούμενος δανείζεται από το EFSF.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο απαράβατος όρος για να επιτραπεί στην Ισπανία αυτή η «λύση» είναι η επιβολή λιτότητας, που θα συρρικνώσει κι άλλο το εθνικό εισόδημα, από το οποίο το κράτος θα πρέπει να αντλήσει τους φόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή όλων αυτών των δανείων που έχει φορτωθεί ο ισπανικός λαός εκ μέρους των τραπεζιτών.


 Όταν, λοιπόν, ευρωπαίοι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δακτυλοδείχνουν την Ελλάδα επειδή τόλμησε να πει όχι στο ευρωπαϊκό «σχέδιο» καταπολέμησης της κρίσης, τους απαντώ χωρίς περιστροφές: Θα παραδεχθώ ό,τι θέλετε, αλλά μόνο όταν μου εξηγήσετε, στη βάση του Ορθού Λόγου, «τι στο διάβολο κάνετε στην Ισπανία;».
http://anarxikostrapezitis.blogspot.com/2012/05/blog-post_29.html

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Do it like Nigiria

-Κυρία πρόεδρε, τι έχετε να μας πείτε για τα παιδιά στην Ελλάδα που λιποθυμούν από πείνα;
-Όταν αρχίσουν να πεθαίνουν από πείνα θα είμαστε ευχαριστημένοι

-Madam President, what can you tell us about the children in Greece that faint from hunger?
-When they start dying of hunger, like Nigiria, we will be satisfied


-Madame la Présidente, que pouvez-vous nous dire au sujet des enfants en Grèce quimeurent de faim?
-Quand ils commencent à mourir de faim, comme Nigiria, nous serons satisfaits


-Frau Präsidentin, was können Sie uns über die Kinder in Griechenland, dass vor Hunger?
-Als sie an Hunger sterben zu starten, wie Nigiria, werden wir zufrieden sein


-Señora Presidenta, ¿qué nos puedes decir acerca de los niños en Grecia, quedesfallecen de hambre?
-Cuando comienzan a morir de hambre, al igual que Nigiria, nos daremos por satisfechos


*google translation

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Βουρβορίδης


Βουρ στον πατσά της δημόσιας περιουσίας.

Αυτοί που μας κατήντησαν εδώ και θέλουν να μας στύψουν μέχρι τελευταίας ρανίδας δεν έχουν κανένα ενδοιασμό. Γι' αυτό ο Βουρβορίδης που τα βλέπει τα πράγματα ταξικά και είναι ο αγαπημένος των εργολάβων (αυτοί τον κράτησαν στο υπουργείο της ρεμούλας και της μίζας) έπεσε βουρ στον πατσά. Ταξικά είμαστε η πλέμπα και πρέπει να πληρώνουμε το μισθό του, τα χαράτσια τους και τα γαμοαφεντικά τους.

«Δωράκι» Βορίδη στον όμιλο Μπόμπολα

Ένας σταθμός διοδίων είναι το «δώρο» του Υπουργού Υποδομών Μ. Βορίδη στον όμιλο Μπόμπολα, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. Στις 14 Μαΐου ο Μ. Βορίδης υπέγραψε Υπουργική Απόφαση για την λειτουργία ενός νέου σταθμού διοδίων στην Καλαμάτα από την κοινοπραξία «Μορέας» στην οποία ο όμιλος Μπόμπολα έχει στρατηγική συμμετοχή.

Η «Μορέας» πρέπει να ολοκληρώσει το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα και την περιμετρική οδό της Καλαμάτας και μετά θα μπορούσε να τοποθετήσει διόδια. Όμως ο γαλαντόμος με το χρήμα των πολιτών Μ. Βορίδης αποφάσισε ότι πρέπει να στηθεί ο σταθμός τον Ιούλιο, πριν ολοκληρωθεί η περιμετρική. Αποφάσισε δηλαδή ότι ο όμιλος Μπόμπολα πρέπει να πληρώνεται για ένα έργο που δεν έχει παραδώσει ή να προπληρώνεται το έργο που έχει αναλάβει!!!

Εκτιμάται ότι η διέλευση των διοδίων θα είναι 1,30 – 1,40 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι το έργο (συνολικά 32,9 χλμ.) έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Ιούλιο του 2011. Αλλά αντί να κινηθούν ρήτρες, το κράτος έδωσε και μπόνους…


 AvantiPopoloGR

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πάση θυσία;

Εσύ Έλληνα θα θυσιάσεις τα παιδιά σου για να ψωνίζουν οι κυράτσες των υπουργών στο Παρίσι και στο Μιλάνο και να μην μπαίνουν στον κόπο να κάνουν συνάλλαγμα; Πάση θυσία για ποιον;

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Την υπογραφή και το πουλί σου να προσέχεις που τα βάζεις


Ιδού λοιπόν οι τέσσερις βασικοί όροι που υπέγραψαν οι πολιτικές ηγεσίες του
ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ με τα Μνημόνια Ι. και ΙΙ.

Πρώτος Όρος: Παραίτηση υπέρ των δανειστών από όλα τα…δικαιώματα εθνικής
κυριαρχίας και από όλες τις ασυλίες που παρέχει το διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος
για την προστασία ζωτικής σημασίας αγαθών του.

Δεύτερος Όρος: Δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας υπέρ
των….δανειστών.

Τρίτος Όρος: Οι δανειακές μας συμβάσεις (τα «Μνημόνια») υπάγονται υποχρεωτικά
στο αγγλικό δίκαιο και οι δικαστικές αποφάσεις είναι απόλυτα εκτελεστές και
δεσμευτικές στην Ελλάδα. (…)
Με τον όρο αυτόν αντιμετωπίζεται το δανειζόμενο κράτος ως ιδιώτης οφειλέτης.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα:

(α) δεν μπορεί να επικαλεστεί τα δικαιώματα και την προστασία που παρέχει το
διεθνές δίκαιο σε κάθε κράτος,
(β) το κράτος ως οφειλέτης δεν μπορεί να επικαλεστεί απέναντι στους δανειστές του
ούτε τα δικαιώματα που παρέχει το ελληνικό δίκαιο και τα δίκαια όλων των χωρών
της ηπειρωτικής Ευρώπης στον ιδιώτη οφειλέτη, γιατί δεν τα αναγνωρίζει το αγγλικό
δίκαιο.

Τέταρτος Όρος: Οι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα
και τις υποχρεώσεις τους από τις δανειακές συμβάσεις σε τρίτο κράτος ή πρόσωπο. Η
Ελλάδα δεν έχει αυτό το δικαίωμα

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει

Και οι εκβιασμοί καλά κρατούν και όλο κλιμακώνονται.
Συμμετέχει και η καγκελάριος για να γίνει της καγκελαρίας το κάγκελο.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο...

Θεώρησαν ότι πρέπει να εκποιήσουν πριν παγώσει το πτώμα. Φαίνεται ότι οι μίζες είναι πολλές.
Όμως ο νεκρός κουνήθηκε.
Οι μάσκες έπεσαν με του γκεμπελίσκους των κωλοκάναλων να μη διστάζουν να τραμπουκίζουν, εκτός από το να τρομοκρατούν.
Οι γραμμές τραβήχτηκαν και είναι καθαρές. Από τη μια όλοι εμείς που θα πολεμήσουμε για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Για ένα κράτος δημόσιο και όχι υπηρέτη-διαμεσολαβητή των τοκογλύφων. Για να απολαμβάνουμε την ποιότητα και να απαιτούμε την αξιοπρέπεια που πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι.
Από την άλλη όλοι αυτοί οι νεο-παλαιο φιλελεύθεροι που τους έμεινε να κουνάνε το δάχτυλο όλο υποκρισία και μοχθηρότητα που τολμήσαμε να τους αρνηθούμε την σφαγή μας. Πίσω τους τα πτωματοφάγα που περιμένουν να μας κατασπαράξουν, μαζί με ότι έχουμε πληρώσει για να φτιαχτεί σε αυτή τη χώρα.
Πάρε θέση. Ή εμείς (και οι ζωές των παιδιών μας) ή αυτοί (που θα γλεντήσουν εις υγείαν του κορόιδου).

Η αγγελία για τα ασημικά μπήκε στα μουλωχτά...
πηγή PrezaTV
Στις 26 Απριλίου 2012 δημοσιεύεται το ΦΕΚ υπ΄αριθμόν Φύλλου 1363 το οποίο μπορείτε να το αναγνώσετε και εσείς στο site του εθνικού Τυπογραφείου.
Ελάχιστες μέρες πριν γίνουν οι εθνικές εκλογές που δεν ανέδειξαν τελικά νικητή οι Υπουργοί: Σαχινίδης, Διαμαντοπούλου, Βορίδης, Παπακωνσταντίνου, Κουτρουμάνης και Γερουλάνος αποφάσισαν να ιδιωτικοποιήσουν ουσιαστικά το δημόσιο στο σύνολό του.
Διαβάστε ως το τέλος για να δείτε και τι ποσά θα χάσει κατ΄ έτος το κράτος πέραν του τεράστιου κοινωνικού κόστους που θα αναλάβουν οι φορολογούμενοι.
Μεταβιβάζονται λοιπόν στο «Ταμείο
Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» τα εξής:
    51% απο τον ΟΛΠ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε)
    51% του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
    65 % της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.
    34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε
    34 % της ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
    13,697%  του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε
    81% της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.
    25% της ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.
    17% της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
    34% του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.
    92% της ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
    100% του ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
    και τέλος  55% της ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε.



Η έρευνά μας δείχνει για τις παραπάνω εταιρίες το κατά πόσον ζημιώνουν ή όχι τον φορολογούμενο(ακόμα και τώρα που στις τάξεις τους βρίσκονται υπεράριθμοι υπάλληλοι):


ΟΛΠ:  ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 11.233.595 €


ΟΛΘ:ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 10.618,659 €


ΔΕΠΑ: (για το 2011 δεν ανευρέθηκαν στοιχεία) για το 2010: ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 90.800.000 €


ΕΥΔΑΠ:  ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 24.311.000€ και ο κατάλογος μακρύς.


Στο σημείο αυτό θα σταθούμε στο εξής στοιχείο.Μπορεί το μνημόνιο να ζητάει να πουλήσουμε μέρος του σπάταλου και αχαλίνωτου δημόσιου τομέα ΑΛΛΑ...Για ποιο λόγο να πουλάς κερδοφόρες επιχειρήσεις (τη στιγμή που στην αρχή της μεταπολίτευσης κρατικοποιούσες ζημιογόνες...) και να μη τις κρατήσεις υπό τον έλεγχό σου, αφού πρώτα τις εξυγιάνεις ώστε να αυξήσεις και τα κέρδη. Πέραν αυτού του γεγονότος προκαλούμε τους αναγνώστες μας να μας πουν μια φορά στην ιστορία που ιδιωτικοποίηση του νερού δεν έφερε άμεσα αυξήσεις στα τιμολόγιά του (στην Αργεντινή έφτασε ο λογαριασμός του νερού να αποτελεί τόσο μεγάλο πονοκέφαλο για τα νοικοκυριά, όσο στις μέρες μας η θέρμανση και τα μηνιαία κοινόχρηστα,με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να το κρατικοποιήσουν ξανά.) και όλως τυχαίως στις πιο πολλές χώρες έβαλε το χέρι του ή το ΔΝΤ ή και η ίδια η Ε.Ε. με φωτεινό το παράδειγμα της Ιταλίας που έγινε Δημοψήφισμα (σ.σ. !!!!!!) και απάντησαν οι Ιταλοί με ένα ηχηρό ΟΧΙ. Παρόλα αυτά η εκεί διορισμένη από τη τρόικα κυβέρνηση το ιδιωτικοποίησε..


Και μη ξεχνάμε το εξής ψέμα για τον Δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.Είναι σπάταλος, μπαίνεις με μέσον ,έχουμε ίσως ,όπως λένε οι φιλελεύθεροι, ένα σοβιετικού τύπου δημόσιο τομέα ΑΛΛΑ η κακοδιαχείριση έφτασε τους δημόσιους φορείς στο τέλμα και όχι ο ρόλος τους.. Στο αδιέξοδο μας οδήγησαν αποφάσεις, όπως ότι τα αποθεματικά, κάποιοι τα έπαιζαν σε δομημένα ομόλογα..ότι ζητούσαν από (κομματικούς) διευθυντές οργανισμών διάφοροι υπουργοί να πάρουν δάνεια τα οποία με λογιστικές αλχημείες τα χρέωναν στον οργανισμό αλλά τα λεφτά τα έπαιρνε η κεντρική κυβέρνηση και με πολλά άλλα που μας έφτασαν εν έτη 2012 ο ΟΤΕ,ο κερδοφόρος ΟΤΕ, να σκέφτεται να πουλήσει τον μοναδικό ελληνικό δορυφόρο που εξασφαλίζει ασφάλεια στην επικοινωνία των δικτύων των Ενόπλων Δυνάμεων και του διπλωματικού μας σώματος.


Τέλος,σήμερα (17.05.2012) και ενώ ορκίστηκε νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποφασίστηκε να "παγώσουν" οι αποκρατικοποιήσεις και οι άνωθεν εταιρίες να μη συμπεριληφθούν σε διαγωνισμούς εως ότου υπάρξει νέα κυβέρνηση


Υποσχόμαστε να επανέλθουμε με ένα ντοκιμαντέρ που είναι στα σκαριά και με συνεντεύξεις πρωταγωνιστών για τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας από ξόανα και μαριονέτες πολιτικούς 


 foitites oikonomikon
http://foititesoikonomikon.blogspot.com/2012/05/26-2012-1363-site.html

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μα τι πόλος είναι αυτός

Πόσο γουστάρω να βλέπω τον Μαλέλη να την πέφτει στον ΣυΡιζΑ και να τον κατηγορεί για λαϊκισμό.
Πόσο με φτιάχνει να δηλώνει ο Μαλέλης ότι κομίζει, με τη ΔημΑρ το νέο ήθος της κεντροαριστράς και της σοσιαλδημοκρατίας της Ελλάδας. Ότι είναι ο αξιόπιστος νέος πόλος.
ΔημΑρ - Μαλέλης ο σφιχτός πόλος!!!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

100% αλαζονεία


Επειδή δεν βλέπω και πολύ τηλεόραση, αυτός με τα γυαλιά - μάλλον εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, χρησιμοποιεί και την ορολογία της επίσημης προπαγάνδας του κόμματος - πρέπει να είναι...
Και όμως έχει δίκιο. 1005 αλαζονεία ο ΣυΡιζΑ. Άκου να θέλει να κυβερνήσει!!!
Εδώ τον δικομματισμό τον στηρίζει η Μερκελ, οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι, οι εργολάβοι και άλλα κατακάθια του ανθρώπινου είδους.
Μεγαλύτερο θράσος όμως και αλαζονεία έχει η πλέμπα που τους ψηφίζει ε; κύριε Οικονομέα; Δεν είναι αδικία, όταν το 1% κατέχει το 95% του πλούτου, γι' αυτό σας πληρώνει πλουσιοπάροχα άλλωστε να προπαγανδίζετε σαν το τελευταίο κομματόσκυλο, το 99% του Λαού να έχει το 99% των ψήφων.
100% αλαζονεία!!!


πηγή prezaTV (σημ. μπλ. Ακούτε MEGA, βοηθά στο μεγάλωμα της μύτης)

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ronnie James Dio, tribute - 2 years without the Holy Diver

Μια μικρή παρένθεση στην πολιτική επικαιρότητα με μια επισήμανση, που θα την κάνω και ανάρτηση Μπορεί το 1% του πληθυσμού να κατέχει το 95% του πλούτου ΑΛΛΑ το 99% του πληθυσμού έχει το 99% των ψήφων...
Ronnie James Dio July 10, 1942 - May 16, 2010
You will always be remembered bro!
Thank you for all the sharing Ronnie

Ronnie Dio and the Prophets - Everybody's Got A Dance


Elf - Wonderworld


Dio & Deep Purple - Love is all


Dio & Deep Purple - Sitting on a dream


Dio  Rainbow - Man on the silver mountain


Dio Black Sabbath - Heaven and Hell


Dio Black Sabbath - I


Dio - Holy Diver


Dio - Don't talk to strangers


Dio - The last in line (the song and the voice that got me in to metal)


Dio - Fever dreams


Dio - Killing the Dragon (the last live I saw Ronnie)


Dio & Queensryche - The chase


Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Γαμημένα μαθηματικά...

Αν δεν πληρώσεις 350 δις τότε έχεις κερδίσει 350 δις.
Αν αντί για 11,5 δις μέτρα πάρεις 4 δις μέτρα τότε κερδίζεις 7,5 δις.
Τα μαθηματικά είναι αμείλικτα. Όσο από το χρέος σου αποδειχτεί επαχθές είναι κέρδος για τη χώρα σου. Καθαρό και απτό κέρδος.
Για να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός του δημοσίου χρειάζεται περίπου 4 δις. Όταν σου ζητάνε 11,5 δις σε μέτρα τι νομίζεις ότι συμφέρει.
Απλές μαθηματικές πράξεις είναι. Δεν χρφειάζεται να είσαι Αϊνστάιν. Κάντες επιτέλους να (τους) τελειώνουμε.

Έλαβον...

Πρόσεξε μαλάκα μου. Από κει που ήταν στο καναβάτσο θέτουν και όρους.
Το μόνο μήνυμα που έλαβαν είναι ότι πρέπει να (ξανα) συνεργαστούν για να μας γαμίσουν πιο αποτελεσματικά, αλα γερμανικά.
Σκίζονται για να κάνουν κυβέρνηση οι ίδιο που τους καταδίκασε ο Λαός. Ή δυνατόν εχθές. Ώστε άυριο που λήγουν οι μετενέργειες και θα γυρίσουν οι μισθοί στο βασικό (στην πείνα δηλαδή), ώστε μέχρι τέλους του μήνα να έχουν ψηφιστεί οι νόμοι για 11,5 δις ευρώ και να εφαρμοστούν τον Ιούνιο. Ώστε ο ελληνικός Λαός να τσακιστεί και να μη μπορέσει να ξανασηκώσει κεφάλι στους δυνάστες του.
Ώστε τα ίδια ανθρωπάρια, που τόσα χρόνια φώναζαν ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδυναμία, να διοριστούν φύλακες στο κρεματόριο που έχτιζαν αυτά τα χρόνια για μας και τα παιδιά μας.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Φώτη Κουβέλη το ανάγνωσμα

Άκουσα τον Φώτη Κουβέλη πριν από λίγο και συνδύαζα αυτά που έλεγε με τα όσα έλεγαν στελέχη του, επιρρίπτοντας ευθύνες για το μη σχηματισμό κυβέρνησης στον ΣυΡιζΑ, και όσο όμοια ήταν με αυτά που λένε το ΠαΣοΚ και η ΝΔ για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας  - από το πρώτο βράδυ των εκλογών.
Κυβέρνηση σωτηρίας των δανειστών και διακυβέρνησης της χώρας από τους δωσίλογους μέχρι το 2014-2015.
Φώτη πολύ λυπάμαι που σκέφτεσαι να γίνεις ο δούρειος ίππος ενάντια στη θέληση του λαού. Είναι εύκολο να γίνεις νέος Εφιάλτης. Το να σταθείς στο πλευρό του λαού είναι το δύσκολο.
Η γραμμή έχει τραβηχτεί. Αν σεβαστείς την ιστορία σου και τη διαδρομή σου θα κάνεις ότι χρειάζεται για να εφαρμοστεί η θέληση του Λαού και όχι "η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο" που λες και εσύ και ο Βενιζέλος.
Τον Λαό όμως δεν μπορείτε να τον αγκιστρώσετε. Αν νοθεύσετε την βούλησή του θα το πληρώσετε. 

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιτέλους λύση στο κυβερνητικό πρόβλημα


Οι χριστιανοδημοκράτες (που δεν είναι ούτε χριστιανοί ούτε δημοκράτες) της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανεχθούν άλλο την κατάσταση στην Ελλάδα.
Έτσι ετοίμασαν ένα σώμα ακραίων δημοκρατών και το έστειλαν να κυβερνήσει.
Στη φωτογραφία οι κυβερνώντες επιθεωρούν χαλάσματα προς πώληση.

Βλάκας, ηλίθιος, ΜΑΤατζής


"ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗ...ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ!!!"

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ σήμερα προκειμένου να κάνουν «επιχείρηση σκούπα» κατά των αλλοδαπών μικροπωλητών που βρίσκονται καθημερινά έξω από το πανεπιστήμιο για να πουλήσουν την πραμάτειά τους. Οι μετανάστες στη θέα των αστυνομικών μπήκαν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου για να προστατευτούν.
Ξεκίνησε πετροπόλεμος.
πηγή PREZATV


Μέσα στο πανεπιστήμιο μεταξύ των καθηγητών, υπήρχε ένας Ινδός καθηγητής, καλεσμένος του μεταπτυχιακού προγράμματος. Λόγω της αναστάτωσης οι καθηγητές αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κτήριο. Μαζί με τους υπόλοιπους και ο ινδός.


Κατά την έξοδό του, τον σταμάτησαν αστυνομικοί και ισχυριζόμενοι ότι τον είδαν να πετάει πέτρες, τον οδήγησαν σε μία άκρη για εξακρίβωση στοιχείων.


Ο γραμματέας του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κακούρος μάταια προσπαθούσε να εγγυηθεί για τον φιλοξενούμενο του πανεπιστημίου. Η γραμματέας έφερε στο σημείο το διαβατήριο του, το οποίο όμως δεν έπεισε τους αστυνομικούς που οδήγησαν τον άτυχο Ινδό καθηγητή στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.


Στο αστυνομικό τμήμα γραμματείς και χαρτιά από τη πρεσβεία κατάφεραν να πείσουν τους αξιωματούχους να τον αφήσουν ελεύθερο.


«Ήταν ευγενικοί στο τμήμα και του ζήτησαν συγνώμη.» λέει στο enikos.gr ο γενικός γραμματέας του οικονομικού πανεπιστημίου που μεσολάβησε για να τελειώσει η ταλαιπωρία του Ινδού καθηγητή.

Σημ.μπλ. Τι σχόλιο να κάνει κανείς. Υποθέτω ότι αν δεν είχαν να δώσουν λόγο θα προπηλάκιζαν τον Ινδό γιατί είναι καθηγητής και η γνώση είναι κακό πράγμα εν γένει.
Απορία, το κράνος των ΜΑΤατζήδων είναι άχρηστος εξοπλισμός. Δεν υπάρχει κάτι λειτουργικό από μέσα να προστατευτεί

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πλάκα κάνουμε;

Τώρα για να είμαστε σοβαροί. Είσαι ο Τσίπρας και είσαι ο νικητής των εκλογών. Έχεις στηρίξει τον θρίαμβο σου στην αντιμνημονιακή πολιτική και βλέπεις τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να σου λένε να κάνεις κυβέρνηση και θα δώσουν ψήφο ανοχής.
1ον πιστεύεις ότι θα πας στη Μερκελ που ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έστειλαν δηλώσεις υποταγής και θα κάτσει να διαπραγματευτεί;
2ον πιστεύεις ότι με την πρώτη ευκαιρία δεν θα σου τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια σου την πιο κρίσιμη στιγμή και για να σε εκθέσουν και για να είναι συνεπής σε ότι υπόγραψαν;

Πλάκα κάνουμε; Ας αποφασίσει ο Λαός τι θέλει

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

"Δημόσιος είναι ο χώρος που μπορώ να αρπάξω"


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ 

πηγή PrezaTV
ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΣΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
"Οι σκληρές θυσίες των πολιτών τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια, έχουν δημιουργήσει μια στερεή βάση που μας επιτρέπει τώρα να κάνουμε την εκτίναξη", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντησή του με εκπροσώπους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως έχει πολύ μεγάλη σημασία και οι νέοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι όλο αυτό δεν έγινε τσάμπα, αλλά από ανάγκη "γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε το δημοσιονομικό περιβάλλον, το οικονομικό περιβάλλον που λειτουργεί ως προϋπόθεση για να έχετε εσείς τα θεμελιώδη δικαιώματά σας, τα δικαιώματα της νέας γενιάς".

Μιλώντας για την επιλογή να διεξαχθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Συντάγματος, την ερχόμενη Παρασκευή, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο σκοπός δεν είναι να γίνει μια εκδήλωση επίδειξης δύναμης ή μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή χολιγουντιανού τύπου, αλλά ότι "πάμε γιατί θέλουμε το δικαίωμά μας στη δημόσια έκφραση, θέλουμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο".
Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι η πλατεία Συντάγματος είναι ο συμβολικός τόπος, είναι ο κατ΄ εξοχήν εθνικός δημόσιος χώρος, εκεί που εκφράζεται συμβολικά όχι μόνο ο λαός της Αθήνας, αλλά ο ελληνικός λαός.
"Το Σύνταγμα είναι η πλατεία, αλλά είναι και το Σύνταγμα ο θεσμός", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη από το δημόσιο χώρο, από το δημόσιο λόγο", σε αντίθεση με ό,τι, όπως υποστήριξε, έγινε τους προηγούμενους μήνες.
"Όχι, είμαστε υπερήφανοι για την παράταξη και είμαστε υπερήφανοι και για την αυτοκριτική μας, γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε συνείδηση των λαθών και έχουμε και το θάρρος της ανάληψης μιας ευθύνης, η οποία υπερβαίνει το μέτρο που μας αναλογεί, γιατί όλοι οι άλλοι κρύβονται από πίσω μας", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Για κάτσε ρε Βαγγέλη γιατί στραβά αρμενίζεις. Δηλαδή τόσους μήνες που μαζευόμασταν από μερικές δεκάδες χιλιάδες ως εκατοντάδες χιλιάδες Λαού, όχι τα κομματόσκυλα που σου γλύφουν την κωλοτρυπίδα και σου φιλούν τα χέρια, και έστελνε το κωλοκόμμα σου τις δυνάμεις καταστολής να μας σαπίσουν στα καρκινογόνα (που καρκίνο να βγάλουν) δακρυγόνα και στο ξύλο δεν ήταν δημόσιος χώρος;
Πόσες φορές θα κουνήσεις την χοντροδαχτυλάρα σου στην τηλεόραση για να καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας ότι Χώρα λέτε την κοιλιά σας, λαό την αυλή σας και δημόσιο χώρο την πάρτυ σας;
Βαγγέλη εσύ και το κόμμα σου μας έχετε συνιθήσει στη χυδαιότητα και αυτή είναι μια ακόμη χυδαία πράξη επίδειξης δύναμης. Θα μαζευτούν τα κατακάθια της Ελληνικής κοινωνίας που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας να σε χαιρετίσουν και να ελπίσουν ότι θα συνεχίζουν να μας πίνετε το αίμα.
Θα φέρεις μπάτσους ανάμεσα ώστε να φανείτε περισσότεροι.
Και όλη η δύναμη καταστολής θα σε φυλάει από την αγάπη μέχρι θανάτου που τρέφει για σένα ο Ελληνικός λαός. 
Χυδαίο κυκνειο άσμα όπως θα άρμοζε στο χώρο που ηγείσαι επαξίως ή - ακόμη χειρότερα - μια ευκαιρία για μια καλή προβοκάτσια πριν τις εκλογές;
Όπως όλα, θα δείξει.


Υ.Γ. Δεν περίμενα κάτι άλλο από να δηλώνεις περήφανος που κατέστρεψες την πατρίδα σου και ξεπούλησες τους συμπατριώτες σου.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Προσοχή στο μαγίοξυλο...

Λοιπόν, αυτά λέγονται μια φορά μόνο.
Για διάφορους δικούς τους κερδοσκοπικούς λόγους θέλουν να κάνουν την Ελλάδα τρίτο κόσμο, μπορεί και τέταρτο ή πέμπτο.
Τα δύο μεγάλα κόμματα και κάθε λογής δορυφόροι του μνημονίου, Ντόρα - Καρατζαφύρερ κλπ, διαχειρίζονται την εξουσία εδώ και 30 χρόνια.
Απαξιώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες που πηρώνουμε όλοι.
Εκμαυλίζουν την κοινωνία με επιδοτήσεις που πληρώνουμε διπλές και τρίδιπλες και διορισμούς.
Κάνουν την αστυνομία μπατσαρία, ιδεολογικό φρουρό του νεοφιλελευθερισμού αφήνοντας την εγκληματικότητα του κοινού ποινικού δικαίου να αλωνίζει, ώστε να σπρώχνουν την χρυσή αυγή.
Την ίδια ώρα που αφήνουν το AIDS να εκδίδεται ανεξέλεγκτα στους δρόμους (δήμαρχε της πλακός Καμίνη κανένα άστεγο ξέρεις να διώχνεις) καταργούν κάθε προνοιακή παροχή, ΚΕΕΛΠΝΟ, 18 άνω, νοσοκομεία.
Τρίτος κόσμος με τη βούλα. Γουατεμάλα φίλε, εκεί που τρέχει η ανάπτυξη με 4% η ανεργία είναι μόνο 3% και είναι πρώτη σε υποσιτισμό ενώ πάνω από 65% της γης ανήκει σε πολυεθνικές.

Έχεις το μαγιόξυλο στο χέρι σου.
Θα τους το βάλεις στον κώλο τους ή θα το χώσεις στο δικό σου;

Συνολικές προβολές σελίδας