Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

...σε τυφλώνουν και σου κλέβουν τα όνειρα, βλάκα


Δείτε, ακούστε, διαβάστε, καταναλώστε.
Μέγα θέμα, πρώτο θέμα οι γάμοι ενός ζευγαριού με μπόλικο μάρκετινγκ και πάνω από 2 δις ηλιθίους παγκόσμια να ασχολούνται με παπαριές.
Και 2 δις είναι κυρίως φτωχοί που εκτός από το στομάχι έχει σταματήσει να δουλεύει και το μυαλό. Το πρώτο σταμάτησε επειδή του παίρνουν ότι έχει και δεν έχει, το δεύτερο επειδή καταναλώνει άκριτα ότι του σερβίρουν ώστε να σταματήσει το μυαλό να δουλεύει, και έτσι να συνεχίσει να πεινά αδιαμαρτύρητα.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από βασιλιάδες και βασίλισσες που σε τυφλώνουν και σου κλέβουν τα όνειρα, μια συνεχόμενη εναλλαγή κόλαση και παραδείσου.

"The world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams, it's heaven and hell- fool, fool" Ronnie James Dio, Black Sabbath

Sing me a song, you're a singer
Do me a wrong, you're a bringer of evil
The Devil is never a maker
The less that you give, you're a taker

So it's on and on and on, it's Heaven and Hell,
Oh well, yeah um

The lover of life's not a sinner
The ending is just a beginner
The closer you get to the meaning
The sooner you know that you're dreaming

So it's on and on and on, oh it's on and on and on
It goes on and on and on, Heaven and Hell
I can tell, fool fool

(Ahhhhh-ah, ahhhhh-ah)
Oh-oh oohh-oohh
(Ahhhhhhhhh-ah)
Yeah yeah yeah-death

Well if it seems to be real, it's illusion
For every moment of truth, there's confusion in life
Love can be seen as the answer, but nobody bleeds for the dancer

And it's on and on, on and on and on...
(Ahhh-ah, ahhhhhhhhh-ah)

They say that life's a carousel
Spinning fast, you gotta ride it well
The world is full of Kings and Queens
Who blind your eyes and steal your dreams
It's Heaven and Hell, oh well

And they'll tell you black is really white
The moon is just the sun at night
And when you walk in golden halls
You get to keep the gold that falls
It's Heaven and Hell, noh no
Fool fool, you got to bleed for the dancer
Fool fool, look for the answer
Fool, fool, fool

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αιδώς αχρείοι

Είμαστε μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Βυτίνας. Αφού διαβάσαμε το άρθρο του κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα Το Βήμα, θελήσαμε να απαντήσουμε σε κάποιες ανακρίβειες, ελπίζουμε όχι ηθελημένες:
1) Τα τρία σχολεία στα χωριά μας δεν είναι απλώς Γυμνάσια, αλλά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις, στα οποία φοιτούμε όχι 59 μαθητές, όπως αναφέρεται, αλλά 124 εκ των οποίων οι 65 στις Λυκειακές Τάξεις.
2) Επειδή κάποιοι καθηγητές συμπληρώνουν το ωράριό τους πηγαίνοντας σε περισσότερα από ένα σχολεία, ο πραγματικός αριθμός τους δεν είναι 46 αλλά 32.
3) Επειδή έγινε σύγκριση των αποστάσεων στην περιοχή μας με παράδειγμα την απόσταση Αθήνας-Γλυφάδας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα: Μπορεί να μην έχουμε κυκλοφοριακό και φανάρια, οι συνθήκες όμως κάνουν την μεταφορά μας επικίνδυνη και κουραστική. Καθημερινά βρισκόμαστε στο λεωφορείο από τις 7 π.μ. αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές συνθήκες (πάγος, χιόνι, θερμοκρασίες υπό του μηδενός). Επιπλέον, οι δρόμοι που διανύουμε καθημερινά για να φθάσουμε στο σχολείο μας είναι στενοί, γεμάτοι λακκούβες, στροφές και σε ορεινό μέρος που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με το Λεκανοπέδιο. Μάλιστα κάποιοι από εμάς ζούμε σε ήδη μεγάλη απόσταση από τα υπάρχοντα σχολεία.
4) Η συγχώνευση των σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των χωριών μας. Ήδη κάποιοι συμμαθητές μας έχουν προγραμματίσει να μετακομίσουν στην Τρίπολη με τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να εγκαταλείψουν το σχολείο. Έτσι, όπως πάμε, δε θα μείνει κανείς στην επαρχία.
5) Όσον αφορά το ιστορικό κομμάτι, πρέπει να ξέρετε ότι τα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν ιδρυθεί από βουλευτές που ήθελαν να βολέψουν τους δικούς τους. Αντιθέτως, έχουν μια ιστορία πολλών χρόνων (κάποια από αυτά υπάρχουν ήδη από τον 19ο αιώνα, π.χ. ο Παπαφλέσσας φοίτησε στο σχολείο της Δημητσάνας).
6) Είμαστε σίγουροι πως το ελληνικό Δημόσιο δεν έπεσε έξω εξαιτίας των τριών αυτών σχολείων της Αρκαδίας αλλά από ανθρώπους που με λάθος πολιτική κυβερνούσαν τόσα χρόνια την χώρα μας. Φοβούμαστε μήπως αυτή η μεταφορά ευθυνών πάνω μας («Ποιοι τα φάγαμε») γίνεται για να καλύψει τις ευθύνες των πολιτικών.
Τέλος, προσκαλούμε τον κ. Ι. Κ.Πρετεντέρη να επισκεφτεί την ορεινή Αρκαδία για μια εβδομάδα μέσα στον χειμώνα και να διανύσει την διαδρομή Λαγκάδια-Βυτίνα ή Δημητσάνα-Βυτίνα στις 7 πμ με -5 βαθμούς θερμοκρασία, προτού παραλληλίσει την απόσταση που χωρίζει τα σχολεία μας με αυτή της Γλυφάδας από την Αθήνα.
http://www.arcadiaportal.gr/news/i-apantisi-sto-arthro-tou-pretenteri-apo-tous-mathites-tis-gortunias


Δηλαδή τι είπε ο Γιαννάκης; Ότι οι αποστάσεις στην ορεινή Αρκαδία για ΠΑΙΔΙΑ, μαθητές, είναι το ίδιο με την απόσταση Αθήνας Γλυφάδας.
Βέβαια ότι ξέρει ο καθένας. Κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει.
Αλλά και η ασέβεια και η προπαγάνδα έχουν όρια για όλους.

Όταν έχεις εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά σου σε περιουσία και ιδιωτικά σχολεία- με τον σωφέρ βεβαίως, ακόμη και αν το έκανες αυτό με τον πιο προδοτικό και ειδεχθή τρόπο για το λειτούργημα που υποτίθεται ότι υπηρετείς. Εξυπηρετώντας συμφέροντα με την πιο γλυώδη συμπεριφορά τότε είναι ίδιον του χαρακτήρα σου να γράφεις στα @@ σου τα παιδιά της Ελλάδας.

Και πίσω στο άρθρο του Ι. Πρετεντέρη. Εκτός από το αηδιαστικό και ασεβές επιχείρημα της απόστασης, που τα παιδιά τον καλλούν να το βιώσει και ο ίδιος παρατηρώ ότι του διορθώνουν και ανακρίβειες απαράδεκτες. Το Βήμα θα έπρεπε να δημοσιεύσει το άρθρο των παιδιών.

Τέλος, όταν ο Γιωργάκης έλεγε ότι θα συνέδεε την παιδεία με την αγορά (αισχρός από φύση του ο σύνδεσμος των δύο εννοιών) εννούσε ότι όλα θα γίνουν αγοραία... δηλαδή πουτάνα!

ΥΓ Όταν το Δεκέμβρη του 2008 τα παιδιά βγήκαν και απαιτούσαν ένα αύριο η γεννιά μου (εγώ είμαι αισίως 42) έκανε την πάπια γιατί ως γνήσιες κότες προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τα ψίχουλα που έπεφταν στο κοτέτσι.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Χρόνια πολλά Γιώργο..!

Χρόνια πολλά Γιώργο, μεγάλε ηγέτη σοσιαληστή.
θα έλεγα ο θεός να μας κόβει μέρες και να σου δίνει χρόνια αλλά φρόντισες να Και του χρόνου όσο πιο μακρυά από μας γίνεται και να μη μας στείλεις ούτε κάρτα.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Οι χειρότερες παραβάσεις του Cock(πέους)

Επιστρέφονται όλες οι πινακίδες που έχουν αφαιρεθεί εκτός αν έχουν γίνει οι εξής χείριστες παραβάσεις.

1. Οδηγούσε μεθυσμένος. Διότι αυτός ο οδηγός δεν νοιάζεται για τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του. Αφού ήπιε σε άσχετη φάση θα πιεί σίγουρα και το Πάσχα ο άθλιος. Δεν επιστρέφονται οι πινακίδες.
2. Οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα. Στα παλιά του τα παπούτσια η ασφάλειά του και η ασφάλεια των άλλων αφού σίγουρα δεν θα προλάβαινε να αντιδράσει. Αφού έτρεχε σε άσχετη φάση φαντάσου στην εθνική οδό ο άθλιος. Δεν επιστρέφονται οι πινακίδες.
3. Δεν πλήρωσε διόδια. Έγραψε στα @@ του τους εργολάβους που στηρίζει το κράτος. Δεν νοιάζεται για την ασφάλεια της μίζας των υπουργών και βουλευτών. Αφού το κάνει για τα διόδια τότε δεν θα μας ψηφίσει το ζώο. Δεν επιστρέφονται οι πινακίδες και μακάρι να μπορούσαμε να τον εκτελέσουμε για παραδειγματισμό. Με κανένα ίχνος αισθήματος εκδίκησης (ίσως λίγο).
4. Αφού αυξήθηκαν τα διόδια καμιά 200% τα μειώνουμε ως 30% και σε μερικές περιπτώσεις 50%. Όχι όμως κατά την διάρκεια των μεγάλων εξόδων και εισόδων του Πάσχα. Να βγάλουν οι πυλώνες της πολιτικής του (3) κατιτίς παραπάνω. Μετά το Πάσχα λοιπόν. Και υπάρχει και σκέψη γιορτές, αργίες και τριήμερα να αυξάνονται και πάλι τα διόδια όσο κρίνουν οι εργολάβοι καναλάρχες (ο θεός να σας κόβει χρόνια και να τους δίνει μέρες).

Χρόνια μας πολλά (εργολάβοι και πολιτικάντηδες)
Ο Υπουργός Προστασίας Εργολάβικών Δικαιωμάτων

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Έξω από τον γύψο, μέσα στην εντατική

21η Απριλίου σήμερα και θα έπρεπε να πούμε κάτι για την δικτατορία που επέβαλε κάποιος Γιώργης πριν 44 χρόνια αλλά τι ουσία έχει;
Βγήκαμε από τον γύψο του ενός Γιώργου και πέσαμε στην εντατική ενός άλλου, και στις δυο περιπτώσεις χωρίς ημερομηνία εξόδου.
Άντε να γιορτάσουμε και την πτώση του μνημονίου γιατί την είσοδό μας δεν βλέπω κανένα λόγο!

Η άρχουσα τάξη κατέδειξε το αληθινό πρόσωπό της..!

Πες τα ρε Παπαχελά λεβέντη. Κάποιος γενναίος πρέπει να τα πει επιτέλους. Πόσοι αλήθεια τολμούν;
Σωστά τα αναφέρεις εκεί στην εφημερίδα που σε έστειλαν να διοικήσεις.
Ο Μητσοτάκης, κατά πρώτον - και λόγω ηλικία και λόγω εμπειρίας αλλά και ιδιοσυγκρασίας - και ο Παπαδόπουλος - τ'ακούς Αλέκο; συμφωνείς με τον Μητσοτάκη σοσιαλισταρά μου - τα λένε σωστά.

Πρέπει να χυθεί αίμα - των αλλωνώνε βεβαίως.
Πρέπει να ρίξουμε το βιοτικό μας επίπεδο - οι άλλοι βεβαίως.
Πρέπει να κόψουμε μισθούς και συντάξεις - πάλι των αλλωνώνε, κάποιοι θα τους κρατήσουνε ψηλά τους μισθούς τους και θα παίρνουν τις 3 συντάξες τους για να τα λένε γενναία. Πλήρώνεται η γενναιότητα συντρόφια..!
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα - οι αλλοινοί πάντα.
Πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο - και πάλι οι αλλοινοί, οι γενναίοι πρέπει να θυσιαστούν και να φάνε τα παραγόμενα.
Και θα το ξαναπούμε παλικάρια μου, πρέπει να χυθεί άπλετο αίμα μέχρι το κόκκαλο (χμ! κάτι μπέρδεψα εδώ) και κάποιος θα το πιεί το αίμα αυτό... μη πάει χαμένο

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κερατάς μπορεί αλλά όχι και δαρμένος πάγκαλε.

Είναι προσωπικό το θέμα πια…
Προφανώς είναι προσωπικό με ότι τσαμπουνά ο ανεξέλεγκτος στόμας του Θόδωρου Πάγκαλου.
Ο κύριος που με θρασυτάτη ευκολία σπέρνει υβριστικούς χαρακτηρισμούς δεξιά και αριστερά πέρασε τα σύνορα της χώρας και χαρακτήρισε τους Έλληνες ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. Και που (όχι ότι έχει καμία πρακτική σημασία αλλά ο συμβολισμός είναι τεράστιος), στην Τουρκία.
«Όταν οι Τούρκοι εργάζοταν» είπε το θηρίο – κατά την Χουριέτ – «οι Έλληνες τεμπέλιαζαν».
Το διέψευσε βέβαια αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει η Χουριέτ ανέβασε στο διαδίκτυο το ηχητικό. Η διάψευση της διαψεύσεως τον κάνει και ψεύτη!!! 

Πάγκαλε το θέμα είναι προσωπικό. Δεν μπορείς ψευδώς να με χαρακτηρίζεις τεμπέλη και να διασύρεις την προσωπικότητά μου και στο εξωτερικό.
Πάγκαλε, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια!!!

Η αλήθεια είναι ότι όταν εσύ τεμπέλιαζες ως υπουργός εξωτερικών οι Τούρκοι δούλευαν πατώντας πόδι στα Ίμια και δημιουργώντας γκρίζες ζώνες.
Πρέπει να το θυμάσαι το περιστατικό. Σε πήραν τηλέφωνο για να γυρίσεις στο υπουργείο. Αν δεν ήσουν τεμπέλης και δεν κοίταζες το προφίλ σου θα ήσουν στη θέση σου δουλεύοντας και ίσως να μη συνέβαινε ότι συνέβη με τις συνέπειες α εξακολουθούν και σήμερα.

Όταν οι Τούρκοι εργαζόταν για να πιάσουν τον αρχηγό του PKK ώστε να βγάλουν ένα αγκάθι από τα πλευρά τους και να μπορούν να ασχοληθούν και με άλλα θέματα, όπως οι γκρίζες ζώνες που είπαμε πριν, εσύ Θόδωρε ήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ αντιπαραγωγικός για τα συμφέροντα του έθνους και ουσιαστικά τους τον παρέδωσες διευκολύνοντας τους.
Δούλευε ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας  Θόδωρε, δεν κοπροσκύλιαζε σαν τον δικό μας. (δικοί σου οι όροι και στους επιστρέφω).
Και γω δούλευα Πάγκαλε!!! Και σπούδαζα και δούλευα. Την εποχή εκείνη μάλιστα εργαζόμουν στο τμήμα πληροφορικής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ελλάδος και χτύπαγα 12ωρα και 14ωρα και έχω και ρεκόρ 36ωρο. Γι’ αυτό δεν σου δίνω κανένα δικαίωμα να με λες τεμπέλη, ενώ εσύ έχεις δώσει κάθε δικαίωμα από το δικό σου πόστο.

Και για να συνεχίσουμε. Ενώ εγώ και εκατομμύρια σαν εμένα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα (όχι ότι έχει καμιά σημασία αλλά για να μην προτρέξεις και πεις τίποτα) και παρήγαμε έργο και πλούτο για πολλά χρόνια εσύ τι έκανες Πάγκαλε;
Μα δεν έχω ανάγκη να το πω εγώ, το είπες μόνος σου: «Μαζί τα φάγαμε. Σας διορίσαμε και τα φάγαμε».

Ο κύριος αντιπρόεδρος της χειρότερης κυβέρνησης του τόπου που θα μείνει στην ιστορία για τον τρόπο που μας οδήγησε ως έθνος στην χρεοκοπία, δεν έχει κανένα ηθικό ενδοιασμό να ομολογήσει κυνικά: «Μαζί τα φάγαμε». Πρώτο πληθυντικό που περιλαμβάνει και τον εαυτό του. «Μαζί τα φάγαμε».

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ Πάγκαλε. Όταν εσύ διόριζες – όπως ομολογείς ξετσίπωτα και ο ίδιος – εγώ δούλευα σκληρά για να φτιάξω ένα μέλλον για μένα, την οικογένειά μου και την χώρα μου. Ένα μέλλον που εσύ υπόσκαπτες διορίζοντας παράνομα και τρώγοντας πολλά παραπάνω από όσα εγώ μπορούσα να παράγω χωρίς να διαπλακώ ΠΟΤΕ και με οποιονδήποτε τρόπο με το δημόσιο τομέα και πλούτο.
Αυτό ομολόγησες ότι έκανες εσύ και ξέρεις ότι μπορείς να συνεχίσεις να τεμπελιάζεις και να τρως το δημόσιο πλούτο χωρίς να μπορεί να σε πειράξει κανείς.

Αλλά Πάγκαλε κατάφερες το όνομά σου να αποτελεί υβριστικό χαρακτηρισμό που ξεπερνά το «τεμπέλης», «κοπρόσκυλο», «αντιπαραγωγικός», «καταχραστής δημοσίου χρήματος» ακόμη και του ψεύτη και του κλέφτη.
Είναι τόσο υβριστικό που η γυναίκα σου μοιράζει μηνύσεις και ζητά αποζημιώσεις για ηθική βλάβη επειδή την αποκάλεσαν κυρία Παγκάλου.
Και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ηθική δικαίωση για όλους εμάς που αφού μας τα έφαγες μας βρίζεις και από πάνω.
Κερατάς μπορεί αλλά όχι και δαρμένος πάγκαλε.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μη με λες Πάγκαλο θα σε μηνύσω

Α ρε κατακαημένε Θοδωρα τι σου μελλε να πάθεις...
Ακόμη και η γυναίκα σου ντρέπεται για τ'ονομά σου.
300.000 ευρώ ζητά η κυρία του Παγκάλου επειδή την είπανε κυρία Παγκάλου.
και 12μηνη κράτηση ζητεί !!!
Α ρε Θόδωρα! Βρισιά κατήντησες τ'όνομα και η αποζημείωσις μεγάλη. Το επιβεβαιώνει και η μηνυσις της κυρίας του Πάγκαλου.

Γιώργο προχώρα και πούλησέ τα όλα, ακόμη και την κατάθλιψή μας.


Τα άλογα τα γέρικα τα πυροβόλησες στο κεφάλι ήδη, αλλά ήταν χαριστική η βολή. Μια πράξη ευσπλαχνίας.
Το ξέρω ότι έφταιξαν και αυτοί. Οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν ποτέ τι εξέτρεφαν. Όμως νόμιζαν ότι έκαναν καλό και εν πάση περιπτώσει «ου γαρ οίδασι…». Βλέπεις ακόμη και τότε που η Ελλάδα είχε τα μαύρα χάλια της (όποτε τότε). Τότε που βγαίναμε από πολέμους και εμφυλίους υπήρχε κάτι που σε κρατούσε.
Το Αύριο ίσως να ήταν καλλίτερο. Ίσως. Αν προσπαθούσαμε λίγο παραπάνω.
Και ήταν, έστω και εικονικά. Ακόμη και με δανεικά.
Βέβαια θα έπρεπε να γίνει λίγο κράτει. Από τον παππού σου. Από τον πατέρα σου. Από το θείο του πρόσφατου ανηψιού. Και από τον αδιάφορο ανηψιό του παλιού θείου.
Θα έπρεπε να είχατε πει και καμιά αλήθεια από πριν αντί να χαϊδεύεται τα αυτιά, κυρίως εκείνων που εκτρέφατε στο δημόσιο. Αυτούς που τα φάγατε μαζί! Ξέρεις εσύ.
Και έτσι πήγε το παλιάλογο. Με χέρι σταθερό και μάτι καθάριο υπέγραψες να του κόψουν τη σύνταξη και τα ποδάρια.
Και δεν μίλησαν και πολλοί. Ίσως γιατί πέτυχες να τους περάσεις κάποιες ενοχές κι τύψεις. Ίσως γιατί η κούραση της ζωής βαραίνει πιότερο. Ίσως γιατί φοβήθηκαν πολύ.
Μετά πήρες φόρα και άρχισες να κόβεις και από αλλού. Σαν παιδάκι που του έδωκαν ψαλίδι και πολύ χαρτί.
Πήραν σειρά οι φτασμένοι 35 έως 55. Φτασμένοι από σπουδές, πτυχία και κάποια θέση που τους ικανοποιούσε. Ξέρω ότι φταίξανε και αυτοί. Κοιτούσαν την δουλειά τους, όπως είχαν μάθει. Το αμερικάνικο όνειρο αλά «Γκρέκα» είχε πουλήσει καλά.
Αλλά ρε γαμώτο αυτοί δεν θα έχουν άλλες ευκαιρίες. Δεν τους έκοψες τα πόδια αλλά στη μέση.
Και μετά, ξαναμμένος πια φαντάζομαι, έπιασες τους νέους. 592 ευρώ στην αρχή (ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Είναι για κλάματα γι’αυτό γελάω δυνατά) και ατομικές συμβάσεις (για όλους).
Προφανώς ατομικές. Μόνος ο καθένας φοβάται πιο πολύ. Πανικοβάλλεται. Και έτσι μπορείς να σταθείς αγέρωχος πίσω από το γυαλί των μέσων που μοιράζεις συμφέροντα και στοργικά να τρομοκρατήσεις πιότερο ώστε να πάψουν και οι ψίθυροι.
Γνωρίζω καλά Γιώργο ότι δεν σε ενδιαφέρει αλλά πρέπει να σου πω ότι δεν μπορείς να παίζεις με τις ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι δυνατόν με τόση ευκολία να αποδομείς ψυχές και αξιοπρέπεια. Αλλά το γνωρίζεις, όπως γνωρίζεις ότι η ζωή απέχει πολύ από το να είναι δίκαιη. Είναι ζούγκλα και μόνο οι πολλοί μπορούν να επιβάλλουν δικαιοσύνη. Γι’αυτό διαιρείς για να βασιλεύεις. Και αν δεν φτάνει αυτό τότε χρεώνεις. Το ξέρεις το παιχνίδι Γιώργη. Το έχεις μάθει από καιρό. Η κυβέρνηση-σωτηρία της χώρας έχει ενσωματωθεί στα γονίδια της οικογένειάς σου.
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζαν τι υπήρχει πίσω από το αθώο βλέμμα σου και τα χαριτωμένα σαρδάμ, όμως γνωρίζουν πια ότι δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να εξυπηρετήσεις όσους σε έσπρωξαν στην πρωθυπουργική καρέκλα που τόσο ήθελες, ίσως και να τη θεωρούσες και κληρονομικό δικαίωμά σου.

Δεν θα αφήσεις τίποτα όρθιο. Θα πουλήσεις τα πάντα.

Κοινωνικό κράτος, αγώνες και ιδέες. Το παρελθόν των γονιών μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ακόμη και την κατάθλιψή μας αν στη ζητήσουν.
Άτακτες οι σκέψεις μου και θα τις μαλώσω. Αυθαίρετες και θα τις χρεώσεις. Ένα θα σε συμβουλέψω, αν και νομίζω το κάνεις πολύ καλά.
Κοίτα να σκοτώνεις τα όνειρα πριν γεννηθούν.
 Όταν μεγαλώνουν γίνονται επικίνδυνα.

Στη ρωγμή του χρόνου και ο Νικόλας

Έφυγε και ο Νικόλας Παπάζογλου. Πάει δίπλα στον Ρασούλη, εκρί στη ρωγμή του χρόνου που είναι η αθανασία.

Αντίο...

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γιατί πρόεδρε;


Πέτα τον Πάγκαλο από το ελικόπτερο


«Μπροστά στον φασίστα και τραμπούκο δεν μπορείς να είσαι ακριβοδίκαιος» δήλωσε στο Mega, καταγγέλλοντας ότι υπάρχει σχέδιο «να μην μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα παρά με την άδεια του Τσίπρα».
Ο κ. Πάγκαλος προσπαθεί να πείσει - αναρρωτιέμαι ποιόν πια - ότι για την οργή που προκαλούν οι ΠαΣοΚοι στον κόσμο φταίει ο Τσίπρας και ο ΣυΡιΖα (φαντάζομαι ότι θα τους κατηγορεί και για την διάλυση των Beatles).

Προφανώς καταλαβαίνει ότι ο ξεδιάντροπος κυνισμός του ιδίου που φτύνει στα μούτρα κάθε Έλληνα όπως και το ξεπούλημα όλων των εργασιακών δικαιωμάτων κάθε Έλληνα εργαζόμενου και το χάρισμα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση κάθε κοινωνικής παροχής (που έχει πληρωθεί πολλάκις από όλους μας) και το προδοτικό μνημόνιο (το κάθε μνημόνιο που υπογράφεται κάθε τρεις και λίγο από την κυβέρνηση των οσφυοκαμπτών) είναι η αιτία για τα φαινόμενα που παρατηρούνται.
Φαινόμενα που ακολουθώντας την φυσική ροή των πραγμάτων θα εκτραχύνονται όσο η πίεση προς όλο και μεγαλύτερες μάζες θα αυξάνει μέχρι στο τέλος να εκραγεί.
Τότε το πρόβλημα του κυρίου Πάγκαλου θα είναι ότι δεν θα χωράει στο ελικόπτερο που θα φυγαδεύει τους συνενόχους του...

Προς το παρρόν όμως... της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αμείλικτη η ελληνική δικαιοσύνη, άτεγκτη..!

...ούτε ο Πάγκαλος να δίκαζε!!!

Τίνα τυρβάζει ο νούς μου

Τέσσερις μέρες δεν είχαμε ειδήσεις και ενώ είχαμε κρίση, αυτό ήταν εμφανές από τα λεφτά που δεν έχουμε, δεν είχαμε τα όρνια να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και όλα γινόταν πιο υποφερτά και οι σκέψεις πιο ελεύθερες.
Δυστυχώς οι τηλεαστέρες ξαναγύρισαν στις μικρές οθόνες να διεκδικήσουν την ψυχή μας με αντάλλαγμα τον αστακό της ημέρας.

Στο 7 ανεβασαν την κατάσταση στη Φουκοσίμα για το πυρηνικό ατύχημα.
"Ποιός του γ@μεί τους κοπρίτες Ιάπωνες" δήλωσε ο κ. Πάγκαλος που χαιρέτισε την πρόταση Καρατζαφέρη ως σοβαρή και υπεύθυνη πριν λίγο καιρό να εξεταστεί το ενδεχόμενο κατασκευής και στην Ελλάδα τέτοιων πυρηνικών εργοστασίων.
Ο κ. Σουφλιάς αρκέστηκε να πει ότι ακόμη και στην περίπτωση ανθρώπινου λάθους (εμείς είμαστε όμως Έλληνες βρε αδερφέ) ή φυσικής καταστροφής 1ον δεν είμαστε Ιάπωνες (ως προς την οργάνωση και την τεχνολογία) και 2ον η πυρινηκή ενέργεια είναι απολύτως πράσινη και με πράσινα αποτελέσμτα... Θα γίνουμε όλοι HULK!!! (Γιατί ως άνθρωπος ο καθείς πράσσειν άλογα)

Στν Ισλανδία μπήκε σε δημοσκόπηση το θέμα του χρέους προς τις Αγγλο-ολανδικές τράπεζες και οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι ψηφίστηκε να πάρουν τα @@ τους.
Εδώ πάλι ήρθε ο φανΡομπας και βρήκε τον δικό μας Ρόμπα και τις άλλες Ρόμπες που αμέσως ξεκουμπώθηκαν και έσκυψαν κάνοντας βαθιά υπόκλιση. Ως γνήσιοι οσφυοκάμπτες αφού έφαγαν τα μπατσάκια στο ένα κωλομάγουλο γύρισαν και το άλλο.


Ο Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ουδέποτε ανέφερε ότι θα βούλιαζε τα πλοία των μεταναστών-προσφύγων και ο Πάγκαλος προσέτρεξε προς επίρρωση τοων λόγων του. Οι δυο ογκόλιθοι της πολιτικής αλληλοσυναιχάρησαν για την υπεύθυνη και σοβαρή στάση τους

Ο υπουργός "Ψόφα και θα σε παραπετάξουμε" όταν ρωτήθηκε για τα νοσοκομεία που δεν μπορούν να λειτουργησουν δήλωσε ότι ο καιρός θα ήταν υπέροχος αν δεν έβρεχε και αναρωτήθηκε τι θόρυβος είναι αυτό το "Φτου-Φτου".

Η επιτροπή που διόρισε για την παιδεία το "Υπουργρείο παραγωγής τούβλων και πλύσης εγκεφάλου" για τις μεταρυθμίσεις στην παιδεία, αφού κατακεραύνωσε μαθητές-γονείς-καθηγητές και το άγιο πνεύμα που δεν έρχεται ποτέ όταν το χρειάζεσαι δωρεάν, έπλεξε ένα πουλόβερ εγκωμίων στην ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ (που ήθελε και 2η επίσημη γλώσσα καταργώντας σταδιακά την πρώτη) γιατί τους διόρισε και σε καιρό κρίσης βγάζουν κατιτίς παραπάνω!

Κοντεύω να κάψω φλάντζα και σταματώ εδώ. Όταν καταφέρω να συνέρθω θα συνεχίσω.
Γαμώ τα υπουργεία τους μέσα

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δεν πρέπει να τους ανεχθούμε άλλο. Να τους πάρουμε με τις πέτρες ΤΩΡΑ!

Εμείς είμαστε υπεύθυνοι πια για την δολοφονία της χώρας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Ας το καταλάβουμε. Ας το πάρουμε απόφαση. Ας εξεγερθούμε να τους διώξουμε.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση
ΜΈΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

για να πληρώσει τις μίζες που πήρε το Πα.Σο.Κ. και η Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και κάνουν τους σωτήρες και τις λευκές περιστέρες.
Για να πληρώσει τους κομματικούς φίλους μεγαλοεπιχρειρηματιες - εργολάβους και μεγαλοεκδότες.
Για να πληρώσει τους ξένους δανειστές που τους τάιζαν.

Σε αυτή την κοροϊδία που μας έπαιξε με προσωπική του ευθύνη ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου λέγοντας "Λεφτά υπάρχουν" ενώ ήξερε αποδεδειγμένα όπως τον κατείγγειλε ο πρόεδρος της ΤτΕ και οι φίλοι του στο ΔΝΤ, για να βγει προθυπουργός και προδοτικά μας οδήγησε στο αντισυνταγματικό μνημόνιο ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσουμε.

Και σε αυτούς που υποστήριξαν και σε αυτούς που ψήφισαν και τσιρίζουν ότι μας κάνουν χάρη και χάρη σε αυτούς έχουμε να φάμε ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσουμε.

Και σε αυτούς που θα "σεβαστούν την υπογραφή" αυτών που έβαλαν το κεφάλι μας στην λαιμητόμο ΠΡΕΠΕΙ να αντισταθούμε.

Σε όλους αυτούς που κάνουν μεγάλες και γενναίες θυσίες θυσιάζοντας μόνο εμας!!!




Debtocracy (temp) from ThePressProject on Vimeo.







Και να θυμηθούμε μερικές παλαιές αναρτήσεις με πρώτη
http://kopria.blogspot.com/2009/02/blog-post_23.html
http://kopria.blogspot.com/2009/09/socialisme-ou-barbarie_03.html
Socialisme ou Barbarie  Τελικά επέλεξε ατάραχα:

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Κόψε κόψε τίποτα δεν θα μείνει


Θα κόψουν τους μισθούς.
Θα τους ξανακόψουν
και μετά θα κόψουν ότι απομείνει.
Θα κόψουν τις κοινωνικές παροχές
θα κόψουν την παιδεία
θα κόψουν και την υγεία
και αφού δεν θα έχουμε υγεία θα πεθαίνουμε..! Αλλά έτσι και αλλιώς θα πεθάνουμε (εκτός αν είσαι Μητσοτάκης).
Αλλά εκεί είναι η ύψιστη σύλληψη του μεγάλου Νου(νου) του ΓΑΠ ή/και του Παπακωνσταντίνου.
Ποιός έλληνας με το πήδημα που τρώει θα κάτσει να σκεφτεί αν θέλει να γίνει δωρητής οργάνων ή όχι.
Εν ανάγκη, όπως συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους της Τρόϊκας, θα γίνει θέλει δεν θέλει.
Και έτσι τα όργανά μας θα μπορούν να δοθούν σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.
Και τότε θα ξεχρεώσουμε (ίσως, εξαρτάται από τις τιμές που θα έχει καθορίσει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης - υπάρχουν και αλλού φτωχοί.
Αφού έτσι και αλλιώς θα μας πεθάνουν, όχι από το κάπνισμα πάντως - πέφτει η αξία του εμπορεύματος.
Αυτό για να μη λέτε ότι δεν έχουν όραμα και ανθρωπισμό στο Πα.Σο.Κ.

Deptocracy, χρέωνε και βασίλευε

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Βρε καλώς τα παιδιά..!

Η Πορτογαλία θα υποβάλει αίτημα στην Κομισιόν για οικονομική στήριξη, ανακοίνωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες σε διάγγελμά του στον πορτογαλικό λαό, καθιστώντας έτσι τη χώρα το τρίτο μέλος της Ευρωζώνης που ζητά τη βοήθεια των εταίρων της. Σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι ήταν τα «απαγορευτικά» επιτόκια της δημοπρασίας της Τετάρτης. Για υπεύθυνη κίνηση μιλήσε ο Όλι Ρεν ενώ ο Μπαρόζο διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν θα εξετάσει το συντομότερο δυνατόν το αίτημα. Η αντιπολίτευση έσπρωξε τη χώρα στο μηχανισμό, λέει ο υπουργός Οικονομικών

Οι Μάγιας είχαν προβλέψει την πτώση του Καπιταλισμού

-Ω μεγάλε ιερέα, τι είναι τούτοι οι άσπροι με τα μούσια και τα σίδερα που μας κουβαλήθηκαν;

-Ω μεγάλε αρχηγέ, έρχονται από την Ευρώπη και είναι λέει πολιτισμένοι.

-Κοίτα τους ρε, πως μαζεύονται μπουλούκια. Πως τους κόβεις, μεγάλε μάγε;

-Με τις μαλακίες που κάνουν, την βγάζουν δεν την βγάζουν μέχρι το 2012!
Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ στον Αντίδραση και SEX



Οι Μάγιας είχαν προβλέψει την πτώση του Καπιταλισμού. Ήξεραν όμως πως αυτό το σαρκοβόρο και ψυχοβόρο σύστημα αφού θα οδηγούσε τα πράγατα στο τέλος, θα τραβούσε τη ζωή, τουλάχιστον την ανθρώπινη μαζί του.
Βλέπεις το κέρδος ως κινητήριος μοχλός μπορεί να οδηγήσει την ανάπτυξη πολύ γρήγορα, πολύ ψηλά και πολύ δυνατά. Στο τέλος όμως έχει εκπαιδεύσει έτσι τους ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ότι από ένα σημείο ισορροπίας και μετά δεν μπορεί πια να αντιληφθεί ότι οδηγείται σε βόρβορο και θα πηδήξει χαμογελώντας το κέρδος του γρηγορότερα - ψηλότερα - δυνατότερα στην άβυσσο.




Γιγάντια λίμνη νερού στη μέση του ωκεανού

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η αύξηση των ποσοτήτων γλυκού ύδατος στον Αρκτικό Ωκεανό προέρχεται από το μόνιμο στρώμα πάγου σε Σιβηρία και Καναδά που τα τελευταία χρόνια λιώνει με επιταχυνόμενο ρυθμό. Το νερό ταξιδεύει μέσα σε ποτάμια και χύνεται τελικά στον Αρκτικό Ωκεανό. Οι επιστήμονες εντόπισαν σε μια περιοχή του Αρκτικού Ωκεανού δυτικά της Γροιλανδίας μια μάζα φρέσκου νερού μεγέθους 7.500 χιλιάδων κυβικών χιλιομέτρων που αντιστοιχεί σε ποσότητα νερού διπλάσια από εκείνη της λίμνης Βικτόρια, της μεγαλύτερης λίμνης στην αφρικανική ήπειρο. Η «λίμνη» αυτή γλυκού νερού επιπλέει επάνω στο πυκνότερο θαλασσινό νερό και συγκρατείται στη θέση της με τη βοήθεια κυκλικού συστήματος ανέμων.

«Είναι γνωστό από παλιά ότι η εισροή ακόμη και μικρών ποσοτήτων γλυκού νερού στον ωκεανό μπορούν να προκαλέσουν απότομες μεταβολές της ροής των ρευμάτων που καθορίζουν το κλίμα. Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί αν αυτές οι τεράστιες ποσότητες γλυκού νερού εισρεύσουν στον Ατλαντικό. Νομίζω ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε πολύ στενά το Ρεύμα του Κόλπου από εδώ και πέρα" δήλωσε ο Benjamin Rabe του Ινστιτούτου Θαλάσσιων και Πολικών Ερευνών στην Γερμανία, που είναι ένας από τους 17 ευρωπαϊκούς επιστημονικούς φορείς που συνεργάζονται στην παρακολούθηση της εισροής γλυκού νερού στον Αρκτικό Ωκεανό.

Νέο δόγμα: Χρέωνε και βασίλευε

Δείτε απόψε το ντοκυμανταίρ για την κρίση : "Χρεοκρατία"
στη διεύθυνση http://xreokratia.gr/ και http://debtocracy.gr/ από τις 20:00 και έπειτα..!

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε δέκα εκατομύρια

Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα καταννόησης της νέας εποχής η οποία εισάγει νέους τρόπους δράσης και αντίδρασης αλλά κυρίως διάδρασης.
Στα κλασσικά ΜΜΕ (Μιλάω Μόνο Εγώ) έτσι όπως αναπτύχθηκαν στην ελληνική πραγματικότητα, αφού πέρασε μια περίοδος "αθωότητας" όπου έψαχναν το δρόμο τους, εμφανίστηκαν αυτό που θα λέγαμε "τηλεαστέρες" Προσωπικότητες που "γράφουν" στο γυαλί αλλά και που έχουν ισχυρή απήχηση στο κοινό.
Με τον καιρό ήταν φανερό ότι αυτή η απήχηση μεταλλάχθηκε σε κατασκευή κοινής γνώμης, έγιναν οι γνωστοί "opinion makers".
Στον καιρό της κρίσης όπου η οικονομική πίτα μειώθηκε αλλά και τα συμφέροντα ήταν πια πολύ πάνω από την πολιτική οι τηλε"δημοσιογράφοι" απέκτησαν στρατευμένο ρόλο στην υπεράσπιση των συμφέρόντων των αφεντικών τους παραχαράσσοντας, υπερτιμώντας ή υποτιμώντας ειδήσεις ή λέξεις.
Το πρόβλημα που εμφανίστηκε όμως ήταν το νέο μέσο του διαδικτύου και της χρήσης του blogging.
Από το Μιλάω Μόνο Εγώ (η αυθεντία και εσύ πρέπει να κάτσεις να ακούς μέχρι να πειστείς) τώρα Μιλάμε Μόνο Εμείς (το μόνο είναι πλεονασμός και προφανώς μπορούμε να μιλήσουμε όλοι). Μάλιστα όχι μόνο να μιλήσουμε αλλά και να διαδράσουμε, να απαντήσουμε, να ρωτήσουμε να διευκρινήσουμε κ.ο.κ.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε πολιτική, πράγμα επικίνδυνο.
Επίσης από εκεί που η γνώμη ενός εκάστου ήταν περιορισμένη στον στενό χώρο των αανθρώπων που μπορούσαν να τον ακούσουν τώρα μπορεί να την μάθει ο καθένας, παντού!
Και αυτό δεν είναι το πιο επικίνδυνο για το σύστημα που δεν έχει σκοπό να υπηρετέί το συμφέρον του πολίτη αλλά άλλα κέντρα εξουσίας, ξένα και ντόπια.
Δεν είναι καν η γέννηση νέων ιδεών διαφορετικών από αυτές που διαχέει και ελέγχει το κατεστημένο σύστημα εξουσίας.
Το πιο επικίνδυνο είναι ότι οι πολίτες ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μόνοι στις ιδέες τους και στη θέληση για δράση. Δεν είναι μόνοι στους προβληματισμούς τους για τον τρόπο που έχουν δομηθεί τα πράγματα στην Ελλάδα και δεν είναι μόνοι στην αμφισβήτηση της αυθεντίας, τηλεοπτικής-οικονομικής-πολιτικής.
Και όταν συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι μόνος τότε έχεις δύναμη και όσο πιο πολλοί μαζεύονται τόσο πιο δυνατός γίνεσαι.
Και μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή που θα γίνει συνείδηση ότι από τη μια μεριά είναι 10.000.000 ενώ από την άλλοι κάποιοι λίγοι και τότε θα είναι αργά για τα κροκοδείλια δάκρυα όλων. Και των τηλεδημοσιογράφων και των αφεντικών τους.

Now playing: Ο Εμποράκος

Οι χρεοκοπημένοι εδώ παρακαλώ:

Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και μπαίνουμε στο Ίντερνετ. Στη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.

Λεπτομέρειες στην Πεντανόστιμη

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΑΠ/ΝΔΦΚ

Η πιο μεγάλη και ενεργή πολιτική νεολαία φέρνει την ανατροπή στην πολιτική και στον πολιτισμό

Εμπρός λοιπόν

Το Ροζ Βίντεο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χανίων... by Stefanelonikitelo

Και δεν θα πεθάνουμε ποτέ θα μας πεθάνεις γρήγορα,
κουφάλα νεκροθάφτη!

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρωταπριλιά, πρωταπριλιά
Γιώργο μου χρόνια σου πολλά

Πρωταπριλιά, το έθιμο
το ψέμα επιτάσσει
Να ρίξουμε ένα ψιλοδούλεμα
το χείλι να γελάσει
Του Γιώργου σήμερα
μη πεις χρονιά πολλα
Για τον Γιωργάκη κάθε μέρα
είναι πρωταπριλιά..!

ΥΓ. Σημερινές δηλώσεις ΓΑΠ
-Φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης
(-Φαίνεται φως στο τούνελ.
-Να δεις που θα ζητήσουν να το πληρώσουμε) - δεν θυμάμαι που το άκουσα -
-Θα πέσει άπλετο φως
(Θα μπει βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο
Καμία ανοχη στη διαφθορά και
ότι έχετε να το πάτε στη δικαιοσύνη) - για να θυμηθούμε και παλιότερα.

Συνολικές προβολές σελίδας