Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

I
Right here on my own
But I still rock you




I am anger
Under pressure
Locked in cages
A prisoner
The first to escape

I am wiccan
I am legion
Strength in numbers
A lie
The number is one

Chorus:
I - I - I
Everything that I see is for me

Yes, I am giant
I'm a monster
Breaking windows
In houses
Buildings of glass
Rebel rebel
Holy outlaw
Ride together
Don't try it
The power's in one

Chorus:
I - I - I
I am standing alone
But I can rock you
I - I - I

On the edge of the blade
But the knife can't cut the hero down

I am virgin
I'm a whore
Giving nothing
The taker
The maker of war
I'll smash your face in
But with a smile
All together
You'll never
Be stronger than me

Chorus:
I - I - I
Right here on my own
But I still rock you
I - I - I
Don't follow behind
Just leave me on the outside

I - I - I
I am standing alone
But I can shock you
I - I - I
On the edge of the blade
But no one makes the hero bleed
( No, no , no )

I am hunger
Feed my head
All together
You'll never
Never make the hero bleed
( No, no, no )

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

22 Σεπ, Ο Δίας πιο κοντά στη Γη για τα επόμενα 12 χρόνια

22 Σεπ, Ο Δίας πιο κοντά στη Γη για τα επόμενα 12 χρόνια.
Η αφορμή να βγάλω στο μπαλκόνι το τηλεσκόπιο και να δοκιμάσω κάτι που κάνω σπάνια ως καθόλου. Αστροφωτογράφηση.
Δυστυχώς είχε Πανσέληνο πράγμα που ήταν άσχημο, ήταν και κοντά στο Δία.
Ιδού λοιπόν






Εδώ υπερφωτίστηκε η φωτογραφία ώστε να φανούν οι 3 δορυφόροι του πλανήτη που είναι σαν αστεράκια στην παρατήρηση με το μάτι.





Εξοπλισμός, φτωχός πλην τίμιος. ΑμερικανοΣοβιετική τεχνολογία (lol)


Διεθνές φεστιβάλ animation στην Ισπανία

Με προσκάλεσαν να συμμετάσχω με την ταινία μου – ντοκυμανταίρ
Το βαλς του Ηλιακού συστήματος.

Όποιος ενδιαφέρεται να δει τα ταινιάκια και να ψηφίσει μπαίνει στο site και πάει στην επιλογή LOGIN επάνω.

Πρέπει να εγγραφεί με το email του και μετά το Accept να πάει στο START και Watch Videos στα δεξιά όπου θα του παρουσιαστούν τα video να επιλέξει.

Το δικό μου έχει αυτή την εικόνα.


Ξεκίνησε ο on line διεθνής διαγωνισμός animation www.animacam.tv


Καλή θέαση

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τα φάγαμε μαζί...


“Η απάντηση σε όλους, όσοι μας ρωτάτε 'πού τα φάγατε τα λεφτά', είναι μία : Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί”, δήλωσε προκλητικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, από το βήμα της Βουλής, την Τρίτη (21/09).
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/289391.html

Τι μας λες ρε...
Τι ωραίο κόλπο να διευρύνεις την ευθύνη και να κάνεις και άλλους να νιώθουν ενοχές γι'αυτά που εσύ καταβρόχθιζες ανερυθρίαστα.
Και καταβρόχθιζες και εσύ και οι φίλοι σου. Το ομολογείς άλλωστε "Τα φάγαμε μαζί".
Πότε έφαγα εγώ ρε και δεν το ξέρω;
Διορίστηκα;
Έκανα δουλειές με το δημόσιο;
Διαπλέχθηκα με την εξουσία;
Έχουμε το ίδιο ποθεν έσχες;

Πως ρε με κατηγορείς ότι τα φάγαμε μαζί; Εγώ είμαι 75 κιλά και συ 175. (λαϊκίζω όπως και εσύ)
Δεν τα φάγαμε μαζί, τα έφαγες εσύ με τους λίγους δικούς σου τα πολλά και μοίρασες κοκαλάκια γι αγλύψιμο σε πολλούς. Ναι! Αλλά τα μοίραζες εσύ. Εσύ τα διαχειριζόσουν όχι αυτοί που ζήταγαν και εσύ ήσουν υπεύθυνος να τα διαχειριστείς άρα εσύ έχεις την ευθύνη.

Εγώ δουλεύω 20 χρόνια τώρα και προσπαθώ να ζω αξιοπρεπώς χωρίς να ζητάω πό κανέναν τίποτα που δεν δικαιούμαι από τη δουλειά μου.

ΑΝ ήσουν ΤΙΜΙΟΣ δεν θα τα μοίραζες για να πάρεις ψήφους. Θα έλεγες: "Έχω ευθύνη απέναντι στη δημόσια περιουσία και στο λαό και σε αυτούς που δεν ζητάνε και δουλεύουν για να θρέφουμε τις κοιλάρες μας. Δεν δίνω και μη με ψηφίζετε".

ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ, αλλά επειδή είσαι πονηρός θες να με κάνεις να νιώσω εγώ τις ενοχές που εσύ δεν έχεις.

ΟΧΙ ΡΕ! εγώ και ΟΛΟΙ σαν εμένα δεν φάγαμε και δεν θελήσαμε ποτέ να φάμε.
ΕΣΥ έφαγες και δημιούργησες τη συμμορία για να έχεις και άλλους να τρώτε.
Οπότε πάρε πίσω αυτά που είπες και σήκω φύγε γιατί ΕΦΑΓΕΣ και το ομολόγησες.
Και μη με ξαναπεις ΚΛΕΦΤΗ!

Λεφτά υπάρχουν...


Είχε δίκιο ο Γιώργαρος.
Λεφτά υπάρχουν και είναι και πολλά.
Για δείτε τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών και θα δείτε τα λεφτά που υπάρχουν, σε ακίνητα και κινητά. Θα δείτε αυτά που δηλώνουν γιατί ίσως υπάρχουν και αυτά που δεν δηλώνουν, σε offshore ας πούμε ή σε Ελβετικές τράπεζες.

Και επειδή δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, οι πολιτικάντηδες και οι παρατρεχάμενοι του συστήματός τους που τα έχουν τότε τα λεφτά θα είναι πολλά.

Συνεχίζουν βέβαια οι πολιτικοί να δηλώνουν το έσχες και όχι το πόθεν. Υποθέτω ότι επειδή δεν καταλαβαίνουν Ελληνικά θα έπρεπε να τους ρωτήσουμε με πιο λαϊκό τρόπο:

"Που τα βρήκες τα λεφτά ρε!"

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πόθεν Αίσχος

έχω δυο πουλάκια πολύ αγαπημένα
το πόθεν και το αίσχος δηλώνονται για μένα
μου έφυγε το πόθεν δεν έχουνε και τσίπα
και έμεινε το αίσχος, μια μούντζα στα καθίκια


Ανακοινώθηκαν χθες όπως κάθε χρόνο τα ετήσια στοιχεία για το πόθεν έσχες των πολιτικών, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να ισχυριστεί κανείς ότι η ανάγνωση των δεδομένων που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον κατέστησε πολύ σοφότερο σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό τα τελευταία χρόνια.

Μια παράθεση αριθμών, διαμερισμάτων, κατοικιών αγροτεμαχίων και άλλων σχετικών περιουσιακών στοιχείων που δεν συγκινούν κανέναν, ούτε καν τους λογιστές που συνέταξαν τις δηλώσεις, αφού τα πάντα δείχνουν τόσο ξεκάθαρα και τακτοποιημένα που απέχουν πολύ από το να συνιστούν επαγγελματική πρόκληση για έναν ειδικό φοροτεχνικό.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η υπόθεση της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών έχει πάρει πλέον τη μορφή μιας ανιαρής παράστασης χωρίς κανένα περιεχόμενο και κυρίως χωρίς θεατές.

Δεν είναι μόνο η κριτική που συνεχώς -και όχι αδικαιολόγητα- ασκείται, ότι η όλη διαδικασία καταγράφει απλώς το έσχες, χωρίς να ασχολείται με το πόθεν, αλλά και το γεγονός ότι ο τρόπος που εφαρμόζεται μοιάζει περισσότερο με μια μέθοδο απόκτησης «άλλοθι» και λιγότερο -όπως όφειλε να είναι- με δημόσια αναγγελία και τεκμηρίωση της ορθής χρήσης των εξουσιών και ευκαιριών που πηγάζουν από την ενασχόληση με τα κοινά.

Επιπλέον, η εικόνα της ευταξίας που μεταδίδεται από την εξέταση των στοιχείων τα οποία δημοσιοποιούνται δείχνει να έρχεται σε αντίθεση με τις υποθέσεις με οσμή σκανδάλων που εξετάζει σε διάφορα στάδια η Βουλή -για να μείνουμε μόνο στις περιπτώσεις που έχουν πάρει τέτοια προχωρημένη μορφή, ώστε να απασχολήσουν την εθνική αντιπροσωπεία.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες θα πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλύπτουν θεαματικά στοιχεία για άνομες πράξεις οι οποίες δεν υπάρχουν.

Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι αν υπάρχουν άτομα του πολιτικού σκηνικού τα οποία βαρύνονται με τέτοιες πράξεις, αυτές δεν αποκαλύπτονται από τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών όπως εφαρμόζεται.

Οποιος θέλει, λοιπόν, πραγματικά να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος ή θα πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά τη διαδικασία ή να την καταργήσει για να μην προσφέρει ευκαιρίες νομιμοποίησης.

ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1869788


Δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το οικονομικό έτος 2008, καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων και των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του ίδιου έτους.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναδεικνύεται ο πλουσιότερος μεταξύ των πολιτικών, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα η λιγότερο πλούσια.

Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός δηλώνει εισοδήματα για το 2008 από την βουλευτική αποζημίωση 126.205 ευρώ (72.269,74 αφορολόγητα), καθώς και εισόδημα από άλλες πηγές 551 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 10.165 ευρώ.

Καμία αλλαγή στα ακίνητά του πρωθυπουργικού ζεύγους. Ο πρωθυπουργός δηλώνει από κοινού με τη σύζυγό του, ο καθένας από 50%, της οικίας στη Νέα Ερυθραία (365 τ.μ.) σε οικόπεδο 640 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1990 με αγορά εκ μέρους του πρωθυπουργού, δωρεά και αγορά για τη σύζυγό του.

Η Άντα Παπανδρέου δηλώνει ακόμη διαμέρισμα 83,5 τετραγωνικών στην Πάτρα, που αποκτήθηκε το 1989 από γονική παροχή, καθώς και το 50% οικίας 378 τ.μ. επίσης στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 2000 με γονική παροχή.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού δηλώνει ένα αμοιβαίο ομόλογο της Alpha Τράπεζας αξίας κτήσης 228.000 ευρώ.

Όσον αφορά σε καταθέσεις, για το 2008 ο πρωθυπουργός δηλώνει έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική 35.114 ευρώ και 11.874 ευρώ κοινό με τη σύζυγό του. Η κ. Παπανδρέου δηλώνει δύο ακόμη τραπεζικούς λογαριασμούς στην Εμπορική συνολικού ποσού 19.508,30 ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ένα αυτοκίνητο 1.985 κ.ε. που αποκτήθηκε το 1996, ενώ η σύζυγός του πώλησε το δικό της αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. του 1992 αντί 100 ευρώ.

Αντώνης Σαμαράς

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε το 2008 εισοδήματα 106.982,94 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση (72.269,74 αφορολόγητα). Η σύζυγός του, Γεωργία Κρητικού, πολιτικός μηχανικός, δήλωσε 48.445,55 ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει οικία 447,6 τ.μ. σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων στην Κηφισιά, που αποκτήθηκε το 1984. Διαθέτει επίσης το 50% διαμερίσματος 335 τ.μ. και αποθήκης 11 τ.μ. στην οδό Μουρούζη στο κέντρο της Αθήνας που αποκτήθηκαν από το 1991-1997.

Δηλώνει ακόμη κάτοχος του 50% αγροτεμαχίου 9,3 στρέμματα στις Ροβιές Ευβοίας. Από κληρονομία το 2008 ο πρόεδρος της ΝΔ απέκτησε το 50% δύο αγροτεμαχίων 565 τ.μ. και 576 τ.μ. στην Πουνταζέζα Λαυρεωτικής.

Η σύζυγός του δηλώνει το ήμισυ οικίας 150 τ.μ. σε οικόπεδο 2.265 τ.μ. στην Εκάλη, καθώς επίσης την πλήρη κυριότητα ενός καταστήματος 132 τ.μ. στο Ναύπλιο, όπως επίσης και ενός διαμερίσματος 167 τ.μ. στην ίδια πόλη.

Η Γεωργία Σαμαρά διαθέτει ακόμη ένα διαμέρισμα 134 τ.μ. στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, καθώς επίσης το 16,67% γραφείου 27 τ.μ. στην οδό Πανεπιστημίου και ενός οικοπέδου 554 τ.μ. στην Καλλιθέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 3.500 μετοχές της ΑΝΕΝ, ενώ η σύζυγός του 300 μετοχές της SMARTSTORE. Ο κ. Σαμαράς δηλώνει το 2008 καταθέσεις 3.302, 77 ευρώ στη Εθνική, 388.000 ευρώ στην KBC ΒΑΝΚ. H σύζυγός του 12.412,66 ευρώ στην Alpha, 6.773,22 ευρώ στην Eurobanκ και 9737,52 ευρώ στην HSBC.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα που είχε αποκτήσει το 1989 και 1992, των οποίων κατέθεσε τις πινακίδες το 1996 και το 2007 αντιστοίχως.

Αλέκα Παπαρήγα

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει εισόδημα από τη βουλευτική αποζημίωση 90.328,75 ευρώ ( 65.234 ευρώ αφορολόγητα) και από άλλη πηγή 46.193,53 ευρώ. Δηλώνει το 62,50% διαμερίσματος 90 τ.μ. στην Αθήνα. Διαθέτει ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου στην Εθνική Τράπεζα με 400 ευρώ.

Γιώργος Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει το 2008 από βουλευτική αποζημίωση 101.783,23 (αφορολόγητο 68.669,74) και από άλλη πηγή 9.264 ευρώ. Η σύζυγός του δηλώνει 5.400 ευρώ.

Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει 21 ακίνητα, εκ των οποίων τα επτά στο όνομα της συζύγου του. Επίσης, δηλώνει υπό ανέγερση ακίνητο στην οδό Ήρας 16 στο Παλαιό Φάληρο, σε οικόπεδο που κληρονόμησε το 1978.

Από παλαιά διαθέτει διαμέρισμα 144 τμ στο Π. Φάληρο, διαμέρισμα 83 τμ στην Αθήνα, οικία 135 τμ στην Κερατέα, βοσκότοπο 8,5 στρ. στην Αρκαδία, οικία 291 τμ σε οικόπεδο 7,5 στρ. με πισίνα στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, τρία διαμερίσματα στην Καλλιθέα, 73, 82 και 172 τμ, ένα πάρκινγκ στην Καλλιθέα, 95τμ και 25 τμ ένα διαμέρισμα, οικόπεδο 250 τμ στην Αρκαδία, βοσκότοποι δύο στρ. στο Σοφικό και 393 τμ στους Αδάμες Κηφισιάς (το 25%).

Η σύζυγός του δηλώνει διαμέρισμα 60 τμ στ Μάτι, το 1/6 οικίας στο Λιτόχωρο 120 τμ και το 1/6 βοσκότοπου 13 στρ. επίσης στο Λιτόχωρο. Επίσης, διαμέρισμα στην Καλλιθέα 68 τμ και δύο καταστήματα στην ίδια περιοχή από 65 τμ έκαστο, καθώς και διαμέρισμα 58 τμ στην Αθήνα.

Καταθέσεις δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην Εθνική 40.771 ευρώ. Επίσης η σύζυγός του κατέχει το 50% λογαριασμού 76.000 ευρώ στην ΕΤΕ και 40.000 ευρώ στην Πειραιώς.

Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα, ένα 3.700 κ.ε. που απέκτησε το 2008 και ένα επίσης 3.700 κυβικά που διέθετε από το 2006. Πούλησε ένα ΙΧ 4.500 κε που είχε από το 2000, ενώ το 2007 αγόρασε σκάφος έξι ατόμων έναντι 14.399 ευρώ. Τέλος, η σύζυγός του είναι μέλος εταιρείας ΕΠΕ με κεφάλαιο εισφοράς 17.608 ευρώ.

Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ. Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τμ στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κε που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ

Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Alphaκαι μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία.

Φώτης κουβέλης

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δήλωσε για το 2008 εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 92.090,96 ευρώ (65.234 αφορολόγητα) και από άλλη πηγή 2.500 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 11.684,59 ευρώ. Ο κ. Κουβέλης δηλώνει μαζί με τη σύζυγό του 17 ακίνητα και οικόπεδα σε Αττική, Εύβοια και Τρίκαλα, τα περισσότερα από τα οποία τους ανήκουν κατά το ήμισυ ή κατά το 1/5.

Ο κ. Κουβέλης διαθέτει αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας ΔΙΕΘΝΙΚΗ αξίας κτήσης 17.608,22 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει 5.000 μετοχές στην Capital ΑΧΕ με ισόποση αξία κτήσης.

Διαθέτει από κοινού με τη σύζυγο και τις δύο κόρες του τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, και συγκεκριμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 250.500 ευρώ, στην Εμπορική Τράπεζα 26.500 ευρώ και στην Εθνική Τράπεζα 105.000 ευρώ. Είναι κάτοχος δύο ΙΧ αυτοκινήτων, ενός 1.800 κε που απέκτησε το 1997 και ενός 1400 κε που απέκτησε το 2008 έναντι 15.730 ευρώ.

Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ο τέως πρωθυπουργός δηλώνει εισοδήματα από τη βουλευτική αποζημίωση 102.204,25 ευρώ (68.669 αφορολόγητα) και από άλλα εισοδήματα 27.481,92 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα 22.082,21 ευρώ.

Κατά τα άλλα διαθέτει δύο διαμερίσματα 70 τμ και 41 τμ και ένα πάρκινγκ 9 τμ στη Θεσσαλονίκη, δύο αγροτεμάχια στην Κύθνο, 4.070 και 4.100 τμ, τέσσερα διαμερίσματα (213, 20, 55, 104 τμ) και μία αποθήκη (15 τμ) στην Αθήνα, δύο διαμερίσματα (222 και 20 τμ) και μία αποθήκη (15 τμ) στη Φιλοθέη, οικία (275 τμ) και αποθήκη (29 τμ) στη Ραφήνα, οικία και αποθήκη (63 και 83 τμ), αγροτεμάχιο 2000 τμ και το 50% άλλης οικίας και αποθήκης 200 τμ) στην Πρώτη Σερρών.

Ακόμη δηλώνει ο ίδιος οικία στη Μύκονο, ενώ στα παιδιά του έχει περάσει από 50% στο καθένα οικία στη Ραφήνα, η δε σύζυγός του έχει στην ιδιοκτησία της το 50% αγροτεμαχίου και οικοπέδου στα Τρίκαλα συνολικού εμβαδού 3.300 τ.μ. που αγοράστηκαν το 2008 έναντι 15.000 ευρώ.

Το 2008 ο πρώην πρωθυπουργός πώλησε ομόλογα, μετοχές και αμοιβαία, από τα οποία εισέπραξε 871.967 ευρώ και αγόρασε από κοινού με τη μητέρα του και τον αδελφό του ομόλογα αξίας 600.000 ευρώ. Διατηρεί επίσης από κοινού με τα δύο παιδιά του δύο ομόλογα αξίας 19.000 ευρώ το καθένα.

Δεκαεννέα τραπεζικούς λογαριασμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κοινοί με τα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του, δήλωσε το 2008 κ. Καραμανλής. Οι καταθέσεις ανέρχονται συνολικά σε 889.009 ευρώ, 177.025 δολάρια και 541 λίρες Αγγλίας.

Ο κ. Καραμανλής έχει ένα αυτοκίνητο 1800 κ.ε. από το 1995 και ένα σκάφος από κοινού με τη σύζυγό του οκτώ ατόμων που απέκτησαν το 2002.

Εκλογικά έξοδα κομμάτων και υποψηφίων

Όπως προκύπτει από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών λογιστών και τους ελέγχους της Επιτροπής της Βουλής, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου 3213/2003 σε ό,τι αφορά τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων κατά τη διάρκεια των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ επτά υποψήφιοι βουλευτές παραβίασαν το σχετικό νόμο και τους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Γ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υπέβαλαν συνολικά 562 υπόχρεοι, 300 βουλευτές, 22 ευρωβουλευτές, 189 τέως βουλευτές, έξι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, 13 τέως ευρωβουλευτές, 16 υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων, 14 τέως υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων και δύο τέως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.

Ειδικότερα, μετά τους ελέγχους που διενήργησε η Επιτροπή της Βουλής, καθώς και τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, σχετικά με τα εκλογικά έσοδα και τις δαπάνες τόσο των πολιτικών κομμάτων όσο και των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, αλλά και στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, προκύπτει ότι:


Δεν υπάρχει υπέρβαση του ορίου των εκλογικών δαπανών ούτε παραβάσεις του νόμου 3023/2002 των 27 πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών που συμμετείχαν στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, ούτε και υπέρβαση ορίου εκλογικών δαπανών των 23 πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Από τους 531 υποψήφιους που συμμετείχαν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, προέκυψε ότι επτά υποψήφιοι βουλευτές παραβίασαν τον νόμο 3023/2002 για τις εκλογικές δαπάνες και τους υπεβλήθησαν από την Επιτροπή Ελέγχου χρηματικά πρόστιμα.
Ειδικότερα, η Επιτροπή επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στον υποψήφιο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄Αθήνας Θόδωρο Κασσίμη, επειδή χρηματοδοτήθηκε από το ίδιο φυσικό πρόσωπο με ποσό που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, κατά παράβαση του νόμου 3023/2002, όσο και στον υποψήφιο βουλευτή Α' Αθήνας του ΛΑΟΣ Παύλο Πισσανό, γιατί χρηματοδοτήθηκε από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κατά παράβαση του σχετικού νόμου.

Επίσης, πρόστιμα επιβλήθηκαν στον υποψήφιο βουλευτή Σερρών του ΛΑΟΣ Νικόλαο Καρυπίδη, στον υποψήφιο βουλευτή Χίου της ΝΔ Ιωάννης Πίττα, στον υποψήφιο του νομού Ηρακλείου Ελευθέριο Αυγενάκη και στον υποψήφιο του νομού Χανίων Μανούσο - Κωνσταντίνο Βολουδάκη.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231059810


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Θέατρο σκιών


Απορία του πολίτη


Από τον Στάθη

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Παράδεισος και Κόλαση (Heaven and Hell)



Με διαφορά η καλλίτερη εκτέλεση που έχω ακούσει.
Τα πραγματικά ROCK συγκροτήματα είναι πολύ καλλίτερα live και ο Dio πάντα έδινε 100%+
\m/ \m/

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

The temple of Dio (the king)

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

War Pigs - Black Sabbath - Ozzy & Dio mixed



Great job mate...!

Συνολικές προβολές σελίδας